Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Belediyespor hedef büyüttü

7-9 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleşen Balkan Kupası’nda şampiyon olan Çanakkale Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, yeni hedefi CEV Challenge Kupası olarak belirledi.İlk kez katıldığı CEV Challenge Cup’ta ilk maçında...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7-9 Ekim tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleşen Balkan Kupası’nda şampiyon olan Çanakkale Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, yeni hedefi CEV Challenge Kupası olarak belirledi.
İlk kez katıldığı CEV Challenge Cup’ta ilk maçında Levski Sofia ile karşılaşacak olan Çanakkale Belediyespor’da kulüp başkanı İsmet Güneşen, hedeflerinin Avrupa’da final oynamak olduğunu söyledi.
17 yıldır Çanakkale Belediyespor Kulübü’nün başkanlığını yürüten İsmet Güneşen, İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

“Bizim için kupa çok önemli”
Çanakkale tarihinde Avrupa kupalarında oynayacak ilk takım olduklarını söyleyen Güneşen, “Bu hem kentimiz hem de kulübümüz için son derece önemli bir durum. Çünkü Çanakkale tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında temsil edilecek. Dolayısıyla hem Çanakkale hem ülkemiz temsil edilecek. Biz bu turnuvaya çok önem veriyoruz. Bu kupa bizim için çok önemli. Özellikle uluslararası olması bizim için çok önemli çünkü her zaman söylüyoruz, ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Özellikle uluslararası başarılara ihtiyacımız var. Biz de kulüp olarak ay-yıldızlı armayı taşıdığımız için ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ve ilk maçımızı 14 Aralık’ta kentimiz Çanakkale’de Levski Sofia ile oynayacağız. Rövanş maçını da ocak ayında da Levski Sofia’da oynayacağız” şeklinde konuştu.

“Hedefimiz CEV’de final oynamak”
İsmet Güneşen, turnuvada Bursa Büyükşehir Belediyespor’un da mücadele edeceğini aktararak, “Hedefimiz final oynamak. Biliyorsunuz ki Bursa Büyükşehir Belediyespor da Challenge Cup’ta mücadele ediyor. İnşallah onlarla yolumuzda yürürüz. İki Türk takımı Avrupa’nın en iyisi olmak için müsabakalarını oynarlar. İnşallah o maçta da güzel bir oyun olur ve kupayı Türkiye’ye getiririz” ifadelerini kullandı.

“Başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum”
Ligde iyi bir başlangıç yaparak, 8 maçta 6 galibiyet aldıklarını vurgulayan Güneşen, “Biz zaten böyle bir başlangıç bekliyorduk. Bu sene hem Avrupa kupalarında hem de ligde iyi mücadele edecek bir takım kurduk. Bunun sonucunda da iyi bir başlangıç yaparak 8 maçın 6’sını kazandık. Önemli maçlar kazandık. VakıfBank maçı da bu maç gibi önemli bir maç. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor. Galibiyeti isteyen taraf kazanıyor. Biz VakıfBank’tan daha fazla isteyerek mücadele edeceğiz. Tabi öncelikle iyi oynayacağız. İzleyicilerimize iyi bir karşılaşma izlettirmek istiyoruz. Çanakkale Belediyespor’un gücünü oyuncularımız ortaya koyarlar. Kendileri için, kent için oynarlarsa başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

“Bu ülkede sadece futbol konuşuluyor”
Türkiye’de futbola gösterilen ilginin diğer branşlara gösterilmediğini de ifade eden Güneşen, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de tabi sporun biraz daha ön plana çıkıp biraz daha yaygınlaşması gerekiyor. Şu anda maalesef futbol ağırlıkta. Bütün spor programları, bütün haber programları futbola yoğunlaşmış durumda. Dünyada spor tek futbol üzerinde dönmüyor. Diğer branşlar da var. Özellikle dünyanın en büyük ligi, en güçlü ligi Türkiye ligi ve bu liglerden dünya şampiyonu olan takımlarımız çıkıyor. Avrupa Şampiyonu olan takımlarımız çıkıyor. Milli takımlar düzeyinde başarılıyız. Voleybol ve diğer branşların ön plana çıkması gerekiyor. Yarın biz olimpiyatları yapmak istiyoruz. Almakta zorluk çekiyoruz. Çünkü bu ülkede sadece futbol konuşuluyor. Diğer branşların da konuşulması lazım. Bugün voleybolda özellikle bayanlarda dünyanın en önde gelen spor branşlarından bir tanesi. Dolayısıyla basınımızdan bayan voleyboluna biraz daha ilgi göstermesini istiyorum. Burada son derece başarılıyız. Biraz daha fazla ilgi gösterilirse hem tüm Türkiye’ye yayılır hem de daha başarılı sonuçlar alırız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.