Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Gaziantepspor’da Metin Diyadin ismi ön planda

Büyükşehir Gaziantepspor’da Metin Diyadin İsmi Ön Planda

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükşehir Gaziantepspor’da Metin Diyadin ismi ön planda
TFF 1.Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor, teknik direktör arayışları için çalışmalarını sürdürürken son olarak gündemine Metin Diyadin’i aldı.
TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor da teknik adam arayışları tüm hızıyla devam ediyor. Bülent Bölükbaşı’ndan boşalan teknik direktörlük koltuğuna milli maçlar arası dolayısıyla yeni birini getirmek isteyen yönetim, gündemine birçok ismi aldı. Büyükşehir Gaziantepspor’da Yılmaz Vural, Oğuz Çetin, Bülent Uygun, Cihat Arslan ve Fatih Tekke ile temaslara geçen yönetim bu teknik adamlarla yaptığı görüşmelerde olumlu sonuç alamadı. Yönetim son olarak gündemine 2014-1016 yılları arasında Göztepe’yi çalıştıran ve şu anda boşta olan tecrübeli teknik direktör Metin Diyadin’i aldı.
Prensipte anlaşıldı
Mavi-beyazlı yönetim, 48 yaşındaki deneyimli adam ile ilk görüşmelerde olumlu sonuç alırken prensipte anlaştığı öğrenildi. Yönetim tecrübeli çalıştırıcıyı bu hafta Gaziantep’i getirmeyi planlarken önümüzde ki günlerde ise resmi sözleşmeyi imzalanması bekleniyor.
Teknik direktörlük kariyeri
18 Eylül 2005’te 2. ligde mücadele eden Gençlerbirliği Oftaş’ın başına geçmiş ve o yıl genç bir takım olmasına karşın şampiyon yapmıştı. 2006-2007 sezonunda Gençlerbirliği Oftaş ile inanılmaz bir performansla şampiyonluğa götürürken, son 4 haftada 2 mağlubiyet alınca son derece tartışmalı bir şekilde 4 Nisan 2007’de görevinden alınmıştır. Göreve Metin Diyadin’in yardımcı antrenörü Osman Özdemir devralmıştır ve takımı 1. lig şampiyonu yapıp Süper Lig’e yükselmesini sağlamıştır. 2007-2008 sezonundan itibaren Eskişehirspor takımını çalıştırmış ve Sergen Yalçın’ı kadroya almadığı için yönetim tek taraflı sözleşmesini feshetmiştir.
Diyadin, 2008-2009 sezonunda Çaykur Rizespor ile 2 yıllık kontrat imzalamıştır. 2008-09 sezonunun yarısında Çaykur Rizespor’la yollarını ayırmıştır. 2009-10 futbol sezonunda Trabzonspor Tenik Direktörü Hugo Broos’un yardımcılığına getirilmiştir
En parlak dönemini Ordu’da yaşadı
Orduspor’da istifa eden Uğur Tütüneker yerine Metin Diyadin, 26 haftada ligde 5. sırada bulunan Orduspor’u sezon sonuna kadar yenilgi yüzü görmeden ligi 5. sırada tamamlamasını ve 1. lig play-off karşılaşmalarına katılmasını sağladı. Ardından play-off şampiyonluğu yaşayarak Orduspor ile Süper Lig’e yükselmesini sağladı. Bunun üzerine sezon sonuna kadar süreli olan sözleşmesi uzatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.