Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası İstanbul’da Başlıyor

İstanbul’da düzenlenecek olan Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.31 Mart-9 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. Klasman karşılaşmaları...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da düzenlenecek olan Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası öncesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
31 Mart-9 Nisan tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 3. Klasman karşılaşmaları öncesi Bayrampaşa’da bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Buz Hokeyi Milli Takım Başantrenörü Deniz İnce ve milli oyuncular katıldı.
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, yoğun girişimlerle şampiyonanın İstanbul’da yapıldığını belirterek, “Bildiğiniz gibi kadınlar müsabakası ülkemizdeki üzücü olaylar nedeniyle alındı ve İspanya’ya verildi. Ancak Dünya Şampiyonası’nın Erkekler 3. Klasman müsabakaları için yoğun çaba sarf ettik ve sonucunda Dünya Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılmasını gerçekleştirdik. Yarın 13.00’te resmen Dünya Şampiyonası başlayacak. Kıtaları birleştiriyoruz. İstanbul zaten iki kıtayı bağlayan bir şehir” dedi.
“SABAH AKŞAM HAZIRLANIYORLAR”
Milli Takım’ın yoğun bir şekilde hazırlandığını dile getiren Akay, “Milli takımımızı bu yıl biraz fazla yorduk. Hem yurt içi hem yurt dışı kamplarla çok yoğun hazırlandılar. Şampiyona öncesinde 16 Mart’ta İstanbul kampa girdiler ve sabah akşam çalışarak yoğun bir şekilde hazırlanıyorlar” diye konuştu.
İNCE: “ALTIN MADALYAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ”
Buz Hokeyi Milli Takım Başantrenörü Deniz İnce ise, bu sene çalışmalara çok erken başladıklarını söyleyerek, “3 tane farklı tarihlerde kamplar yaptık. Çok yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. 8 tane yeni oyuncumuz var. Hepsi 18 yaş altı ve 20 yaş altı takımlardan geliyorlar. Takımı çok gençleştirdik. Tecrübeli oyuncularımızın yanında, dinamik bir ekiple hazırlanıyoruz. Bu sene grubumuz geçen seneden daha zorlu bir grup. Yukarıdan gelen Güney Afrika zorlu bir rakip bizim için. Biz ilkleri yapmaya alışığız. Bu turnuvada da ilkleri gerçekleştireceğiz. Sonunda altın madalyaya ulaşıp bir üst klasmanda mücadele etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
ÖZMEN: “İYİ HAZIRLANDIK”
Milli Takım Kaptanı Emrah Özmen de, çalışmalara eylül ayında başladıklarını vurgulayarak, “Yılın başında sadece bu turnuvaya odaklandık. İlk defa çok daha iyi hazırız. Bu turnuva diğerlerinden daha da zor. Biz de iyi hazırlandık ve umurum altın alarak yukarı çıkacağız” dedi.
YARIN BAŞLIYOR
31 Mart - 9 Nisan tarihleri arasında İstanbul Silivrikapı Buz Pisti’nde gerçekleştirilecek turnuvada Türkiye A Milli Buz Hokeyi Takımı, Güney Afrika Cumhuriyeti, Lüksemburg, Hong Kong, Bosna Hersek ve Gürcistan ile mücadele edecek. Şampiyonayı kazanan ekip bir üst kategoride mücadele etmeye hak kazanacak. ?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.