Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalımbay: Ligin havasına bir türlü giremedik

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sahalarındaki bozuk zemin ve tesislerinin olmaması nedeniyle ligin havasına bir türlü giremediklerini söyledi.Çaykur Rizespor maçının Adana'da yapılacak olmasının iyi olduğunu ifade eden...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çalımbay: Ligin havasına bir türlü giremedik
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sahalarındaki bozuk zemin ve tesislerinin olmaması nedeniyle ligin havasına bir türlü giremediklerini söyledi.

Çaykur Rizespor maçının Adana'da yapılacak olmasının iyi olduğunu ifade eden Çalımbay, "Çünkü biz ne olursa olsun kardeş şehiriz. Bir birimize yakın bir şehiriz. Bir birimize destek olmamız gerekiyor. Hele böyle günlerde Adana bize kucak açtı. Bize sahasını verdi." dedi.

Çalımbay kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında 20 Eylül Cumartesi günü Adana'da karşılaşacakları Çaykur Rizespor'un bildikleri bir takım olduğunu ifade etti. 2-3'ü hariç hepsinin geçen sene kendisinin kurduğu oyunculardan oluşan bir takım olduğunu anlatan Çalımbay, şöyle konuştu:

"Zor, çok iyi mücadele eden ve çok kaliteli oyunculara sahip bir takım. Eğer oynamalarına izin verirsek, kora kor mücadele etmezsek bizim için Rize maçı zor geçer. Ama biz Kasımpaşa maçında ilk yarıda oynadığımız oyunun üzerine biraz daha koyarsak istediğimiz şey olabilir. Tek şey saha avantajını kullanamıyor olmamız, ortada tarafsız bir sahada maç yapıyor olduğumuz gerçeği var. En büyük dezavantaj bu."

BÜYÜK DEZAVANTAJLAR YAŞIYORUZ

Maçın başka illerde yapılmasının futbolcuları ister istemez etkilediğini vurgulayan başarılı çalıştırıcı, "Düşünün bu maç Adana'da değilde Gaziantep'de olsa tekrar yola çıkacağız. Geliyorsun öbür hafta tekrar Karabük'e gidiyorsun. Bursa maçı var sahamızda oynanacak mı oynanmayacak mı bilmiyorsun?" diyerek, şöyle devam etti:

"Biz bir ligin havasına giremedik. Lig dediğin zaman tesisin vardır. çalışırsın antrenmanlarını yaparsın. Deplasmansa deplasmana, içerde ise seyircinle beraber maçı alırsın. Bir kere taraftar çok önemli. Taraftar o kadar önemli ki belki de Rize maçını bize taraftar kazandıracak. Şimdi taraftar oraya gelecek mi gelmeyecek mi? Bunu bilemiyorsun.

Bir de maçın cumartesi olması da büyük bir dezavantaj. Burada olsa adam akşam çıkar maçına gelir ama Adana'ya gelir mi gelmez mi bilemiyoruz. Tarsus'u çok istedik. Maalesef o da olmadı. Şu anda çok büyük dezavantajlarla yaşıyoruz. Amacımız bunu avantaja çevirmek. Ama futbolcular etkileniyor."

TÜRKİYE LİGLERİNİN EN SIKINTILI TAKIMLARININ BAŞINDAYIZ

Türkiye liglerinde sıkıntılar yaşayan takımların başında geldiklerine dikkat çeken Çalımbay, bunun en büyük nedeni olarak Mersin gibi yılların takımının tesisinin olmaması olarak gösterdi. Bunun takım için çok büyük bir dezavantaj olduğunu vurgulayan Çalımbay, bu zamana kadar kazandırılamamasının ise üzücü olduğunu söyledi.

Tesislerinin olmaması, sahalarının da bakımda olmasından dolayı 10 gün bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Çalımbay bunun takım için büyük bir dezavantaj olduğuna işaret etti.

"Çaykur Rize maçı için önce Tarsus'u istedik olmadı. Antep'i istedik olmadı. Konya'yı istedik olmadı. En son Adana'ya karar verildi." diyen Çalımbay, "İnşaallah Adana'da iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü biz ne olursa olsun kardeş şehiriz. Bir birimize yakın bir şehiriz. Bir birimize destek olmamız gerekiyor. Hele böyle günlerde Adana bize kucak açtı. Bize sahasını verdi. Kendi sahamızdaki avantajımızı kullanamıyoruz. Tabiki bizim için büyük bir dezavantaj oldu."

Takımlarında bir kaç tane sakat dışında bir sorunları olmadığını da ifade eden Çalımbay, "Ligin havasına bir türlü tam giremedik. Bu sıkıntılardan dolayı. 2-3 hafta sonra bu milli takım arasından sonra çok daha iyi bir konuma geleceğiz. Herkes uyum sürecini atlatacak. Maç eksiği olan arkadaşlar iyi duruma gelecekler. Ondan sonra istediğimiz takımı net bir şekilde oluşturmuş olacağız. Ondan sonra lig yarışına daha sıkı daha canlı bir şekilde gireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.