Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cenk Ergün: “Pozisyon penaltıydı”

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, maçta yaşanan penaltı pozisyonu için, “Bizim gördüğümüz penaltıydı. Beklentimiz böyle üst düzey müsabakada, üst düzey yönetimde böyle bir hatanın yapılmaması. Bizim beklentilerimiz derecesinde üst düzey yönetim olmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2017 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2017 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, maçta yaşanan penaltı pozisyonu için, “Bizim gördüğümüz penaltıydı. Beklentimiz böyle üst düzey müsabakada, üst düzey yönetimde böyle bir hatanın yapılmaması. Bizim beklentilerimiz derecesinde üst düzey yönetim olmadı” dedi.

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda karşılaştığı Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, “İlk yarı Serdar’ın çıktığı zamana kadar oyunun kontörlü biraz daha bizdeydi. İkinci yarıya biraz daha iyi başladık. 10 kişi kalana kadar oyunun kontrolü elimize geçti. Böyle bir maçta 10 kişi kalırsanız, hesaplar değişiyor. Ondan sonra pozisyon vermedik. Beklentilerin sonunda golsüz bir maç oldu” diye konuştu.

“Penaltıydı”

Penaltı pozisyonu hakkında da açıklamalarda bulunan Ergün, “Bizim gördüğümüz penaltıydı. Beklentimiz böyle üst düzey müsabakada, üst düzey yönetimde böyle bir hatanın yapılmaması. Ona rağmen golü bulacağımıza inanıyorduk. 10 kişi kalmak işi bozdu. Penaltı pozisyonu konuşuyorsak. Hakemden penaltı kararını bekliyorduk. Ama bizim beklentilerimiz derecesinde üst düzey yönetim olmadı. Maçtan önce hakem tedirginliği yoktu. Cüneyt Çakır, son dönemlerde Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük hakem. Kulübenin tepkisi, gördükleri pozisyonların ters değerlendirilmesi. Gördükleri zaman istedikleri gibi değerlendirilmediği zaman tepki gösterebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“Bütün bu olanlara rağmen kazanmalıydık”

Teknik Direktör Igor Tudor’un Fenerbahçe maçına çıktığı 11’i de değerlendiren Ergün, “Rakip analizi yaparken, bu 11 ile daha etkili olabileceğimizi düşündü. Serdar çıkana kadar 4’lü defansa dönene kadar iyiydik. Hafta içi bunlara çalışmıştık. Takım hazırdı. Böyle bir müsabakada değişikliklere göre pozisyon almak zorunda. Bütün bu olanlara rağmen kazanmalıydık. Puan farkla lideriz. Bu maçla ne şampiyon olacaktık, ne ligi kaybedecektir. Bizim bir sonraki maçımız finalimiz. Trabzonspor maçına bakacağız” ifadelerini kullandı.

"Belhanda’yı Sneijder’in alternatifi olarak almadık"

Belhanda’yı Wesley Sneijder’in alternatifi olarak almadıklarını vurgulayan Cenk Ergün, “Sneijder yıllardır 10 numara oynuyordu. Belhanda bu seneki oyun anlayışımızda onun görevleri paylaşılıyor. Belhanda, Sneijder’in alternatifi olarak değil. Bugün orada 10 kişi kalmamız gerekiyordu” dedi.

“Transfer çalışmalarına başladık”

Devre arası ve gelecek sezon için transfer çalışmalarına başladıklarını söyleyen Ergün, “Bunlar teknik heyet ile koordineli olarak gerçekleştirebildiğimiz zamanlarda olacaktır. Latovlevici ve Linnes diğer maçlarda katkı verecektir. Kadro genişliğinin önemi geçen maçta olduğu gibi bu maçta da çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.