Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursalılar Dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

Ziraat Türkiye Kupası, yarın akşam Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Bursaspor-Galatasaray arasında oynanacak maç ile sahibini buluyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü zorlu final maçı öncesi alınan tedbirleri açıkladı. Belirlenen güzergahlar...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursalılar Dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!
Ziraat Türkiye Kupası, yarın akşam Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacak Bursaspor-Galatasaray arasında oynanacak maç ile sahibini buluyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü zorlu final maçı öncesi alınan tedbirleri açıkladı. Belirlenen güzergahlar dışından stada gelen hiçbir taraftarın maça alınmayacağını bildiren emniyet, tramvay seferlerinin iptal edileceğini ve bazı yolların araç ulaşamına kapatılacağını duyurdu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçla ilgili alınan tedbirlere yer verildi. Stadyum Kavşağı'ndan- İpekiş- Merinos Kavşağına kadar geliş ve gidiş istikametlerinin ulaşıma kapatılacağının vurgulandığı açıklamada, "Stadyum Kavşağı'ndan Çekirge Caddesi, Beşikçiler Kavşağı'na kadar gidiş ve geliş istikametleri ile Doktor Rüştü Burlu Caddesi, Eski Mudanya Caddeleri (Karamustafapaşa Hamamı – Sıcak Sular) mevkii maç günü saat 15.00-24.00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacaktır ve bu saatler arasında ipekböceği tramvay seferleri de durdurulacaktır." denildi.

VATANDAŞ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANSINLAR

Sürücülerin Ankara yolu, İstanbul yolu, İzmir yolu, Gençosman, Fevzi Çakmak Caddesi, İnönü Caddesi, Kükürtlü Caddesi, Doğum Evi Caddeleri istikametlerini kullanmaları gerektiğinin dile getirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Trafiğe çıkacak olan sürücülerin ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmaları önemle rica olunur. İlimize toplu olarak gelecek olan Galatasaray taraftarları, İstanbul Yolu Birmot Lambaları yanı, İzmir yolu Minteks önü, Ankara Yolu Turan Köy Kavşağı'nda oluşturulacak arama noktalarından alınarak otoban üzerinden Mudanya yoluna inecek Kültür Park kuzey girişi otopark toplanma yerine intikal ettirilecek. Münferit olarak araçlarıyla gelen bütün taraftarlar da Mudanya yolunu takiben Kültürpark kuzey girişinde bulunan otoparkta toplanacak. Metro ile stada gelecek olan Galatasaray taraftarları Kültür Park metro istasyonundan inerek alt geçidi kullanıp Gökçen Plaza binasının önünden Kültür Park'ta bulanan toplanma yerine gidecek, burada yapılacak arama ve kontrollerden sonra alınan güvenlik tedbirleri ile peyder pey yaya olarak Kültür Park içerisinden İpek İş çıkış kapısını takiben Atatürk Stadyumu tribün önlerine intikali sağlanacak."

Emniyet açıklamasında biletli taraftarların F, P, N, N-1,M, M-1, L tribün kapılarından girişlerini yapacağını, bu güzergahlar dışında kesinlikle Altıparmak Caddesi, Çekirge Caddesi'ne Galatasaray taraftarının geçişlerine izin verilmeyeceğinin altı çizildi. VIP-B ve Kapalı C tribününe gelecek olan Galatasaraylı yöneticilerin de Anadolu Spor Gazetecileri Derneği binası yanından demir merdivenleri kullanarak arama noktasından geçtikten sonra tribün önlerine yönlendirileceği açıklandı.

GÜZERGAH DIŞINDAN GELEN TARAFTARLAR İÇERİ ALINMAYACAK

Bursaspor taraftarlarının da Altıparmak Caddesi ve Çekirge Caddesi'ni kullanarak stadyuma geleceğinin dile getirildiği açıklamada, "Merinos Kavşağı istikametini kullanarak taraftarların UEDAŞ aralığını takiben Arap Parkı aralığından stada gelecekler. Metro ile stada gelecek taraftar ise Merinos metro istasyonu ve Osmangazi metro istasyonunda inerek Altıparmak Caddesi istikametine yürüyerek stadyum kavşağı önünden maraton tribününe girecek taraftarlar için Bursa Store önünde kurulacak bariyerlerden bilet kontrolleri yapıldıktan sonra G turnike kapısından girişlerine izin verilecek. K,J ve H-İ tribün girişlerine ise Bursa Store mağazası yanında bulunan araç giriş kapısı önünde kurulacak kontrol noktasından bilet kontrolleri yapıldıktan sonra giriş kapılarına yönlendirilecektir. Bu güzergahlar dışında gelen taraftarların geçişlerine kesinlikle izin verilmeyecek, Kültür Park içerisinden münferit veya toplu Bursaspor taraftarlarının geçişlerine ve toplanmalarına müsaade edilmeyecektir. Ayrıca müsabaka sonunda her iki taraftar grubunun da stadyumda ayrılışları geliş güzergahının gidiş güzergahı olarak yönlendirilecektir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada stat önüne protokol araçları dışında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilecek araç giriş kartı bulunmayan hiçbir aracın alınmayacağı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.