Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boksun tahtı sallandı! Dünyanın konuştuğu spor...

Dünya çapında en üst sınıfta dövüşçülerin katıldığı UFC’de (Amerikan Karma Dövüş Sanatları) heyecanla beklenen karşılaşma Cumartesi gecesi Eddie Alvarez ile Conor McGregor arasında gerçekleşecek. New York Madison Square Garden’da gerçekleşecek müsabaka öncesi ikilinin basın toplantısı da bir hayli gerilimli geçti.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Boksun tahtı sallandı! Dünyanın konuştuğu spor...
Hafif sıklet şampiyonu Alvarez rakibi McGregor’u toplantı sırasında deyim yerindeyse çileden çıkardı. İkili güçlükle sakinleştirilirken, kendilerini dinlemeye gelen herkesi maç için daha şimdiden ısıtmayı başardılar.

Son yıllarda bu sporla ilgili en dikkat çekici detay ise boksun tahtını sallaması oldu. Özellikle bokstaki bahis ve doping skandalları sonrası bu spora olan güvenin azalması UFC’nin de çıkışını da kolaylaştırdı.

2000 yılında Fertitta kardeşler tarafından 2 milyon dolara alınan şirket, meyvelerini 16 yıl sonra verdi. Şu anda 4 milyar dolarlık bir değere sahip olan şirketin dövüşleri 150 ülkede yayınlanıyor. UFC’ye bağlı ise 30 ülkeden 400 sporcu bulunuyor.

Bu sporun sevilmesindeki bir diğer neden ise sadece yumruklardan ibaret olmaması. Muay Thai, BJJ (Brazilian Ji Jitsu), güreş ve boksla harmanlanan bu karma dövüş sanatında güç, hız, dinamizm, saldırganlık ve şov olmazsa olmazlar.

Hayran kitlesi de her geçen gün artan UFC’de son 1 yılda yapılan dövüşleri milyonlarca kişi izledi.

En çok izlenen maçlar (kişi)
Lesnar – Carwin: 1 milyon 160 bin
Silva- Sonnen: 925 bin
Weidman – Silva: 1 milyon 25 bin
Weidman – Machida: 650 bin
Aldo – McGregor: 1 milyon 200 bin
McGregor – Nate Diaz: 1 milyon 650 bin

Bu dövüşlerin dünya çapında yer edinmesinin başlıca sebeplerinden biri de sosyal medya. Bunun için özel bir ekibi olan bulunan şirket tüm dövüşlerin dünya çapında trend topic (TT) olmasını sağlıyor.

Ayrıca dünyaca ünlü spor markası Reebok’ta bu spora en büyük yatırımı yapanlar arasında yer alıyor.

UFC NEDİR?

UFC (Ultimate Fighting Championship), ABD'li karma dövüş sanatları organizatör şirketi. Dünyanın önde gelen birincil MMA promosyonudur ve sporda üst sıralarda yer alan dövüşçülere sahiptir. Amerika Birleşik Devletleri merkezli UFC'de dünya çapında etkinlikler yapılmaktadır. Şirkette on ağırlık sınıfı bulunmakta ve Karma Dövüş Sanatları Birleşik Kuralları kullanılmaktadır. UFC'de 300'den fazla etkinlik yapılmıştır. UFC'nin genel müdürlüğünü Dana White yürütürken, onun kardeşleri Frank ve Lorenzo Fertitta UFC'nin kaynak şirketi olan Zuffa, LLC'yi yönetmektedir.

UFC Kuralları

Her raunt 5 dakikadır.
Normal müsabakalar 3 raunt, unvan dövüşleri 5 raunttur.
Rauntu kazanan 10 puan, kaybeden ise 9 veya daha az alır.
Rauntlar arasında 1 dakika dinlenme arası vardır.

Nasıl Kazanılır?

Nakavt
Teknik nakavt
Submission (pes etme, ettirme): Dezavantajdaki dövüşçü ya rakibine, ya yere vurarak, ya da sesli olarak pes ettiğini bildirir.Puan
Çekilme

Faullü Hareketler

Göze temas, vurma
Kafa atma
Saç çekme
Isırma
Cinsel organlara vuruş
Yerdeki rakibin kafasına dizle vuruş
Enseye vuruş

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.