Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı: Taraftarımızın tutumu da onların tutumu da yanlıştı

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, ligin 6. haftasında Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan ve 2-2 biten maçın sonunda, yeşil beyazlı taraftarların Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a gösterdiği tepkiyi tasvip etmediğini...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor Başkanı Bölükbaşı: Taraftarımızın tutumu da onların tutumu da yanlıştı
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, ligin 6. haftasında Bursaspor ile Eskişehirspor arasında oynanan ve 2-2 biten maçın sonunda, yeşil beyazlı taraftarların Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a gösterdiği tepkiyi tasvip etmediğini söyledi.

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Almira Otel'de spor medyasının temsilcileri ile bir araya gelen Recep Bölükbaşı, Bursa'nın çok güçlü bir basını olduğunu hatırlatarak, Bursaspor'un başarısı için destek istedi. Bursa'da son oynanan Eskişehirspor müsabakasının ardından PFDK'ya sevk edildiğini belirten Bölükbaşı, yaşananları anlattı.

"TARAFTARIMIZIN TUTUMU DA YANLIŞTI, ONLARIN TUTUMU DA"

Karşılaşmanın 2-0'dan 2-2'ye gelmesine çok üzüldüklerini belirten Bölükbaşı, rakip oyuncunun kolunun açık olduğunu ve penaltı pozisyonunu gördüğünü belirterek, geçtiğimiz haftalarda da benzer şekilde penaltılarının verilmediğini savundu. Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Hemen aşağıya indim. Saha dışında bir takım olaylar olmuştu. Onu da tasvip etmiyorum. Gerçekten Ertuğrul hoca biz de 4 yıl görev yaptı. Beraber görev yaptık, çok güzel de günlerimiz geçti. Özhan dediğimiz arkadaşımızda bizde yetişti. Ancak onların da tutumu yanlıştı, bizim taraftarımızın da tutumu yanlıştı. Sonuçta onun devam etmemesi gerekiyordu, maç bittikten sonra koridorda bir takım sıkıntılar oldu, bağrışmalar falan. Ama ben yatıştırmak için aşağı indiğimde hakemlere söylediğim şu, ‘hocam penaltıyı neden görmediniz. O el açıktı. Daha nasıl olacaktı', ‘ben görmedim' dedi. ‘Akşam lütfen izleyin, eğer penaltı ise ben hakkımı helal etmiyorum' dedim. Daha sonra Özhan'a söylediğim şey, ‘Özhan lütfen maç bitti bu kulübün ekmeğini yediniz, terbiyesizlik etme' dedim. Bunun üzerine sesler yükseldi. Bu nedenle PFDK'ya sevkedildik. Savunmamızı yapacağız. Bizim maçlarımızda en az 2 penaltımız gitti. Ben başkan olarak tabii ki haklı olarak tepki göstereceğim. Küfür kelimesi ağzımızdan çıkmadı."

"ŞENOL HOCAMIZLA TOPLANTI YAPACAĞIZ"

Takımın iyi oynadığını ancak istenilen sonuçları alamadıklarını ifade eden Bölükbaşı, "Başkan yönetim kendi işini yapacak teknik heyet kendi işini yapacak. Ben şuana kadar teknik heyete müdahale etmedim. Hocamıza geçmiş olsun diliyorum. Futbolcularımız çok iyi niyetli. Hepsi başarılı olmak işçin hırslılar. Bazen o hırs sinire dönüşebiliyor. Şenol Hocamız ile birlikte oturup görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bölükbaşı, bir gazetecinin, Passolig nedeniyle taraftarların stada gelmediğini hatırlatarak, bu konuda ne tür adımlar atılacağını sorması üzerine, Passolig'in bir kanun olduğunu dile getirdi. Galatasaray'ın 90 bin, Fenerbahçe'nin 70 bin Beşiktaş'ın sahası olmadığı halde 50 bin Passolig sattığını hatırlatan Bölükbaşı, taraftarlardan fedakarlık istedi. Bölükbaşı, şu çağrıda bulundu:

"Biz gereğini yapıyoruz. Şuanda taraftarda görevini yapacak. Ben anlayışlı olmalarını istiyorum. Bursaspor'un ön plana çıkartılmasını arzu ediyorum. Şampiyon olduğumuzda ful oynuyorduk. Passolig'e girmediğiniz ceza katlanarak artıyor. Sizi ligden ihraç ederler. Bu kadar basit değil. Taraftarımız olsaydı Galatasaray maçını da Beşiktaş maçını da kazanırdık, belki Eskişehirspor maçını 5-0 alırdık. Lütfen taraftarlarımız sağduyulu olsun."

Kulübün 100 milyon borcu bulunduğunu, bir kısmını ödediklerini belirten Bölükbaşı, yapacakları projelerle Mayıs ayı sonuna kadar borcun yüzde 70'ini hatta daha fazlasını yok edeceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.