Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş sezona iyi başlıyor

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş yarın ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor ile oynayacağı maç ile 2016-2017 sezonuna "Merhaba" diyecek. Siyah-beyazlılar ligin ilk hafta maçlarında son 5 sezona bakıldığında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş yarın ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor ile oynayacağı maç ile 2016-2017 sezonuna "Merhaba" diyecek. Siyah-beyazlılar ligin ilk hafta maçlarında son 5 sezona bakıldığında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun ilk hafta maçında Beşiktaş, yarın Vodafone Arena’da ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor’u konuk edecek. Saat 21.45’te başlayacak müsabakada Barış Şimşek düdük çalacak. Şimşek’in yardımcılıklarını Uygar Bebek ve Mehmet Metin Yapacak.
4 yeni isim forma bekleyecek
Siyah-beyazlı takıma bu sezon dahil olan 4 yeni isim Alanyaspor’a karşı Teknik Direktör Şenol Güneş’ten forma bekleyecek. Gökhan Gönül, Adriano Correira, Aras Özbiliz ve kaleci Fabricio yarın Alanyaspor’a karşı Beşiktaş forması giyerse ilk kez siyah-beyazlı formayla ligde resmi maça çıkmış olacak. Bu dört futbolcunun herhangi bir sakatlığı bulunmazken, geride kalan haftalarda hafif ağrıları bulunan ve tam hazır olmayan Gökhan Gönül ise tamamen iyileşmiş durumda.
Yine Cenk ile başlayacak
Beşiktaş’ta bu sezon arap saçına dönen forvet transferi Teknik Direktör Şenol Güneş’i Cenk Tosun tercihine yönlendirecek. Başarılı golcü geçen sezonda da ligin ilk maçında ilk 11’de forma şansı bulmuş ve rakip ağları 3 kez sarsmıştı. Yarın da Cenk Tosun, siyah-beyazlı forma ile gole en yakın isim olacak. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında ise formu gayet iyi olan Ömer Şişmanoğlu’nun da ileri uçta görev alabileceği öngörülüyor.
Biletler tükendi
Beşiktaş taraftarının uzun süre hasret kaldığı ve geçen sezonun 28. haftasında Bursaspor maçıyla açılan Vodafone Arena, yarın ligde Kara Kartalların Alanyaspor’a karşı oynayacağı açılış maçına ev sahipliği yapacak. Mayıs 2014’te yıkılan ve yapımı 11 Nisan 2016’da biten stat uzun süre sonra ilk kez Beşiktaş’ın ilk lig maçına ev sahipliği yapacak. Bu heyecanı yerinde yaşayacak olan siyah-beyazlı taraftarlar da Alanyaspor karşılaşmasında tribünleri dolduracak.
Son 5 sezon başlangıçlar
Geride kalan sezonda şampiyon olan ve bu apoletle yarın Alanyaspor’a karşı mücadele edecek olan Beşiktaş’ta son 5 sezon başlangıçları ele alındığında tablo olumlu. Şenol Güneş’in öğrencileri yine şampiyonluk adayı olarak çıktıkları 2016-2017 sezonunda da başarıyı elde etmek için mücadele edecekken, özellikle ligin ilk maçlarının kazanılması ligin seyri açısından da önem arz ediyor. Beşiktaş geride kalan 5 sezonda ligin ilk maçlarında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etmiş durumda. Özellikle bu 5 sezonda ligde oynanan ilk hafta müsabakalarında siyah-beyazlıların bir kez evinde ligi açtığı görülürken, bu maçta Beşiktaş sahadan galibiyetle ayrıldı. Diğer 4 deplasman maçından 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 2 galibiyet alındı.
2011-2012 sezonu
Eskişehirspor: 2 - Beşiktaş: 1
2012-2013 sezonu
Başakşehir: 1 - Beşiktaş: 1
2013-2014 sezonu
Beşiktaş: 2 - Trabzonspor: 0
2014-2015 sezonu
Mersin İdmanyurdu: 0 - Beşiktaş: 1
2015-2016 sezonu
Mersin İdmanyurdu: 2 - Beşiktaş: 5
Muhtemel 11
Beşiktaş’ın hafta içerisinde gerçekleştirdiği antrenman ve kamp dönemi boyunca Teknik Direktör Şenol Güneş’in aklında sahaya süreceği 11 netleşmiş durumda. Deneyimli teknik adamın özellikle geride kalan haftada oynanan Süper Kupa maçında Galatasaray’a karşı sahaya sürdüğü 11’den iki değişiklik yapması bekleniyor.
Siyah-beyazlıların Alanyaspor ile oynayacağı maçın muhtemel ilk 11’i şöyle:
"Tolga Zengin, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Olcay Şahan, Oğuzhan, Atiba, Tolgay, Quaresma, Cenk Tosun."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.