Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bileciksporlular düzenlenen gecede bir araya geldi

Bilecik ve İstanbul’da yaşayan Bilecikliler, Bilecikspor birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.Pelitözü Gökkaya Park’ta düzenlenen geceye, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bileciksporlular düzenlenen gecede bir araya geldi
Bilecik ve İstanbul’da yaşayan Bilecikliler, Bilecikspor birlik, beraberlik ve dayanışma gecesinde bir araya geldiler.
Pelitözü Gökkaya Park’ta düzenlenen geceye, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu, İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Oktay Tepe, İstanbul Bilecikliler Derneği, İstanbul Gölpazarlılar Derneği, Gökçeler Köyü Derneği, Günüören Köyü Derneği, Üzümlü Köyü Derneği, Çokçapınar Derneği, İstanbul Yörük Türkmen Derneği başkanları ve temsilcileri, il ve belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, iş adamları, fabrika müdürleri, Bilecikspor eskiden hizmet etmiş başkanlar, sporcular, Belekoma Tayfa Grubu, ile çok sayıda Bileciksporlular katıldı.
“Sevdanın ligi olmaz”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşması yapan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, çok güzel bir gecede tarihi bir akşama tanıklık ettiklerini söyledi. Kendisinin hatırladığı 15 yıldır kulüp başkanlarımızı bir araya toplama gecesi yapılmadığı anlatan Cinoğlu, “O günden bu güne bir Bilecikspor gerçeği hayatımızdan yok oldu gitti. Son 5-6 yıldır ne yazık ki bu süreç şiddetli bir şekilde devam ediyor. Bu şehirde sporun olması için mücadele vermek gerekiyor. Burada ceremesini çekmiş yıllarca her türlü zorluklara rağmen borçlarıyla dertleriyle uğraşmış, başkanlıklarını sadece gönül davasıyla yapmış, sevgili başkanlarım burada. Bu başkanlarım başkanlıklarını bitirdikten sonrada Bilecikspor’un sorunları onları bırakmamasına rağmen bugün burada yeniden bu bayrağın altında bize şeref ve onur verdiler. Sevgili başkanlarım böyle bir güzel gecede bize ağabeylik yaptığınız için babalık yaptığınız için bizi burada yalnız bırakmadığımız için sizlerin de önünde saygı ve sevgiyle eğiliyoruz. Sevgili Bileciksporlular sevdanın ligi olmaz dedik geçen 18 ay içerisinde sayın meclis üyesi ve meclis başkanlarımız teveccühü, sayın valimizin teveccühü ile kulüp binamızı açtık. Tabelamızı yeniden canlandırdık. Bilecikspor yerinde yeniden hayat buldu. Biz bu işe gönül verdik, gecemizi gündüzüme katıyoruz. Böyle bir gecede bizlere onur verdiniz” dedi.
“Bir kulübün bir yerlere gelmesi için yerel ve merkezi yönetim sistemi desteği mutlaka olmalı”
Eski Bilecikspor Başkanı, şimdi CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise, bugün günlerden Bilecikspor olduğunu söyledi. İsmail Cinoğlu’nun Bilecikspor için büyük bir şans olduğunun üzerini çizen Tüzün sözlerine şöyle devam etti:
“Kendisi yıllarca Bileciksporumuzda futbol oynadı. Bu kulüpte doğmuş, büyümüş, yetişmiş bir evladımız olarak Türkiye’nin en güzide takımlarından biri olan Galatasaray Spor Kulübüne transfer oldu. Bu gururu şimdi Bileciksporun başkanı olarak yerine getirmeye çalışıyor. Kuşkusuz bizimde ona her türlü maddi manevi ve siyasi desteği vermemiz gerekiyor. Sevgili Bilecikli hemşehrilerim burada herkesin farklı farklı siyasi düşüncesi olabilir. Etnik kimliği, cinsiyeti, ırkı farklı olabilir. Ama bizi bir araya getiren sebep Bilecikspor. Onun için Bileciksporu evrensel bir spor kabul edip, farklı düşüncelerimizi, farklı siyasi beklentilerimizi bir tarafa bırakıp Bilecikspor noktasında bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu yeterli mi evet değil. Çünkü Bilecikspor hak ettiği yerde değil. Geçmişte hem yöneticilik yapmış, hem kulüp başkanlığı yapmış, hem de Bilecik Belediye Başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak şu itirafta bulunmam gerekir diye düşünüyorum. Eğer kentlerde bulunan spor kulüpleri profesyonel liglerde mücadele edecekse bunun yerel yönetim ve merkezi yönetim sistemi desteği mutlaka olmalı. Tesisiyle, ekonomisiyle yerel yönetimin desteğini almayan bir kulübün başarılı olması söz konusu olamaz. Bileciksporumuz geçmişte 3. Lig’de profesyonel liglerde mücadele etti. Hatta ve hatta 2.Lig’e bir puanla şampiyonluğu kaçırdığımız zamanlar oldu. Ama yerel yönetim ve merkezi yönetim desteğini alamayan bu kulüp maalesef amatör spor kulübüne düştü. Şimdi bize düşen bu memlekette doğmuş, büyümüş, yaşamış insanlar olarak bu memlekette para kazanan insanlar olarak bu memleketin taşını toprağını satan insanlar olarak bu memleketin havasını teneffüs eden insanlar olarak bize düşen ortak görev bu birlik beraberliğimizi bu coşkumuzu bu gece bir temel atma töreni olarak kabul edip, bundan sonra Bileciksporumuzu hak ettiği yere getirmek için gereken katkıyı desteği vermemiz gerektiğini bu gece ifade etmemiz lazım.
