Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçtiler

Her yıl düzenlenen Çanakkale boğazını yüzerek geçme yarışmasına 448 yüzücü katıldı. Yarışmayı 43 dakika 9 saniyelik derecesiyle Erge Can Gezmiş kazandı.Bu yıl 30’uncu kez düzenlenen yarışma, Avrupa yakasında Eceabat ile Asya bölümünde...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Her yıl düzenlenen Çanakkale boğazını yüzerek geçme yarışmasına 448 yüzücü katıldı. Yarışmayı 43 dakika 9 saniyelik derecesiyle Erge Can Gezmiş kazandı.
Bu yıl 30’uncu kez düzenlenen yarışma, Avrupa yakasında Eceabat ile Asya bölümünde yer alan Çimenlik Kalesi arasındaki 3,5 millik parkurda gerçekleştirildi. Yarışlar sebebiyle Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. 403 Türk, 45 yabancı ve 7 engelli yüzücünün katıldığı yarışlarda 60 balıkçı teknesi, 4 SAGET botu ve 2 deniz polisi teknesi ile koordinasyon teknelerinden oluşan 70 tekne yüzücülere refakat etti.
Varış noktasına ilk ulaşan sporcu, 43 dakika 9 saniyelik derecesiyle Erge Can Gezmiş oldu. 45 dakika 56 saniyeyle Deniz Emre Gürleyen ikinci, 46 dakika 14 saniye ile Mehmet Ekin Erdem üçüncü oldu. Bayanlarda Hazal Özer birinci, Tuana Akgül ikinci, Buse Aygün üçüncü olurken engelliler kategorisinde İsmail Ayık birinci, Ali Uzun ikinci, Ömer Kalay ise üçüncü oldu. Yarışın birincisi Ergen Can Gezmiş, “Bugüne kadar şehit olan bütün askerlerimize adıyorum. Zafer bayramımız kutlu olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.