Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir'in raketleri final kapısını araladı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Masa Tenisi, ETTU Cup Yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştığı Fransız temsilcisi ALCL TT Grand-Quevi takımını 3-1 mağlup ederek final için avantaj sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir'in raketleri final kapısını araladı

Fransızların büyük ilgi gösterdiği karşılaşma da Melek Hu, Maria Dolgikh, Polina Mikhailova ve Sibel Remzi’li kadrosuyla hem lig de hem de Avrupa da fırtına gibi esen Ersin Sunay yönetimindeki Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Masa tenisi takımı Paris’te karşılaştığı rakibi ALCL TT Grand-Quevi’yi Melek Hu ve Polina Mikhailova ile 4:11 / 7:11 / 9:11 ve 14:16 / 4:11 / 7:11 geçerek eşleşmelerde 2-0 öne geçmeyi başardı.

Maria Dolgikh’in rakibi Stephanie Loeuillette karşısında 11:4 / 9:11 / 11:8 / 11:6 kaybetmesiyle Fransız temsilcisi skoru 2-1’e getirip avantaj için ümitlense de yeşil-beyazlıların milli sporcusu Melek Hu son eşleşme de rakibi Tian Yuan’a karşı ilk seti 11/7 kaybetmesine rağmen geri kalan setlerde başarılı performans sergileyerek 9:11 / 7:11 / 3:11 almayı bilerek skoru 3-1’e getirdi ve ETTU Cup finali için temsilcimiz avantajı elde etti.

Büyükşehir Belediyespor Masa Tenisi Sorumlusu Fehim Ferik ile Masa Tenisi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Ünlü karşılaşma sonunda büyük sevinç yaşayan sporcuları tebrik etti. Aldıkları galibiyetle final kapısını araladıklarını belirten Fehim Ferik, ETTU Cup'ı Türkiye'ye getirmeye kararlı olduklarını söyledi. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Ferik, "Bursa, Başkanımız Recep Altepe'nin spora verdiği önemle büyük bir başarıya daha kavuşacak. Futbolun UEFA kupasına eşdeğer masa tenisinin ETTU Cup'ını Türkiye'ye getirerek bir Avrupa şampiyonluğunu daha Bursa'ya yaşatmak istiyoruz. Sporcularımız ve teknik kadromuzun inancı bunu başaracağımızı gösteriyor" dedi.

Ferik ayrıca masa tenisi federasyonu yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda il temsilcisi Cemil Ünlü'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Rövanş maçını 3 Nisan Pazar günü Bursa’da oynayacak olan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bu turu geçmesi halinde finalde Postas Sport Egyesulet (Macaristan)-CP Lyssois Lille Metropole (Fransa) arasında oynanacak maçların galibi ile karşılaşacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.