Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursasporlu Kazım: Kaybetmekten nefret ederim

Bursasporlu Colin Kazım, kulübün dergisine yaptığı açıklamada, kaybetmeyi hiç sevmediğini belirterek, “Kaybetmekten nefret ediyorum.” dedi.Bursaspor’u büyük bir kulüp olduğu için tercih ettiğini anlatan Kazım, özellikle son senelerde...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursasporlu Colin Kazım, kulübün dergisine yaptığı açıklamada, kaybetmeyi hiç sevmediğini belirterek, “Kaybetmekten nefret ediyorum.” dedi.

Bursaspor’u büyük bir kulüp olduğu için tercih ettiğini anlatan Kazım, özellikle son senelerde hep üst sıralara oynadığını belirtti. Bursaspor’u tercihinde Daum’un da önemli bir faktör olduğunu anlatan Kazım, "Taraftar desteği hiçbir zaman eksik olmayan bir kulüp. Bunlar benim için çok önemli faktörlerdi. Tabi ki Daum'la çalışacak olmak da en önemli faktördü diyebilirim. Çünkü benim en iyi olmamı sağlayabilen bir kişi." dedi.

"DÜNYA KUPASI HARİÇ BÜTÜN KUPALARDA OYNADIM"

Colin Kazım, çalıştığı tüm takımlarla ilgili soruya da şu cevabı verdi: "Bana kazandırdıklarından bahsedecek olursak eğer birçok farklı yer gezme şansım oldu. Birçok büyük takımda oynama ve birçok büyük oyuncuyla aynı takımda forma giyme şansım oldu. Büyük maçlarda, büyük turnuvalarda oynadım. Dünya kupası hariç bütün oynanabilecek kupalarda yer aldım, maçlara çıktım. Bunlar benim için artılar. Geriye dönüp baktığımda beni Colin Kazım yapan bu tecrübelerdir. Hepsi benim için çok çok önemli tecrübeydi. Eksilerine gelecek olursak; son 4 yılda 7 tane farklı evde yaşamak zorunda kaldım. O dönemki nişanlım ve şimdi çocuklarımın annesi ve tabi ki çocuklarım benimle birlikte hareket etmek zorunda kaldılar. Çok zordu bizim için."

"HAYATIMDA ALKOL VE SİGARA KULLANMADIM"

Kazım, özel yaşamıyla ilgili sorulara da "Çocuklarımdan önce hayatım çok çok farklı mıydı? Açıkçası değildi. Ama bugün bir karar alacağım zaman öncelikle onların bu durumda neyle karşı karşıya kalacaklarını hesaplıyorum. Onun dışında çok farklı değiştiğini söyleyemem normal hayatımın. Zaten kötü bir hayatım yoktu. Çok normal ve huzurlu bir hayatım vardı. Daha önce oynadığım kulüpte benim hayatım çok daha farklı lanse edilmeye çalışıldı. Hayatım boyunca ne alkol kullandım, ne sigara kullandım. 21'inci doğum günümde bile alkol içmedim. Bugün gelebildiğim noktaya varabilmek için hayallerim uğruna çok fazla ödün verdim, çok fazla çalıştım. Bunun karşılığını da alacağım bir zamandayım. Benim için dışarı çıkmak nedir? Belki kız arkadaşımla iyi bir restorana gidip yemek yemektir. Belki gece kulübüne de gitmek olabilir. Ama hiçbir zaman alkol ya da sigara olmaz bunun içinde." şeklinde cevap verdi.

Teknik direktör Daum’un Fenerbahçe’ye gelişi ile en iyi dönemini yaşadığını anlatan Kazım, "Daum, o dönemde Fenerbahçe'ye gelmişti ve Aragones yeni gönderilmişti. Bir boşluk vardı. Sonra Daum geldiğinde gerçekten çok iyi fiziksel hale getirdi ve çok iyi çalıştırdı beni. Ve o dönemde gerçekten en iyi dönemimi yaşadığımı söyleyebilirim. Bir futbolcunun antrenmanlardan daha fazla ihtiyacı olan şey kendine güvendir ve inançtır. Bana o dönemde verdiği en önemli şey buydu. Stilim, oyun tarzım bu şekilde idi o dönemde. Şimdi bugünlerde tekrar o seviyeye geldiğimi hissediyorum. Ama orda ihtiyacım olan şey gerçekten inançtı. Özelliklerimi gösterebileceğim, yeteneklerimi sergileyebileceğim imkanı saha içinde bana sunuyordu hocamız. Benim kendi açımdan en parlak dönemim olmuştu açıkçası onunla." dedi.

Bursaspor’un son durumu ile ilgili de değerlendirmede bulunan Colin Kazım, kendileri için sezon başında; "Bizim için sezon başında, Aaaa Bursa nerede? Hani bildiğimiz Bursa. Hani büyük kulüptünüz” dendiğini belirterek, “Ama onlar sahada nasıl çalıştığımızı anlamıyorlar. Ne bunu anlıyorlar, ne de işlerin bizim için ne kadar zor olduğunu. Çünkü yeni bir hocamız var, yeni bir yapılanmamız var, yeni bir başkanımız var. Her şeyi en baştan oluşturmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bir şeyler zaman alacaktır. İki hafta öncesine kadar Manchester United lig tarihinde son 30 senedir görmediği bir seviyedeydi. 8'inciliğe kadar düştüler. Kimse hiçbir şey demedi. Neden? Çünkü onlar, bir değişim sürecinden geçtiklerini ve yavaş yavaş düzeleceğini biliyorlar. Bizim için de aynısı geçerli. Bu seviyeye ufak ufak gelmeye başladık." şeklinde konuştu.

Kaybetmekten nefret ettiğinin altını çizen Colin Kazım, sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anki performansım, potansiyelimin ne kadarıdır benim söylemem doğru olmaz tabii ki, ama birçok insan bunun hakkında konuşacaktır. Benim elimden gelen, hissettiğim her maç daha iyiye gittiğim. Sahaya çıkarım, elimden gelenin en iyisini yaparım. Yüzde 150'sini yaparım gerekirse. Ben kazananım. Kaybetmekten nefret ederim. Dolayısıyla bu amaçla yaparım tüm yaptıklarımı. Top kontrolümden tutun, dayanıklılığıma kadar birçok konuda üstüne koyduğumu ve daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.