Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceza Hukuku Profesörü Duygun Yarsuvat: İntikam hislerinin ülkeye faydası yok

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Ceza Hukuku Profesörü Duygun Yarsuvat, katıldığı bir hukuk panelinde, Türkiye’de 2 – 3 gündür bazı gazetecilere yapılan gözaltı işlemleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yarsuvat, her...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve Ceza Hukuku Profesörü Duygun Yarsuvat, katıldığı bir hukuk panelinde, Türkiye’de 2 – 3 gündür bazı gazetecilere yapılan gözaltı işlemleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yarsuvat, her insanın özgürlüklerinden istifade etmesi gerektiğini ve intikam hislerinin ülkeye bir faydasının olmadığını söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda ceza hukuku profesörü olan Duygun Yarsuvat, katıldığı bir hukuk paneli sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Hukukçu kimliğiyle kendi düşüncelerini açıklayan Yarsuvat, bir gazetecinin, '2 – 3 gündür Türkiye’de hukukla alakalı bir gözaltı işlemleri olmuştu basına ve medyaya darbe şeklinde, siz bir hukukçu olarak bu gözaltı işlemlerinin uzaması ve ifade işlemlerinin halen devam etmesine ne diyeceksiniz?' sorusuna, şöyle cevap verdi:

"Duyduğum kadarıyla mahkemeye sevk edilmişler. Bir kısmı serbest bırakılmış. Bir kısmı için adli kontrol tedbiri istenmiş. Dolayısıyla mesele zamanında yapılıyor ama benim hukukçu olarak düşündüğüm şu, her insanın serbest olması, her insanın özgürlüklerinden istifade etmesi gerekir, ancak demokrasi dediğimiz idare sistemi bu şekilde yürür. Bundan evvel yapılanlarda yanlıştı. Bir Türkan Saylan olayı vardı. O çok yanlıştı. Kimse onu bugün hatırlamıyor. Ama çok hasta olan bir kadının evine girip utanmasalar gözaltına da alınacaktı. Böyle intikam hislerinin de ülkeye pek bir faydasının olacağını tahmin etmiyorum. İnsanlar biraz kendine gelmeli, şöyle bir sallanmalı ‘napıyorum ben’ demeli onu bekliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.