Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursaspor 7 Mayıs’ta kongreye gidecek

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün 7 Mayıs’ta kongreye gideceğini açıkladı. Bursaspor Kulübü’nün, Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesinde son divan başkanlık kurulu toplantısı Özlüce Tesisleri’nde...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursaspor 7 Mayıs’ta kongreye gidecek
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, kulübün 7 Mayıs’ta kongreye gideceğini açıkladı.

Bursaspor Kulübü’nün, Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesinde son divan başkanlık kurulu toplantısı Özlüce Tesisleri’nde yapıldı. Yeniden aday olmayacağını açıklayan Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, veda konuşması yaptı. Geçtiğimiz günlerde vefat eden divan kurulu üyeleri Mesut Ağrak, Fehmizat Bayraktar, Erdal Çolak ve Erdoğan Ağırbaşlı için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, şunları söyledi: "Yeni dönemde aday olmayacağımı açıklamıştım. 4 dönem bu mevkiye layık görüp seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin." dedi.

Kürsüye gelen Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Kadir Şankaya’nın Atatürk Stadı Şeref Tribünü’ndeki yerine yaşadığı süre içerisinde oturacağını ve onursal divan başkanlığı için genel kurulu kararı almak istediklerini söyledi. Divan Başkanlık Kurulu’nda görev yapan üyelere görevinin sona ermesi nedeniyle anı plaketleri verildi.

KULÜBÜN BORCU 80 MİLYON LİRADAN AZ

Kamuoyundaki çeşitli söylentiler olduğuna dikkat çeken Bölükbaşı, şunları kaydetti: "Lozan’da CAS mahkemesinde 4 saatlik toplantı yapıldı. Bugün yarın olumlu bir cevap bekliyoruz. Olumlu olursa Avrupa kupalarına katılacağız. Ceza gelirse en azından cezamızı savmış oluruz. Detaylı mali durumu kongrede açıklayacağım. Basında söylenen yazılar rakamlar çok yüksek. Kulübün borcu 240 milyon lira yazılıyor. Bu günkü borç yazılanların üçte birinden daha az. Yani ödenmeyecek borç değil. Projelerimiz var. Stadımız Avrupa’nın en iyi 10 stadından birisi. Burada 200 milyon gelir hesaplanıyor. Özlüce Tesisleri’ni 30-40 yıllığına kiralamak için bakanlık nezninde girişimlerimiz oldu. Olumlu gelişmeler içerisindeyiz. Yakın bir zamanda burasına kulübümüze de kazandıracağız. Özlüce’ye 2 saha yapacağız. Yeni stadın 20 dönümlük alanda çim ekildi. Rulo makineleriyle kesilip olarak taşınacak."

BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAYIM

Bursaspor Başkanı, şöyle devam etti: “Beyaz sayfa açalım. Kim hak ediyorsa gelsin. İstanbul takımlarının altında olan Bursaspor istemiyoruz. Yönetim kurulumuzla 2 saatlik toplantı yaptık. Genel kurullar transfer döneminde yapılıyordu. Sizlerin kararıyla 7 Mayıs’ta ilk kongreyi yapmak istiyoruz. İbrahim Yazıcı’nın 2. Ölüm yıldönümü. Anmada bulunacağız. Sanıyorum bu toplantıda çoğunluk olmaz. İkincisi 16 Mayıs’ta olacak. 48 yıl sonra şampiyon olduğumuz gündür. Anlamlı olmasını istedik. Yeni dönemde başkan adaylığına talimiz. Sizlerin oylarıyla bu göreve talibiz. Daha iyi bir Bursaspor sözü veriyorum."

Divan Kurulu, 30 Nisan’da başkan adaylarının başvuru yapması ve yönetim listelerini 5 Mayıs’ta divana sunmalarını istedi.

FENERBAHÇE’NİN HAKEME İHTİYACI YOK

Bölükbaşı, dün Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın protokülünde yaşanılan olayları değerlendirdi. Bölükbaşı, "İstenmeyen olaylar gelişti. Bizde etten kemikteniz. Bizim de duygularımız var, haksızlığa maruz kaldığımızda da o duygular faaliyete geçiyor, maalesef bazen yapmamamız gereken şeyleri yapıyoruz. Fenerbahçe büyük takım. İstanbul'un güzide kulüplerinden biri. Onların hakeme ihtiyacı yok, başka şeylere de ihtiyacı yok. Bütçeleri çok yüksek ve çok büyük bir camiaları var. Diğer İstanbul kulüpleri de öyle. Biz hepsiyle rekabet içerisindeyiz. Rekabet içerisinde maalesef ülkemizde futbol terörü işleniyor. Bunu kimse istemiyor, konuştuğumuzda. Ancak ben, dün televizyonlara bağlandım. Çünkü orada protokolde otururken ağza alınmayacak sözler söylendi. Bunu Fenerbahçe camiasına bağlamıyorum. Mağlup olduk; ama öncesinde ben başka hocamızı olmak üzere futbolcularımızı kutluyorum. Belki bize 3 puan hediye edemediler ama çok güzel bir futbol ortaya koydular." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.