Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis Türkiye kupasında tarihi başarı için kenetlendi

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda yarın kendi sahasında PTT 1. Lig takımlarından İstanbul Büyük Şehir Belediyespor (İstanbul BBSK) ile karşılaşacak olan Bitlis’in Tatvan Gençlerbirliği takımı tüm hesaplarını galibiyet ve tur üzerine...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bitlis Türkiye kupasında tarihi başarı için kenetlendi
Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda yarın kendi sahasında PTT 1. Lig takımlarından İstanbul Büyük Şehir Belediyespor (İstanbul BBSK) ile karşılaşacak olan Bitlis’in Tatvan Gençlerbirliği takımı tüm hesaplarını galibiyet ve tur üzerine yapıyor.

Oynanacak maç Tatvan Gençlerbirliği’ni olduğu kadar Bitlisli vatandaşları da oldukça heyecanlandırıyor. Valisinden kaymakamına, sporcusundan taraftarına, 7’den 70’e herkesin galibiyet ve tur için kenetlediği şehirde herkes heyecanla maç gününü bekliyor.

Bitlis tarihinde Türkiye Kupası'nda ilk defa bir takımın mücadelesine şahitlik edecek olan Bitlisliler, takımlarının Türkiye Kupası 3. turunda oynayacağı İstanbul BBSK’u yenip, gruplara kalmasını istiyor. İstanbul BBSK’yi yenmesi durumunda kupadaki son 32 takım arasına kalacak olan Tatvan Gençlerbirliği’nin büyük hayali ise, aynı grupta yer alacakları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi dört büyük takımlardan biriyle Tatvan’da kendi taraftarı önünde galibiyet için ter dökmek.

Tatvan Şehir Stadyumu'nda yarın saat 13.00’te yapılacak olan kupa maçı öncesi hummalı bir şekilde çalışma yürüten Tatvan Gençlerbirliği oyucuları galibiyet ve tur için kenetlenmiş durumda. Taraftarlara tarihi bir zafer ve başarı kazandırmak isteyen futbolcular bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.

“TATVAN’DA TARİHİ BAŞARIYA ŞAHİTLİK ETMEK İSTİYORUZ”

Tatvan Gençlerbirliği’nin yapacağı kupa maçı öncesi hem takımı ziyaret etmek hem de statta ki son çalışmaları yerinde görmek üzere stada gelen Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, tek tek sporcularla sohbet edip galibiyet sözü aldı.

Teknik heyet ve yönetimden son durum ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Kaymakam Erkan, tüm Bitlis’in bu maça konsantre olduğunu ve her hangi bir sıkıntı yaşanmaması durumunda ise Tatvan’da tarihi bir güne şahitlik etmek istediklerini söyledi.

Bitlis merkez ve diğer tüm ilçelerdeki 7’den 70’e herkesi maç heyecanının sardığını anlatan Kaymakam Erkan, "Şu anda bu maçın heyecanı herkesi sarmış durumda. Bizler de aynı heyecanı paylaşıyoruz. Maçın karnaval ve festival havasında geçmesi bizim en büyük arzumuz. Bu noktada biz Tatvan olarak buna hazırız." diyerek şöyle konuştu:

"Bu konuda taraftarlarımıza güveniyoruz. Sahada ise maçın fair play çerçevesinde oynanacağına inanıyoruz. İnşallah sonuçta bizim lehimize olur ve bu bölgede daha önce başarılmamış bir başarıya imza atılır. Kulübümüz şu anda çok güzel bir seri yakalamış durumda. Temennimiz de bu serinin devam etmesidir. Zaten bu da sadece kupa maçında değil lig maçlarına da yansıyor. Bu nedenle de her maç coşkuyla geçiyor. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Gençlerbirliği'ne de başarılar diliyoruz. İl merkezi ve diğer ilçelerimizi maç günü takımımıza destek olmaya ve maçı izlemeye davet ediyoruz."

“TÜM HEDEF VE HESAPLARIMIZ GALİBİYET ÜZERİNE”

Tatvan Gençlerbirliği Başkanı Muhsin Obalı ise tek hedeflerinin galibiyet ve tur olduğunu belirterek, takım olarak tarihi bir başarı için kenetlendiklerini söyledi.

Kupa maçında sportif başarının yanında gerek ilin gerekse ilçenin tanıtımı için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydeden Başkan Obalı, "Bitlis tarihinde ilk defa bu denli büyük bir başarıya imza atmaya çok yakınız. Tüm hedef ve hesaplarımız galibiyet üzerine. Bunun yanında alacağımız galibiyetle de ön yargıları kırmak istiyoruz. Burada elde edeceğimiz başarı hem bölgenin tanınmasına vesile olacaktır hem de doğu – batı kaynaşması ve doğu batı kardeşlik köprülerine vesile olacaktır. Sonuç ne olur bilmeyiz ancak ben her iki takımımıza da başarılar diliyorum. Maçtan önce ve maçtan sonra rakip takımımızı bize yakışır şekilde karşılayıp uğurlayacağız." diye konuştu.

“KUPADA SON 32 TAKIM ARASINA KALMAK İÇİN TER DÖKECEĞİZ”

Tatvan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Bayık da, takımla birlikte her gün 3 saat antrenman yaptıklarını ve en iyi konsantre ile maça hazırlandıklarını anlattı.

Takım olarak çok iyi bir seri yakaladıklarını ve bu sayede de ligde birinci sırada olduklarını ifade eden Recep Bayık, "Çarşamba günü bizim için çok önem arz eden kupa maçına çıkıyoruz. Futbolcularımla birlikte 15 gündür bu maça hazırlanıyoruz. Maça motive olmaya çalışıyoruz. İstanbul BBSK çok kaliteli bir ekip. Onları burada en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Ama saha içinde galibiyet için elimizden geleni yapacağız." diyerek, takımla ilgili de şunları söyledi:

"Bir iki sakat oyuncu dışında çalışmalarımız olumlu geçiyor. Her gün günde 2 saat idman yapıyoruz. İnşallah tek hedef turu geçmek. Eğer turu geçersek zaten son 32 takım arasına kalıyoruz. Ki zaten bu 32 takım arasında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon Spor gibi 4 dört büyük takımlarda yer alıyor. Biz bu turu geçtiğimi takdirde bu takımlarla Tatvan’da maç yapmamız kaçınılmaz olacaktır."

Tatvan Gençlerbirliği oyuncularından Oğuz Kahan Barış ise takım olarak başarı için kenetlendiklerini ve yarın o tarihi başarıyı hep birlikte yaşayacaklarına inandıklarını ifade etti.

Tatvan Gençlerbirliği-İstanbul BBSK karşılaşması, 30 Ekim Çarşamba günü saat 13.00'te, Tatvan İlçe Stadı’nda oynanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.