Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konsolosluklarda oy kullanmak zor; diğer alternatifler Almanya’nın iznine bağlı

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Başkonsoloslar Toplantısı’nın sonuçlarını açıkladığı bir programda Almanya’daki konsolosluklarda oy kullanmanın zor olduğunu söyledi. Konsolosluklardaki fiziki ortamın oy vermek için...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Başkonsoloslar Toplantısı’nın sonuçlarını açıkladığı bir programda Almanya’daki konsolosluklarda oy kullanmanın zor olduğunu söyledi.

Konsolosluklardaki fiziki ortamın oy vermek için uygun olmadığını söyleyen başkonsolos, Türkiye vatandaşlarının Almanya’da oy kullanabilmesi için diğer alternatiflerin de Almanya’nın iznine bağlı olduğunu dile getirdi. Engin, “Ümidimiz Alman tarafının da Avrupa’daki diğer ülkelerde olduğu gibi bu izni vermesi.” dedi.

Başkonsolos, dört gün boyunca oy kullandırmayı düşündüklerini ifade etti. Toplantının ikinci gününde Almanya’daki Türk toplumu ile ilgili olarak ileriye dönük bir beyin fırtınası yaptıklarını anlatan başkonsolos, son bölümde de, “Konsolosluk hizmetleri nasıl iyileştirilir?” sorusuna cevap aradıklarını dile getirdi.

Engin, “Taslak aşamasında olan başka bir çalışma var: Avrupa’daki insanımızı, derneklerimizi sanal ortamda bir araya getirecek bir platform. Bölgesel haberlerin olacağı, toplumumuzun şikayetlerini dile getireceği bir portal düşünülüyor. Altyapısını bakanlık hazırlayacak ama STK’ların hizmetine verilecek.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.