Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOTAŞ Spor’dan ’Adana Düşmanları’ Tepkisi

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edene Botaş Spor Yönetim Kurulu, geçen hafta Adana’da oynanan Adana ASKİ Spor karşılaşmasında kulüplerine yönelik maç anons mikrofonu da kullanılarak "Adana düşmanları" şeklinde yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edene Botaş Spor Yönetim Kurulu, geçen hafta Adana’da oynanan Adana ASKİ Spor karşılaşmasında kulüplerine yönelik maç anons mikrofonu da kullanılarak "Adana düşmanları" şeklinde yapılan anons ve maç süresince küfür içerikli sözlü saldırılardan derin üzüntü duyduklarını bildirdi.
Kırmızı beyazlı kulübün yönetim kurulu yaptığı yazılı açıklamada, 6 Nisan Çarşamba günü Menderes Spor Salonu’nda Adana ASKİ Spor ile oynadıkları maçta yaşananlardan derin üzüntü duyduklarını belirtti. 32 yıllık mazisi süresince Adana ve çevresine sportif hizmeti ilke edinmiş kulübün bu yaşananları kesinlikle hak etmediği vurgulanan açıklamada, "Kulübümüz kurulduğu yıllardan beri Türk basketboluna sayısız oyuncu yetiştirmiş, milli takımların her kategorisine onlarca sporcu vermiş, Türk basketbolunun en fazla antrenör yetiştiren kulübü olmuş, birçok gencin sporcu bursuyla yurtiçi ve yurt dışında eğitim almasına katkıda bulunmuştur. Tüm bunları yaparken Adanamıza A takım olarak 2 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı kupası ve Avrupa da final oynayan ilk Türk takımı unvanını getirmiştir. Alt yapılarda da küçükler-yıldızlar ve gençler kategorilerinde sayısız şampiyonluklar, okul ve kulüp birlikteliği ile de ilk-orta-lise ve üniversiteler düzeyinde Türkiye şampiyonlukları kazandırmıştır. Tüm bunlardan daha önemlisi ‘Yetiştirerek yarıştır’ prensibiyle mücadele eden takımımız öncelikle Adana çevre il ve ilçelerine daha sonra Türkiye’deki birçok il ve ilçemize model olmuş, kadın basketbolunun ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlamıştır" denildi.
6 Nisan Çarşamba günü yapılan maçta kulübün yönetim, teknik kadro ve sporcularına karşı gerçekleştirilen küfür içerikli sözlü saldırıların başta Adanalılar olmak üzere sporcuları, sporcu ailelerini ve camialarını incittiği belirtilen açıklamada şu ifadeleri yer verildi:
"Her iki takım oyuncuları Adanamızı yıllarca sürecek şaibelerden uzak tutacak olimpizm ruhunu sahaya yansıtırken, müsabaka sırasında bir şahsın resmi maç anons mikrofonunu ele geçirerek federasyonun tüm görevlilerinin gözü önünde ’Adana düşmanları’ şeklinde yaptığı anons, maç boyunca devam eden küfür içerikli sözlü saldırıların, maç sonunda da artarak devam etmesine yol açmıştır. Fair-play ruhuna uymayan bu olaylara rağmen Botaş Spor’un idari ve teknik heyetinin, sporcu kadrosunun ve Adanalı taraftarların sağduyusu sayesinde daha vahim muhtemel olaylar yaşanmamıştır. Gerek maç esnasında ve gerekse maçın sonunda yaşanan olaylar ses ve görüntüleriyle Basketbol Federasyonunun kayıtlarında yer almıştır. Yaşanan bütün üzücü olayların bir daha yaşanmaması için başta Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm yetkililerin bu konuya hassasiyet göstermelerini bekler, kamuoyunun takdirlerine arz ederiz"
Adana ASKİ Spor, Menderes Spor Salonu’nda konuk ettiği Botaş’ı 75-72’lik skorla mağlup ederek Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde kalmayı başarmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.