Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boluspor-Göztepespor maçının ardından

TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında kendi evinde Göztepe ile oynayan Boluspor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Maç sonunda iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, üzgün olduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 01:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 01:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boluspor-Göztepespor maçının ardından

TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında kendi evinde Göztepe ile oynayan Boluspor sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Maç sonunda iki takımın da teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.

Boluspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, üzgün olduklarını ve karşılaşmanın ilk dakikalarında yakaladıkları fırsatları değerlendiremediklerini ifade ederek, “Maçın 60-65’inci dakikalarına kadar zaten belirli riskleri almayacaktık çünkü o süreç içerisinde bulmuş olacağımız gol rakibi daha çok panik haline sokacaktı ki, bu da belirli bir süreden sonra sahada çok iyi bir şekilde gözüküyordu. Ama maalesef aramış olduğumuz golü bulamadık veya girmiş olduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Bundan dolayı üzgünüz” dedi.

Maç sırasında hakemin gösterdiği kartları eleştiren Çapa, “Mağlup olduğunuz zaman bahaneler hep söylenir, ne derece değere alınır o da birşeyi değiştirmiyor ama söylemekte bence fayda var. Şimdi, iki karşılaşmaya baktımığız zaman Özgür’e ve Ramazan’a ilk dakikalarında Göztepe’de verilen sarı kartlar, bugün de bakıyorsunuz Santos’a verilen kart. Diğer taraftan rakibin yaptığı faullere bakıyorsunuz, bunlar es geçiliyor. Belirli bir mevkiide etkili olan futbolcuları maçın daha 30’uncu dakikasına varmadan bu şekilde cezalandırırsan ondan sonraki süreç tamamen değişik geçiyor” şeklinde konuştu.

Karşılaşmaya gelen taraftarlara ve kendilerine güvenen Boluspor yönetimine teşekkür ederek, gelecek sezon daha büyük hedefleri olduğun söyleyen Fuat Çapa şunları kaydetti:

“Karşılaşmayı kaybettik ondan dolayı üzgünüz ama biz Boluspor’da bu sezon çok şey kazandığımızı düşünüyorum. Çünkü tamamen yeni kurulmuş bir takım, yeni oluşmuş bir yönetim kurulu, yeni oluşmuş bir teknik ekip. Sezon başından beri hep söylemiş olduğumuz ilk 6’yı gerçekleştirdik. Bundan dolayı mutluyuz. Taraftarlarımızı tekrar stada çekebildiğimiz için mutluyuz. Çünkü Bolu futbol şehri olduğunu çok güzel bir şekilde gösterdi. Taraftarlarımıza teşekür ediyorum. Biz galip geldiğimiz zaman bağırlarına bastılar, aynı zamanda mağlup olduğumuz zaman da bastılar. Başkana ve yönetim kuruluna da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ligde çok sayıda değişiklikler oldu. Biz çok iyi başladık, ortada sancılı bir süreç yaşadık. O süreçte bize olan güvenlerini tutup sezon sonuna kadar inanmamaları bizim adımıza sevindiriciydi. Gelecek sezon için hedeflerimiz değişik olacak. Çünkü geçtiğimiz sezon lige başladığımızda 3 tane kadromuzda olan oyuncumuz vardı. Gelecek sezon ise 12-13 tane oyuncumuz olacak. Yapacağımız 4-5 tane doğru transferle başkanımızın da daha önce açıkladığı gibi şampiyonluğa oynayacak bir kadro kuracağız.”

Göztepespor Cephesi

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, basın açıklamasında, elinde Göztepe’nin ve Boluspor’un girdiği pozisyonların yazılı olduğu kağıdı göstererek “biz birinci devre 2 pozisyona, ikinci devre de 4 pozisyona girmişiz. Rakip de birinci devre 2 pozisyona girmiş, ikinci devre 1 pozisyona girmiş. Şimdi 6-3 yendik oluyor. 9-0 biz Bolu’yu yeneceğiz demişim. Böyle çirkin bir şey olur mu? İnsanlarla bizi orada küfür kıyamet götürtüyorlar. Yanlış bilgi veriyorlar ve herkes de buna inanıyor. Sırf bu maçı germek, dolayısıyla bu gerginlik bir şey kazandırır diye bir şey düşünmek yanlışında bulunmamak lazım. Yani ben Türkiye liginin hiçbir takımına 32 seneden beri olumsuz bir mesaj vermedim. Herkes beni sever ben de herkesi severim. Sonuç olarak bir maç oynanıyor, birimiz kazanıyor. Hepsi bizim dostlarımız, hepsi bizim arkadaşlarımız. Ben böyle bir demeç vermedim. Burada ne veriyorsam başka hiçbir basın mensubuyla bir görüşmem olmuyor” dedi.

1999 yılında Antalya’da Rize ile oynadıkları finalden sonra Süper Lig’e çok yaklaştıkların ve eğer kazanırlarsa Türkiye’nin çok güzel bir takım kazanacağını belirten Vural, “Hak ederek kazandığımız bir maç oynadık. Rakip tabiki bütün herşeyiyle oyunu riske edecekti. Ama biz ona da müsaade etmedik çünkü önde oynamaya çalıştık ve rakibin atak yapma gayretini engelledik. Oyunu büyük bölümünde 75’inci dakikaya kadar götürdük ve sonuç olarak da Tayfur’un attığı golle öne geçtik. Tabiki sonrasında kırmızı kartlar, oyun çığırından iyice çıktığı dönemler artık maç bitti ve 90+4’te Murat’ın attığı golle maçı çok net bir şekilde 2-0 kazandık. Boluspor’a geçmiş olsun. Bu takımların buralara kadar gelmesi, play-off oynaması bile bana göre çok önemli bir iştir. Maalesef birimiz devam edecekti, biz devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Takımlarını desteklemek için gelen Göztepe taraftarına ve karşılaşma sonunda verdikleri destekten dolayı Boluspor taraftarına teşekkür eden Yılmaz Vural, Süper Lig’e bir 90 dakika daha yaklaştıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Olay daha bitmedi. Süper Lig’e bir 90 dakika daha yaklaştık. Nerede oynanacağını bilmiyorum ama güzel bir futbol şöleni olacak. Çünkü Süper Lig Cuma ve Cumartesi oynanıyor. Bizim maçımız Pazar günü. Dolayısıyla artık ligin son finali oynanacağı için sanırım tüm futbol kamuoyunun gözleri iki takımın üzerinde olacak. Biz de Göztepe olarak futbolseverlerin izlediği bu maçı kazanmak istiyoruz. Hakettiğimizi düşünüyorum çünkü çok zor bir yerden geldik buraya. Ben geldiğimde 9 hafta kalmıştı. Tabiiki herkes bizden hemen bir şey istedi. Ama öyle bir form yakaladık ki artık o takımı elimizin içine almak gibi bir süreci geride bırakarak evimizde oynadığımız Sivas maçından sonra takımımız her hafta üstüne koya koya bu hale geldi. Bir takım gibi oynuyor, doğru savunuyor, doğru hücum yapıyor. Herkes görevini fazlasıyla yapıyor ve başarısını final karşılaşmasına gelerek kanıtlamış oldu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.