Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkaleli Engelli Sporcu Avrupa Şampiyonu

Çanakkaleli Engelli Bilek Güreşçisi Ümit Burunlular, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te yapılan Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu oldu.5 yıldır bilek güreşi sporuyla ilgilenen Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 08:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 08:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkaleli Engelli Bilek Güreşçisi Ümit Burunlular, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te yapılan Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu oldu.
5 yıldır bilek güreşi sporuyla ilgilenen Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular (41), Çanakkale Truva Engelli Engelsiz Spor Kulübü adına 2 ay önce Karabük’te düzenlenen Türkiye Bedensel Engelli Bilek Güreşi Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu. Ümit Burunlular, daha sonra 21-29 Mayıs tarihleri arasında Romanya’nın Başkenti Bükreş’te yapılan Avrupa Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası’nda 75 kg ve üzeri sol kolda Avrupa şampiyonu oldu.
Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Çanakkale Truva Engelli Engelsiz Sporcusu Ümit Burunlular, “Türkiye 2016 Bilek Güreşi Şampiyonası’nda birinci olduktan sonra Avrupa şampiyonası için Romanya Bükreş’te Çanakkaleli sporcu olarak Türkiye’nin bayrağını dalgalandırdık ve Avrupa şampiyonu olduk. Allah nasip ederse 4-5 ay içerisinde Bulgaristan’da yapılacak olan dünya şampiyonasına arkadaşlarımızla beraber bayrağımızı dalgalandırmak ve Çanakkaleli bir dünya şampiyonu çıkarmak istiyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir. Federasyon Başkanımız Ümit Arif Öztürk’e, Asbaşkanımız Taner Canyurt’a, Antrenörlerimiz Selahattin Çöpten, Nurettin Yüksel ve Ferhat Atili’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
“SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Dünya şampiyonluğu için çalışmaların yetersiz olduğunu ve sponsor desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Burunlular, “Çanakkale’de hem bu sporu yapabilmek için bir salon yok hem de tekerlekli sandalyede olduğumuzdan dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz. Sponsor sorunumuz var. Bu konuda eğer bize destek olacak olan arkadaşlarımız varsa onlara bu konuda neler yapabileceğimizi göstereceğiz. Biz şu anda imkansızlıklarla bu işi yapıyoruz. Eğer böyle bir imkan olursa o zaman daha kaliteli ve güzel işler yapabiliriz. İnşallah ekimdeki dünya şampiyonasından sonra olimpiyatlara da katılmayı istiyoruz” diye konuştu.
Ümit Burunlular ile bilek güreşi antrenmanları yapan Cenker Bilgi ise, “Ümit Burunlular arkadaşımızla uzun yıllardan bu yana tanışıyorduk. Bilek güreşi münasebetiyle kendisiyle tekrar bir araya geldik. Kendisiyle beraber antrenmanlarımızı yürütüyoruz. Kendisine biraz faydam olduysa ne mutlu. Önümüzdeki hedeflerde Ümit arkadaşımız dünya şampiyonasını kazanıp geldikten sonra hedeflerimiz önümüzdeki sene Türkiye Şampiyonası ile birlikte daha ileriye gitmek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.