“Belediyeler alacak bir spor kulübünü sona götürecek nokta ve durum günümüzün spor anlayışında ve belediye anlayışı da yok”
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise; Bilecik’teki en büyük gücün birbirleri olduklarını belirtti. Yağcı, “Aramızdaki birliğimiz beraberliğimiz, sevgimiz, saygımız ve yardımlaşmamız. Bilecik ne zaman bunu gerçekleştirdiyse yapılan işler iyilikler güzellikler daha ileri noktalara yürüme şansı bulmuş. Bizler Bilecik Belediye Başkanı olduğumuzdan itibaren hemşehrilerimiz almış olduğumuz güç ve destek çerçevesinde şehrimizin birlik beraberlik ve yardımlaşmasını yükseltmek noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı her zaman gösterdik. Ama maalesef 2004 yılında başladığımızda şehrimizi temsil eden Bilecikspor 3. Lig’deydi. O dönem içerisinde tüm gayretlerimize rağmen geçmiş yıllardan gelen bir yorgunlukta vardı. O dönemlerde çalıştığımız çok değerli başkanlarımızda var. Yorgunlukta vardı. Bileciksporu 3.Lig’de tutma başarısını gösteremedik. Eğer Bilecikspor ve şehrimizde spor kulüplerinin bir çıta olarak yükselmesini istiyorsak şehrimizde sporun gelişmesini istiyorsak burada şunu bilmemiz lazım. Bir kulübü alıp götürecek ona ilişkin diyelim ki yıllık beş yüz bin lira, bir milyon lira, iki milyon lira yatırım yapacak bir enerjimiz bir heyecanımız yok. Ama o kulübün ihtiyacı olan eğer o kulüpleri yaşatmak istiyorsak ihtiyacı olan enerjiyi sinerjiyi küçük parçalarla da olsa daha büyük katılımlarla gerçekleştirme ve kimseye de zararı olmadan ilimizde sporun gelişimini sağlama imkanımız var. Eğer bir milyon verecek bir kişi bulamıyorsak, o zaman her zaman söylediğim gibi yüz binleri verecek on kişiye bakacağız. Buraya gelen tüm arkadaşlarımız Bilecikspor’a gönül veren arkadaşlarımız ki bu akşam burada. Bugün İsmail bey kardeşimiz başkanlık görevini yapma çabası ve gayreti içerisinde. Bilecik Belediye Başkanı olarak başladığı günden itibaren her zaman şehrimizin imkanları çerçevesinde yanında olma çabası gayreti içerisinde olduk. Ama şunu da yeni kamu sistemi içerisinde açık yüreklilikle söylüyorum. Tribünlere de oynamıyoruz. Şunu da beklemesin yani belediyeler alacak bir spor kulübünü sona götürecek nokta ve durum günümüzün spor anlayışında ve belediye anlayışı da yok. Eğer Bileciksporu yaşatacaksak ve Bilecikspor gibi diğer güzide spor kulüplerimizi spor alanlarımızı yaşatacaksak her zaman olduğu gibi milletimiz sizler spor severler el ele verecek gönül gönülle verecek ve bu sorumluluğu hep birlikte paylaşacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Bilecikspor’a başkanlık yapmış başkanlara, Bilecikspor destek veren sanayi, iş adamları ile İstanbul’dan gelen derneklere plaketleri verildi. Plaket takdiminin ardından Bilecikspor’un 2016-2017 futbol sezonunda giyeceği formaların tanıtımını yapıldı.
Son olarak 300 kişinin katıldığı gecede, havai fişek gösterisinin ardından katılımcılar yerel sanatçı Hilal Coşgun’un şarkılarıyla coştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.