Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş, Trabzonspor’u ikiye katladı

Beşiktaş, ligin 10. haftasında Trabzonspor’u konuk edecek. Zorlu karşılaşma öncesi siyah-beyazlıların güçlü ve pahalı kadrosu dikkat çekerken, küçülmeye giden bordo-mavililer ise mütevazı kadrosuyla puan ya da puanlar arayacak.Spor Toto...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş, ligin 10. haftasında Trabzonspor’u konuk edecek. Zorlu karşılaşma öncesi siyah-beyazlıların güçlü ve pahalı kadrosu dikkat çekerken, küçülmeye giden bordo-mavililer ise mütevazı kadrosuyla puan ya da puanlar arayacak.
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Vodafone Arena’da Beşiktaş, Trabzonspor ile karşılaşacak. 116 milyon Euro’luk kadrosuyla ligin en güçlü ekiplerinden olan siyah-beyazlılar, 60 milyon Euro’luk mütevazi kadrosuyla bordo-mavili takımı ağırlayacak.
Ligin en pahalı ikinci takımı
Şenol Güneş’in elindeki kadro, oyuncuların piyasa değerleri açısından verilere bakıldığında Fenerbahçe’den sonra ligin en değerli ikinci kadrosu. Sarı-lacivertliler kadro maliyeti anlamında 158 milyon Euro ile ligin en değerli takımını konumunda bulunuyor. Ezeli rakibinden 43 milyon Euro daha düşük bütçeyle mücadele eden Beşiktaş ise 115 milyon Euro ile ligin en değerli ikinci takımı. Beşiktaş’ın yarın konuk edeceği Trabzonspor ise bu rakamların neredeyse yarısı maliyetinde bir bütçeye sahip. Geçen sezondan itibaren küçülmeye giden bordo-mavili takımın bugünkü kadrodaki futbolcuların toplam değeri ise 65 milyon Euro civarında. Siyah-beyazlı takımda en pahalı futbolcu güncel verilere göre 14 milyon Euro’luk değeriyle Oğuzhan Özyakup olarak öne çıkarken, Trabzonspor’un en değerli oyuncuları ise 6 milyon Euro’luk piyasa değerleriyle Onur Kıvrak ve Mehmet Ekici.
Genç kadrolar
Beşiktaş - Trabzonspor maçında öne çıkan bir diğer özellik ise iki takımın da genç bir kadroya sahip olması. Yeniden yapılanmaya giden ve genç futbolculara yatırım yapan ve buna göre sezon başında transfer politikası gerçekleştiren bordo-mavili takımın yaş ortalaması 25. Ligde genç bir kadro ile mücadele eden Trabzonspor, bunun henüz meyvesini alamasa da yarın Beşiktaş ile oynanacak maç çıkış yolu olarak gözüküyor.
Beşiktaş ise uzun süredir sürdürdüğü kadro istikrarındaki genç oyuncuların meyvesini yeni yeni toplamaya başladı. Kadro yapılanması adına bordo-mavili takım gibi genç oyunculara sahip olan Kara Kartal’ın yaş ortalaması ise 28. Her iki takımın da 20’li yaşların ortalarında olan yaş ortalamaları sebebiyle yarın yüksek tempolu bir maç oynanması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.