Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Carvalhal: Türkiye’den teklif gelse yarın giderim

Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Carlos Carvalhal, Türkiye’yi hala unutmadığını, teklif gelirse yarın Türkiye'ye gidebileceğini söyledi. Lizbon Havaalanı’nda Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam,...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Carlos Carvalhal, Türkiye’yi hala unutmadığını, teklif gelirse yarın Türkiye'ye gidebileceğini söyledi.
Lizbon Havaalanı’nda Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Portekizli teknik adam, Beşiktaş ve Türkiye ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu.
Ayrıldığı ilk günden beri Beşiktaş’ı özlediğini kaydeden Carvalhal, Türk futbolunu yakından takip ettiğini, maç skorlarını incelediğini ve Türkiye’nin üzerinde silinmez bir iz bıraktığını kaydetti.
UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Beşiktaş’ın Liverpool ile eşleşmesini de değerlendiren Portekizli teknik adam, Liverpool’un iyi bir takım olmadığını, favorisinin Beşiktaş olduğunu ifade etti.
Öte yandan Beşiktaş taraftar grupları arasında yer alan Çarşı Grubu’nun yargılanmasını da değerlendiren tecrübeli teknik adam, çok üzgün olduğunu ve fikrini savunan insanlar cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Carlos Carvalhal’ın kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplar ise şöyle:

*Beşiktaş’ta en iyi ve en kötü günleriniz hangileriydi?
En iyi günü seçmekte zorlanıyorum çünkü birçok iyi günüm oldu. UEFA’da bir çok güzel karşılaşmamız oldu, zaferle sonuçlanan. Vostok City galibiyeti, Dinamo Kiev galibiyeti, Macabi galibiyeti, Braga galibiyeti. Çok güzel günlerdi. Ama belki en güzeli Dinamo Kiev galibiyetiydi çünkü Beşiktaş bir önceki sene 5 golle İstanbul’da sonra 5 golle Kiev’de kaybetmişti. Bir kaç ay sonra aynı takıma karşı, çoğu aynı oyunculardan oluşan bir takımla Dinamo Kiev’e karşı kazanmak, bütün taraftarlar için bir memnuniyet oldu. Tartışmasız en iyi gündü. Kötü gün, Beşiktaş’ta hiç kötü günüm olmadı. Başından sonuna kadar Beşiktaş’ta geçirdiğim günler harikaydı. Hiç kötü günüm yok. Ayrıldığım gün bile kötü bir gün değildi benim için.

*Slaven Biliç yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkmayı başardı. Bu sene UEFA’da büyük bir başarı yakalayabilirler mi ?
Harika işler yapıldı. Bizim yaptığımız gibi, ilk etabı birinci sırada bitirdiler. İlk etapta birinci sırada olmak harika bir iş. Şimdi Avrupa Ligi’nde Liverpool ile oynayacaklar. Beşiktaş’ın Liverpool’u geçmek için büyük imkanları var. Liverpool büyük bir ekip değil. İyi bir adı var ama iyi bir ekip değil. Beşiktaş’ın bu elemeyi geçecek gücü var. Bu elemeyi geçtikten sonra her şey olabilir. Kuradan çıkacak takıma çok bağlı ama Beşiktaş daha da ilerilere gitmeyi hayal edebilir. Beşiktaş’ı da Liverpool’u da iyi tanıyorum. Bu elemede Beşiktaş’ı favori olarak görüyorum. Beşiktaş’ta daha çok ekip ruhu var ve Liverpool’u geçebilir. Takım inanmalı, taraftarlar inanmalı. İki gecede de Beşiktaş’ın bolca taraftarı olacak çünkü genelde takımla beraber gidiyorlar. Liverpool’da da bir çok Türk olacak. Sonra evde de oynayacaklar, Beşiktaş bu elemeyi geçebilir.

*Türk futbolunda şike var mı?
Varsa bilmiyorum, ben hiç görmedim. Hiç karşılaşmadım. Her yerde dediğim gibi Türk Ligi, Türkiye içinde çok güzel bir lig, çok güçlü bir lig, iyi oyuncular var, iyi teknik direktörler var, çok iyi spor basını var, çok iyi analizciler var, spor televizyonculuğu çok iyi. Sadece ülke içinde değil, ülke dışında yaşayan insanları da harekete geçiriyor. Bence insanlar sahip oldukları ligle gurur duymalı. İyi lig, insanlar futbolu seviyorlar. Belki altyapı yapılmasında bazı eksikler var, Portekiz ve Almanya iyi birer örnek Türkiye için, genç oyunculara daha ileriye gidebilmeleri için yardım edilmesi lazım, 3 sene önce de söyledim, hala yapmadılar. Türkiye bu adımı atabilirse, ülke dışında da Türk oyuncular başarılar yakalayabilecek.

*Çarşı gurubu üyelerinin yargılanması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet, haberlerde gördüm. Bu biraz futbolla siyaseti birbirine karıştırmak. Ben Çarşı’yı her zaman sadece Beşiktaş ile ilgili değil, gündemdeki olaylarla ilgilenen bir grup olarak gördüm. Hayvanların korunması, ihtiyaç sahiplerinin korunması, toplumsal değerlerin korunması. Bu Çarşı’nın çizgisi ve bu yüzden özeller. Ben çok üzüldüm, sonunda bu insanlar yaptıkları şeyi pasif bir yöntemle yaptılar. Fikirlerini savundular, birileri için olması gerekli olduğunu düşündüğü için cezalandırıldılar. Bu gerçekleşirse çok üzülürüm. Şiddet gibi olaylar varsa o başka ama fikirleri için savaşan insanlar cezalandırılmamalı.

*Türkiye'den teklif gelse tekrar gider misiniz?
Yarın giderim. Çantam hazır, biletimi değiştirip şimdi gidebilirim. Eğer sürekli özlüyorsam, ikinci evim gibi hissediyorsam, bu demektir ki orası harika bir ülke, insanlar harika, arkadaşlarıma Türkiye’ye gidelim demekten yorulmuyorum.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.