Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büşra Ün, Rio Paralimpik Oyunları’nda

Milli Takım’ın Tekerlekli Sandalye Tenisçisi Büşra Ün (22), 7-18 Eylül tarihleri arasında Brezilya’nın Rio şehrinde gerçekleştirilecek olan Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde ederek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.Yurt...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büşra Ün, Rio Paralimpik Oyunları’nda
Milli Takım’ın Tekerlekli Sandalye Tenisçisi Büşra Ün (22), 7-18 Eylül tarihleri arasında Brezilya’nın Rio şehrinde gerçekleştirilecek olan Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı elde ederek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.
Yurt dışında katıldığı turnuvalarda elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında ilk 32’ye giren tekerlekli sandalye tenisçilerinin Paralimpik Oyunları’na katılma şansı kazandığını ifade eden Büşra Ün, kendisinin de oyunlara 28’inci sıradan kota alarak katılacağını söyledi. Rio’ya Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) özel davetiyle gideceğini belirten Ün, hedefinin Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade etti.
KATILAN BRANŞ SAYISI YÜKSELDİ
Tenise başladığı 2009’dan bu yana her geçen gün başarı grafiğini yükselten genç tenisçi, son 7 yıldır Türkiye’de kendi klasmanında birinci sırada yer alıyor.
Tenis sporunun masraflı olduğunu ve yıllardan bu yana Antrenörü Osman Yıldız ile birlikte çok zor şartlar altında çalışmalarını gerçekleştirdiğini vurgulayan Ün, “Spor yaşantımı sürdürmek için yurt içi ve yurt dışındaki ücretli turnuvalara katılmak zorundayım. 2015 - 2016 sezonunda yılın 6 ayını yurt dışında geçirdim. Bu da çok büyük bir külfeti beraberinde getiriyor. Ben ve benim gibi olan arkadaşlarımız sponsorların bizlere sağlayacağı katkılarla dünyada çok daha iyi başarılara imza atabiliriz. Rio’da iyi bir başarı elde ederek umarım dikkatleri daha çok çekebilirim. Paralimpik Oyunları’nda tekerlekli sandalye tenisiyle birlikte 8’nci branşta kota almış olduk. Bu alanda da bir ilke imza atmış olduk. Bugüne kadar engelli sporcular olarak oyunlarda en çok 7 branşta mücadele vermiştik” ifadelerini kullandı.
HEDEFLER BÜYÜYOR
Hedefinin bundan sonra yapılacak olan Amerika Açık, Wimbledon, Avustralya Açık ve Fransa Açık gibi grand slam turnuvalarına ve paralimpik oyunlarına düzenli olarak katılmak olduğunu açıklayan Büşra Ün, bugüne kadar yanında olan sponsorları Sigorta Shop, ABB, Wilson, Nike, Sisev ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ve Tekerlekli Sandalye Tenis Komitesine teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.
KTK’NIN DESTEĞİ SÜRECEK
Aldıkları güzel haber sonucu son derece mutlu olduklarını belirten Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Server Uyaroğlu ise Büşra’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.
Büşra’nın elde ettiği başarılarla Paralimpik Oyunları’na gitmeyi hak ettiğini ifade eden Uyaroğlu, kulüp olarak bugüne sağladıkları desteği sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.