Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme’den Sakız’a Yüzerek Geçecek

İZMİR (İHA) – Yüzmeye 4 yıl önce başlayan açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Çeşme’den Yunanistan’ın Sakız Adası’na yüzerek geçecek. Yaklaşık 2,5 saat sürmesi beklenen yüzme denemesi 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek.Açık...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İZMİR (İHA) – Yüzmeye 4 yıl önce başlayan açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Çeşme’den Yunanistan’ın Sakız Adası’na yüzerek geçecek. Yaklaşık 2,5 saat sürmesi beklenen yüzme denemesi 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek.
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, İzmir’in turistik ilçesi Çeşme’den Yunanistan’ın Sakız Adası’na yüzerek geçecek. 30 Nisan Cumartesi sabahı gerçekleştireceği projesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Seda Kansuk, “Amacım, böyle bir parkuru Türk yüzücü camiasına kazandırmak. Hiç yapılmamış bir organizasyon. Aslında iki yaka birbirine çok yakın. Her iki yakadaki insanlar kadar kıtaların da birbirine çok yakın olduğunu göstermek istiyorum” dedi.
Yüzme sporuna 4 yıl önce başladığını ifade eden Kansuk, Türk-Yunan İşadamları Derneği Başkanı Nikola Hacudi’nin katkılarıyla gerçekleşecek projede, 30 Nisan Cumartesi günü saat 07.00’de Çeşme gümrüğünden çıkış yapmayı planladıklarını söyledi.
Yüzmenin tescillenmesi için Türkiye Yüzme Federasyonu’ndan bir hakemin de kendisi izleyeceğini kaydeden Kansuk, “Sakız Adası ile Çeşme’nin en yakın olduğu bölgeyi yüzerek geçeceğim. Yaklaşık 4,1 deniz mili bir mesafe. Kuşbakışı 6,5 kilometreyi buluyor. Ama denizdeki akıntıya göre bir yay çizmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 7 kilometrelik bir rotayla karşı Sakız’da Karpaz denilen buruna çıkacağım. Orada karaya ayak bastıktan sonra yüzme sona erecek. Tekne beni oradan alıp Sakız Adası gümrüğüne götürecek. Bu parkuru tahminen 2,5 saatte tamamlayacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
1 TEMMUZ’DA DA SAKIZ’DAN ÇEŞME’YE YÜZECEK
Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ın da projelerine destek verdiğini belirten Kansuk, “Sayın Kaymakamımız, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinde de yer almamızı istedi. 1 Temmuz’da Sakız Limanı’ndan Çeşme Limanı’na yüzeceğim. Mesafe 15 kilometre olacak. Dört kişilik bir takımla bu parkuru tamamlayacağız. Bu takımda, arkadaşlarım Elif Okur, Şadi Göbek ve eşim Memduh Kansuk yer alacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.