Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buruk: "Halk Koşusu’nun adını Kahramanlar Koşusu olarak değiştirdik"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşulan Halk Koşusu’nun adını Kahramanlar Koşusu olarak değiştirdiklerini söyledi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşulan Halk Koşusu’nun adını Kahramanlar Koşusu olarak değiştirdiklerini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu için start verildi. Startta açıklamalarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, "Bu sene Vodafone İstanbul Maratonu’nun 38’inci kez koşulacak, 5’inci kez sponsor olacağız. Fakat bu sene bizim ve tüm Türkiye halkı için çok özel bir sene. Şu anda bulunduğumuz yer 15 Temmuz’da onlarca şehidimizi verdiğimiz yer. Bundan yola çıkarak bu sene maratonu ‘Türkiye Aşkına Şehitler Anısına’ koşuyoruz. Her sene zaten binlerce katılım oluyor. Bu sene çipli koşucu adedi 30 binlerde ifade ediliyor. Her sene olduğu gibi halk koşusu olacak ve bu sene ‘Halk Koşusu’nun adını ‘ ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak değiştirdik ve her sene 100 ile 150 bin arasında olan katılımın bu sene daha fazla olmasını bekliyorum. Çünkü bu senenin anlamı çok çok daha özel" dedi.
"Majör maratonlar arasına sokmak istiyoruz"
Buruk, İstanbul Maratonu’na 2012 yılından bu yana sponsor olduklarını belirterek, "2012 senesinden beri Uluslar arası Atletizm Federasyonu, Vodafone İstanbul Maratonu’nu altın kategoride görüyor. Bu sene, gelecek sene de altın kategoride koşulmaya devam edilecek. Gelecek yıl da altın kategoride olması çok önemli fakat daha önemli bir konu ise biz bu maratonu majör maratonlar arasına sokmak istiyoruz. Dünyada 6 tane majör maraton var. New York, Boston, Chicago, Tokyo, Londra ve Berlin. Bu maraton neden 7’nci maraton olarak klasmana girmesin? Hiçbir sebep yok. Şunu bekliyorlar; koşuculara destek olmak. 42 km koşan bir insan bu heyecanlı ortam bittikten sonra yalnız koşmak zorunda kalıyor, bunu engellemeliyiz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.