Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut Sezonu Değerlendirdi

Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut, 2015-2016 sezonunu, Play-Off ile Final Grubunun değerlendirmesi yaparak, "Oynadığımız 20 maçta kaybettiğimiz 2 takım Türkiye Basketbol 2. Lige yükseldi" dedi.Karabulut, İHA muhabirine yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut Sezonu Değerlendirdi
Bilecik Belediyespor Başantrenörü Yeşer Karabulut, 2015-2016 sezonunu, Play-Off ile Final Grubunun değerlendirmesi yaparak, "Oynadığımız 20 maçta kaybettiğimiz 2 takım Türkiye Basketbol 2. Lige yükseldi" dedi.
Karabulut, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, genel olarak değerlendirme yapacak olursa başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi. Bilecik Belediyespor, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) Play-Off 2. turda kaybettiği rakibi olan Aydın temsilcisi Efespor Aykim Aluminium Bolu’da oynanan final müsabakaları sonrası yenilgi yüzü görmeden Türkiye Basketbol 2. Ligi yükseldiği hatırlatan Karabulut, “Sezona 77 takımın başladığı bir ligde 12 takım arasında kaldık. Sezonu Play-Off 2. turda veda ederek Final Grubu’na kalamadık. Kalsaydık çok daha güzel olacaktı belki ama gerek bütçemiz gerek hedeflerimiz doğrultusunda iyi bir sezon geçirdik. Biz sezon boyunca 20 maç oynadık ve sadece iki takıma yenildik. Bunlardan biri EBBL E Grubunu yani bizimde içinde bulunduğumuz grubu lider tamamlayan Balıkesir Karasi Basketbol takımı oldu. Diğer takım ise; Play-Off 2. turunda kaybettiğimiz Aydın temsilcisi Efespor Aykim Aluminium oldu. Bu iki takım Bolu’da oynanan final müsabakaları sonrası Türkiye Basketbol 2. Ligi yükseldi. Bu sonuçlar bizim başarılı bir şekilde sezonu kapattığımız anlamına geliyor. Bilecik’i iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bir tık ötesine gidebilirdik ama 2. turda ligin en güçlü rakiplerinden biriyle karşılaştık ve elendik. Balıkesir’deki Karasi Basketbol maçında gerek buradaki maçta yenmeye çok yakın basketbol oynadık. Ama gücümüz dahilin de en iyisini verdik ve sahada kazanamadık. Karesi’nin arkasından ikinci olduk. İkinci olunca otomatikman İzmir ekibi İzmir Üniversitesini eledik ve o maç efsane bir maçtı. Seyircimizin önünde son saniyelerde maçı kazanarak 2’inci tura yükselmiştik. O zaman da maçtan öncede maçtan sonra da söylemiştim sizlere. 2. turdaki Aydın temsilcinin çok güçlü bir takım olduğunu. Çok ciddi bir alüminyum fabrikaları var arkasında. Şehrinde desteğini, rüzgarını arkalarına almış durumdalar. O rüzgarla birlikte de ligi şampiyon bitirdiler. Sonuç olarak bizi yenen takım finallerde herkesi yenerek şampiyon oldu. Zor bir eşleşmeydi yine de oyuncularımı tebrik ediyorum. Biz Aydın ekibi dışında başka bir takımla eşleşmiş olsaydık finale giderdik. Aydın ekibi ligi şampiyon bitiren çok kuvvetli bir ekipti ve bize son turda denk geldi. Finallerde ne olurdu bilemeyiz. Biz iyi takım olduğumuzu biliyorduk. Biz orada da 6 takım içerisinde ilk ikiye ilk üçe kalabilirdik. Önümüzdeki sene hedefimiz kadromuzu korumak bir iki takviye yaparak yolumuza devam etmek” dedi.
40-50 BİN LİRA HARCANSAYDI BU TAKIM 2.LİG’E ÇIKAR MIYDI?
