Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu yarış nefes kesecek

Tırmanma sporuna gönül verenler, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle bu yıl ikincisini düzenleyeceği ‘Ulusal Tırmanış Yarışması’nda bir araya gelecek. İki gün sürecek olan yarışma, büyük heyecana...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yarış nefes kesecek

Tırmanma sporuna gönül verenler, Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye Dağcılık Federasyonu iş birliğiyle bu yıl ikincisini düzenleyeceği ‘Ulusal Tırmanış Yarışması’nda bir araya gelecek. İki gün sürecek olan yarışma, büyük heyecana sahne olacak.

Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) iş birliğiyle ‘Ulusal Tırmanış Yarışması’ düzenlenecek. 23-24 Eylül tarihleri arasında Görükle Spor Parkı’nda bulunan tırmanma duvarında gerçekleşecek olan yarışma, nefes kesecek anlara sahne olacak. Bu yıl ikincisi yapılacak olan yarışmaya, Uluslararası Spor Tırmanışı Federasyonu (IFSC) kurallarına göre lisanslı, lider tırmanış tecrübesi olan, 16 ve üzeri yaş grubundaki sporcular başvurabilecek. İlk gün eleme, çeyrek final ve yarı final tırmanışlarının yapılacağı ‘Ulusal Tırmanış Yarışması’nın ikinci gününde de final heyecanı yaşanacak. Kadınlar ve erkekler kategorisinde gerçekleşecek olan yarışmada dereceye girenlere toplam 12 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Nilüfer Belediyesi’nin geçen yıl ilk kez düzenlediği yarışlara 10 farklı şehirden 80 sporcunun katıldığını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu yıl ilginin daha da artmasını bekliyoruz. Nilüfer’in, sporun bütün branşlarının yapılabildiği bir yer olması için çalışıyoruz, bunda da önemli yol aldığımızı düşünüyorum” dedi.

Başkan Bozbey, tırmanma sporuna ilgi gösterenleri 23-24 Eylül tarihleri arasında Görükle Spor Parkı’nda düzenlenecek yarışlara davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.