Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk 'yeşil stadyumu' olacak

Vodafone Türkiye, yapımı devam eden Beşiktaş Vodafone Arena'yı 4G teknolojisine hazırladığını açıkladı. Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacağı ileri sürülen Beşiktaş Vodafone Arena'nın, gelişmiş 4G sistem ve ekipmanlarıyla donatılacağı...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk 'yeşil stadyumu' olacak
Vodafone Türkiye, yapımı devam eden Beşiktaş Vodafone Arena'yı 4G teknolojisine hazırladığını açıkladı. Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacağı ileri sürülen Beşiktaş Vodafone Arena'nın, gelişmiş 4G sistem ve ekipmanlarıyla donatılacağı açıklandı. İç ve dış mekânlarına özel stadyum sistemleri yerleştirilecek olan Beşiktaş Vodafone Arena'nın, Türkiye'nin ilk 4G bağlantılı stadyumu olacağını ifade edildi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone Türkiye, yapımı devam eden ve tamamlandığında Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu olacak Beşiktaş Vodafone Arena'da taraftarlara ve ziyaretçilere 4G deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Tüm sistem ve ekipmanların 4G-LTE teknolojisini destekleyecek şekilde tasarlandığı Beşiktaş Vodafone Arena'da, 150 Mbps'ye varan hızlarda 4G bağlantısı sunulacak.

Toplam 41.903 koltuk kapasiteli Beşiktaş Vodafone Arena'da, çatıya ve kapalı alanlara kurulacak, yüksek veri aktarımı kapasitesine sahip antenlerin, Beşiktaş Vodafone Arena'ya maç izlemeye gelenlere kapsama sorunu yaşanmamasının sağlayacağı açıklandı. 4G bağlantısı için çatıda 74 ayrı noktadan kapsama sağlanacağı da belirtilirken, Beşiktaş Vodafone Arena'nın soyunma odaları, restoranlar, asansörler ve otopark girişi gibi kapalı alanlarda ise yaklaşık 250 ayrı noktadan kapsamanın sağlanacağı belirtildi. Bunlara ek olarak, maç öncesi ve sonrasında 16 özel anten kullanımıyla ziyaretçilerin 4G deneyiminin de artırılacağı açıklandı.

VODAFONE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BURUK: DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAREKETİ HAREKET HALİNDE

Bu arada Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, "Türkiye'nin uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle ilan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi doğrultusunda teknoloji yatırımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Dönüşüm hareketimiz hareket halinde." diyerek, şöyle konuştu:

"Geleceğin teknolojisi olarak gördüğümüz 4G mobil internet şebekesini abonelerimize ilk günden itibaren en hızlı ve en kolay şekilde ulaştırmak üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunuyoruz. Bu kapsamda, dijital dönüşüm vizyonumuzun 'abidesi' olarak yükselen Vodafone Arena'yı da 4G teknolojisiyle donatıyoruz.

Bir 'gönül birliği' olarak gördüğümüz Beşiktaş Jimnastik Kulübü sponsorluğumuz kapsamında, Beşiktaş Vodafone Arena'ya dünyanın en ileri teknolojik altyapılarından birini kuruyoruz. Beşiktaşlılar, 4G sayesinde, mobil iletişimde daha yüksek aktarım hızları, kapasite ve kalite ile tanışacaklar. Biz şirket olarak, Türkiye'nin ilk 4G bağlantılı stadyumunu hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Teknolojinin küçük mucizelerini sunarak abonelerimizin hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

BEŞİKTAŞ VODAFONE ARENA TÜRKİYE'NİN İLK 'YEŞİL STADYUMU' DA OLACAK

Beşiktaş Vodafone Arena'ya tüm akıllı stadyum altyapısını besleyen veri ve telekom odaları kurulacağını da ileri süren Ender Buruk, "50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak, yüksek bant genişlikli Wi-Fi, 2G, 3G ve 4G geçişine hazır ağ bağlantıları; farklı noktalarda konumlandırılacak dijital ekranlar ve her ekranın içeriğini farklılaştırıp tek merkezden yönetilmesini sağlayan ileri yayın teknolojisi; taraftarlara ve ziyaretçilere zengin mobil hizmetler sunacak uygulamalar ile abonelerin hayatını kolaylaştıran, özel ve avantajlı Vodafone servislerinden oluşan bir "dijital altyapı" kuruluyor." dedi.

Buruk, Vodafone Türkiye'nin, Beşiktaş Vodafone Arena'nın akıllı stadyum altyapısı için 10 milyon dolara yakın yatırım yaptığını da belirterek, "Beşiktaş Vodafone Arena aynı zamanda, yağmur suyu biriktirme alanları, güneş enerjisi panelleri, enerji tasarruflu aydınlatma sistemi gibi birçok özelliğiyle Türkiye'nin ilk 'yeşil stadyumu' da olacak." dedi.

Öte yandan, 30 yıla yakın tecrübesiyle 2G ve 3G'de olduğu gibi 4G teknolojisinin de global olarak oluşmasına ve gelişmesine ciddi katkılar sağlayan Vodafone Grubu'nun 15 ülke ve pazarda 4G abonesinin de bulundu ileri sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.