Bolu’daki Final Grubu’ndaki final maçı olan Efespor Aykim Aluminium ile Karesi Basketbol maçının en değerli oyuncusu Mert Yavi’nin seçildiğini belirten Karabulut, “Mert Yavi bizim oyuncumuz aynı zamanda Bolu’daki finallerde en değerli oyuncu seçildi. Faydalı iyi bir oyuncu, genç kuvvetli bir oyuncu. Biz Mert Yavi noktasında belki bir ara transferle bir para harcayıp belki takımı lige çıkacak havaya daha da yükselebilirdi. Ama biliyorsunuz bizim bir çizgimiz var. Bizim bir yapımız var. Verilen sözleri yerine getirmek gibi. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapalım gibi. Böyle çok büyük paralar harcayalım. İşte biz paramızla devam edelim değil bu yolda ve yetenekli çocukları gençleri kulübümüze oyun oynatabilecek, Bilecikli çocuklardan faydalanabilir miyiz oynatabilir miyiz peşindeyiz biraz daha. Tabii ki hedefimiz kazanabileceğimiz yere kadar kazanmak ama şimdi orada devre arasında çok fazla para harcayacak bir planlamamız yoktu açıkçası. Bizim için ölçülü davranmak dikkatli davranmak daha önemli aslında. Oyuncular Bilecik’te oynamayı çok seviyorlar. Bilecik’te çok güzel bir salon var, atmosfer var, hava var. Takımda kalmak istiyor birçoğu. Onlarla oturup görüşeceğiz önümüzdeki ay içerisinde. Hepsinin kalmak istediklerini biliyoruz onlara da teklifler gelecek mi bunu bilmiyoruz mesela. Geçen sene Özer’e geldi, Mert Yavi geldi ve gittiler. Belki teklifleri olacak onları değerlendirecekler” dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ SEZON BÜTÇEYİ ARTTIRMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Gelecek sezonun değerlendirmesini yapan Bilecik Belediyespor Baş antrenörü Yeşer Karabulut sözlerine şöyle devam etti:
“Bütçe konuları başkanımızın elinde. Tabii ki de lig daha da iyiye gidiyor. Fiyatlarla ilgili beklentiler artıyor, maaşlarına zam istiyorlar vesaire. Tabii ki bu yönde bir çalışmamız olacak. Biz başkanımıza ileteceğiz ama yoku da var edemezsiniz. Eldeki ne varsa onu ortaya koymak lazım. Ayağımızı da yorganına göre uzatmamız lazım. Birçok kulüp sene başında şunu vereceğiz, bunu vereceğiz gelin bizde oynayın diyor. Ondan sonra oyuncularına paralarını vermiyor ve mutsuz bir yapı oluşuyor. Biz bugüne kadar defalarca kez şükürler olsun ki böyle bir şeyle karşılaşmadık. Söz verip yerine getirdik Allah’ımıza şükürler olsun. Sayın başkanımız da bu yönde bize her zaman söylemleri bu yönde. İnşallah bizim bütçeyi artırma noktasında bir talebimiz olur. Belki yönetim kurulumuz değişir. Belki kulüp başkanımız değişir."
“BAŞARILARIN GELMESİ İÇİN TAKIMLARIN SPONSOR DESTEĞİNE İHTİYAÇLARI VAR”
Karabulut, şehirdeki takımların sponsor desteği olması gerektiğini belirterek, “Şehrimizde çok saygı değer çok büyük, tüm dünyaya yayılmış markaların fabrikaları var. Bu fabrikaların şehirdeki spor takımlarına destek olması lazım. Belediye Başkanımız elinden gelen bütün desteği veriyor belediyemizin imkanları ölçüsünde. Tabii ki tüm parasını spora aktaramaz. Yapılması gereken çok işler var Bilecik’te. O yüzden de spora belli paralar harcıyor. Spor kulüplerine harcıyor. Sadece belediye spora harcamıyor bütün amatör kulüplere yardımcı oluyor. Bir kaç yerin bir araya gelmesi lazım. Belediye, farklı sivil toplum kuruluşları, Ticaret Sanayi Odası işin arkasında olacak, fabrikalar olacak. Tek başına o tek başına bu yapsın demekle hiçbir şey olmaz. Şunun takımı bunun takımı yok. Bilecik’in takımı var. Evlatlarımız hafta sonu maça gitmezse kahveye gidecek, içkiye gidecekler, kumara gidecekler. Başka alternatif bulamayacaklar. Onlara güzel alternatif sunmamız lazım. Bilecik’in bir değeri olmalıyız, herkes bunun farkında olmalı. Yani bunu konuşursak o zaman bütçede bulunur, şehirde parada bulunur. O zaman Aydın gibi gümbür, gümbür herkesi yenen bir takım oluşur. Önce birlik beraberliği sağlamalıyız. Hepimizin Bilecik’teki futbolda Bilecik’teki basketbolla gurur duyması lazım. Yani bu olmadığı sürece o varsa ben yokum bu varsa sen yoksun dendiği sürece yani güçler bir araya gelip toplu olmadığı sürece yerimizde sayarız. Futbolda yerinde sayar basketbol da yerinde sayar. Basketbolun bütçeleri daha düşük o yüzden bir heyecan oluyor. İnsanlar geliyorlar, seviyorlar basketbolu. Basketbol nezih bir spor salonuna geliyorsun eşini alıyorsun, çocuğuna alıyorsun. Oturuyorsun mis gibi müzik var yağmur yok çamur yok sıcacık bir ortam. Geliyorsun müzik dinliyorsun, eğlence basketbol. Bunun oluşabilmesi için onlara daha güzel bir şey sunabilmemiz için şehrin ileri gelenlerinin de bir araya gelmesi lazım. İnşallah her anlamda daha güzel şeyler olur çocuklarımız için gençlerimiz için. Biz de inşallah bu çabayı sarf ediyoruz” ifadelerinde bulundu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.