Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükçekmece Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi açılıyor

Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi bu haftasonu düzenlenecek törenle hizmete açılıyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün girişimleri sonucunda Büyükçekmece Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar Arif Zeki...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyükçekmece Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi açılıyor
Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi bu haftasonu düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün girişimleri sonucunda Büyükçekmece Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar Arif Zeki Özver ve Hüseyin Deniz'in katkılarıyla yaptırılan okul bir çok özelliği nedeniyle Türkiye'de bir ilk olacak.

Büyükçekmece ilçesi Muratçeşme mahallesinde hizmete girecek olan Arif Zeki Özver Eğitim İş ve Spor Merkezi toplamda 2720 metrekarelik bir alana yapıldı. Engellilerin topluma ve sosyal yaşama kazandırılmasına yönelik eğitim, iş ve spor faaliyetlerine olanak sağlayacak olan merkez 450 metrekare oturum alanına sahip bir bina olarak yapıldı. Engelli öğrencilere eğitim vermenin yanısıra istihdam ve sosyal anlamda da hizmet verecek olan merkez örnek proje olarak gösteriliyor.

"MODERN BİR TESİS İNŞA EDİLDİ"

Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi'nde 3 adet derslik, bilgisayar odası, çok amaçlı salonlar, spor salonları, soyunma odaları, revir, yemekhane, kafeterya, idari ofisler, mutfak ve misafir odaları bulunuyor. Merkezin bahçesinde ise engelli öğrencilerin meyve ve sebzelerini kendilerinin yetiştirebilmeleri için hobi bahçeleri, "Engelsiz Çocuk Oyun Alanı", açık hava fitness alanı, basketbol sahası, köpek, güvercin ve tavşanlar için hayvan barınağı, piknik alanı ve engelli izciler için tasarlanan eğitim alanı bulunuyor.

Merkezin, 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'de düzenlenecek olan törenle hizmete açılacağını açıklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli vatandaşların topluma kazandırılması, sosyal yaşama adapte olabilmeleri ve rehabilitasyonlarına yönelik olarak tasarlanan, Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi'nin pek çok özelliği ile örnek bir merkez olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

"Engelli vatandaşlarımız burada sadece eğitim almayacaklar. Ayrıca sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda da aktiviteler de bulunacaklar. Bunun yanısıra istihdam açısından da olanak sağlanacak. Engelli kardeşlerimizin kendi elleriyle ekip diktikleri meyve ve sebzeleri yine kendi elleriyle toplayıp tüketebilecekler. Merkezimizin engelli kardeşlerimize ve Büyükçekmece'mize hayırlı olmasını diliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.