Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buse, Gözünü Rio Olimpiyatlarına Çevirdi

Letonya’nın Başkenti Riga’da yapılan Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 69 kiloda Norveçli Marie Fidye Store 6-3 mağlup ederek kadınlarda Avrupa Üçüncüsü olan Buse Tosun, gözünü bu yaz yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları’na çevirdi.Yalova’da...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Letonya’nın Başkenti Riga’da yapılan Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 69 kiloda Norveçli Marie Fidye Store 6-3 mağlup ederek kadınlarda Avrupa Üçüncüsü olan Buse Tosun, gözünü bu yaz yapılacak 2016 Rio Olimpiyatları’na çevirdi.
Yalova’da coşkuyla karşılanan milli güreşçi, Yalova milletvekili Fikri Demirel, Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve kulübün sponsor firmaları tarafından ödüllendirildi.
“HAYALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”
Avrupa üçüncüsü milli güreşçi Buse Tosun, "Avrupa üçüncüsü olmak benim hayal ettiğim duyguların en başında geliyordu. Çok güzel duygular yaşadım. Bu başarımı olimpiyatlara taşımak istiyorum. Olimpiyatlarda da madalya alarak ülkeme, aileme, antrenörlerime bu başarıyı yaşatmak istiyorum. Kadın güreşinde birçok başarıya imza atmak istiyorum. Yıldızlar ve gençlerde bu duyguyu birçok kez yaşadım ancak büyüklerde ilk kez yaşıyorum" dedi.
“HEDEFİM RİO’DA DA MADALYA ALMAK"
Rio Olimpiyatları ile ilgili hedefinin sorulmasının üzerine Tosun, "Olimpiyat kalifikasyon turnuvalarında Rio Olimpiyatları için vizesini alacağım. Tabii ki her sporcunun hayali olan olimpiyatlarda madalya kazanıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
“HEDEFİMİZ BUSE’Yİ OLİMPİYATLARA GÖNDERMEK"
Kadın Güreş Milli Takım antrenörü Murat Gençtürk, Avrupa Şampiyonası’na 2 aylık sıkı bir çalışmayla hazırlandıklarını belirterek, "Bunun sonucunda Buse, Riga’da üçüncü oldu. Bundan sonraki hedefimiz önce olimpiyat kalifikasyon turnuvalarında başarılı olup olimpiyatlara gitmek" diyerek sözlerine son verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.