Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölükbaşı: Şener’e de Fernandao’ya da hakkımı helal etmiyorum

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, divan kurulu toplantısında takımdan giden futbolcularla ilgili eleştirilere cevap verdi. Fenerbahçe ile anlaşan Şener ve Fernandao’ya hakkını helal etmediğini dile getiren Bölükbaşı, Volkan’ın ‘ben...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölükbaşı: Şener’e de Fernandao’ya da hakkımı helal etmiyorum
Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, divan kurulu toplantısında takımdan giden futbolcularla ilgili eleştirilere cevap verdi. Fenerbahçe ile anlaşan Şener ve Fernandao’ya hakkını helal etmediğini dile getiren Bölükbaşı, Volkan’ın ‘ben bu formayı giymem’ dediğini, Ozan Tufan’ın babası ve menajeriyle yaptığı görüşmelerden de olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti.

Recep Bölükbaşı, divan kurulu toplantısında kendisine yönelik eleştirileri cevaplandırdı. Çocuğuna lüks araç aldığı ve menajere yüzde 25 verdiği yönündeki iddialar hakkında açıklama yapan Bölükbaşı, "Dedikodunun bini bir para. Yok efendim çocuğumuza lüks arabalar almışız. Menajerlere yüzde 25 para vermişiz. Benim yönetimimde menajere bu kadar para verecek kişinin yeri olamaz." dedi.

'Berisha transferini kim yaptı?' şeklindeki soruyu cevaplandıran Başkan bölükbaşı, "Sedat Berisha’yı ben aldım. Ancak ben de yanılabilirim. Bakambu’yu geçen sezon 1,8 milyon Euro’ya aldım. Şenol hoca da istemiyordu. Bu yıl 7,5 milyon Euro’ya sattık. Aradaki farkı ben cebime mi attım? Ben de yanılabilirim. Diğer futbolcuları da ben aldım. Transfer komitesindeki arkadaşlar ile istişare ediyoruz. Daha sonra bütün onayı ben veriyorum. Bütün sorumluluk bende. Ben düz adamım. Dürüst adamım. Geçmiş yönetim kurulu Frey, Kazım, Taiwo, Civelli transferlerini yaptı. Onlara hiç böyle sorular sorulmadı. Neden sorulmadı ? Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok. Allah şahidimdir." diye konuştu.

Kendilerinden önce milli takıma futbolcu gönderemediklerini ileri süren Recep Bölükbaşı, "Neden teklif yoktu? Şenol Hoca’ya ben müdahale etmeseydim yılın sonunu getiremezdi." diyerek, şöyle devam etti:

"Hayatım boyunca hiç birşeye tamah etmedim. Divan Kurulu’nda saygısızca tavır gösteren insanlar barındırılmamalı. Lacoste yalan değildi. Ama söylenmeyecek şeyleri bana söylettiği için genel kurulda söylemek zorunda kaldım. Stadyumun kafası olsun dediler. Benim marka değerim yükselsin 1 yerine 5’e vereyim. Göğüs reklamı tartışılıyor. Bu reklam Bursaspor’un geleceğini karartmıyor veya aydınlatmıyor."

Devre arasında futbolcularla transferleri konusunda görüşme yaptığını dile getiren Bölükbaşı, "Ben Almanya kampına giderken Şener ve Fernandao’nun gideceğini biliyordum. Devre arasında yabancılar ile konuştum. Dedim devam etmek istiyorum. Ama hepsi kaçtı. Hepsi daha önce anlaşmaları yapmış. Ne yapacağım aylarında mı tutacağım. Ozan Tufan için kendisi babası ve menajeri ile konuştum. İyileştirme teklif ettik kabul etmediler. FIFA kurallarına göre yaşından dolayı o sezon iyileştirme almadığı takdirde serbest kalıyor. Ben o zaman ne yapacağım? Sormayacak mısınız? Pazarlıkları yapabilmek için neler çektik. Volkan 'ben bu formayı giymem' diyor. Geçtiğimiz sezon devre arasında niye transfer yapmadık? Yapmak için çok uğraştık. Şenol Güneş almadı. Mustafa Yumlu, Zeki Yavru, Soner’i alıyordum ama istemedi. Alsaydık oynatmayacaktı. Siz kulüp olarak güçlü olursanız o zaman işte camia olursunuz. Geçen sezon yıllık 1,5 milyon Euro verilen futbolcular vardı. Biz bu sezon sadece 2 tanesine o civarda para verdik. Çünkü o futbolcular dünya markası. Ben 3 milyona vermezdim Enes’i ama tüm dünyada Bursaspor’un ismi duyuldu. Eleştiriye, öneriye evet ama yargılamaya hayır." dedi.

Futbolcularının milli takıma gitmesinin ardından kafalarının karıştığını da savunan Bölükbaşı, "Şener’e de Fernandao’ya da hakkımı helal etmiyorum. Hain ilan etmeyelim ama bundan sonraki nesil böyle olmasın. Bir teşekkür edebilirlerdi. Çöküş değil aslında kafalarının başka yerde olması. O futbolcu koşar mı? Sakatlanmak istemez. Menajerlere yüzde 25 komisyon parası verdiğimiz söylendi. Eğer bir tane böyle bir şey bulun yarın istifa edeceğim." diye konuştu.

Şenol Güneş’in takımdan ayrılmasıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Başkan Recep Bölükbaşı, hesap vermekten hiç bir zaman gocunmadığını ve gocunmayacağını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ben hesap vermekten hayatım boyunca gocunmam. Ben neye karşıyım biliyor musunuz? Kupa finalinde önce Şenol Hoca kendisi de ifade etti. Başkan sözleşme teklif ediyor ama kupadan sonra görüşürüz. Onun nedenini ona sormak lazım. Ben diğer takımlar ile görüştüğünü biliyorum. Diğer futbolcuların da görüştüğünü biliyorum. Herşey her zaman söylenmez ama bugün konuştum. Olmaması gereken bir çıkış yaptım. Ben Bursaspor’un bütünlüğünü istiyorum. Benimle sıkıntısı olan arkadaşlarımız ile her zaman görüşürüm. Bizim en büyük sorunumuz iletişimsizlik."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.