Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş, bir puana sevinemedi

Beşiktaş, karşılaşmanın büyük bölümünü üstün oynadığı maçta Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takım puanını 2’ye yükseltirken, Vodafone Arena’da 1 puan taraftarı memnun etmedi.Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında...

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 23:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş, karşılaşmanın büyük bölümünü üstün oynadığı maçta Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takım puanını 2’ye yükseltirken, Vodafone Arena’da 1 puan taraftarı memnun etmedi.
Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında siyah-beyazlı takım Ukrayna ekibiyle puanları paylaştı. Karşılaşmanın öne çıkan pozisyonları ve satır başları şu şekilde:
Presle başladı
Siyah-beyazlı takım karşılaşmaya arkasına aldığı seyirci desteğiyle baskılı başladı. Özellikle Ukrayna ekibinin geride oyun kurmasını önde yaptığı baskıyla engelleyen Beşiktaş’ta, Talisca ceza sahasında net bir pozisyondan yararlanamadı. Şenol Güneş’in öğrencileri rakibine önde baskı yaparken orta sahada kısa boşluklar verdi ancak hızlı çıkmak isteyen Dinamo Kiev’i siyah-beyazlılar taktik faullerle durdurarak oyunun rakibe geçmesini engelledi.
Açılış frikikten
Beşiktaş, baskılı oyunundan vazgeçmedi ve ardından gol geldi. Aboubakar’ın ceza sahasının hemen dışında düşürülmesinin ardından verilen frikiği kullanan Quaresma, topu kalecinin sağından şık bir şekilde filelerle buluşturdu. (1-0) Bu gol siyah-beyazlıların Benfica maçıyla birlikte frikikten kaydettiği ikinci gol oldu. 34’de Aboubakar net bir pozisyonda savunmaya takılırken, 38’de ise Quaresma kaleyi karşısında gördüğü pozisyonda topu az farkla auta gönderdi. İlk yarı Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
Kontrollü oyun
Devreye 1-0’ın avantajıyla giren Kara Kartal, ikinci yarıya kontrollü başladı. Rakip Dinamo Kiev daha iştahlı başlangıç yapsa da rakibe karşı karşılamadaki disiplinli oyun anlayışı nedeniyle siyah-beyazlı takım hem orta alanda hem de savunmasında açık vermedi. Beşiktaş’ın dirençli oyunu Ukrayna ekibinin baskısını kırarken, ikinci devrenin ilk 10 dakikasında Şenol Güneş’in öğrencileri oyunu tekrar kontrol etmeye başladı. 57’de rakibe kaptırılan topta Garmash’ın sert şutunda Fabri önemli bir pozisyonda kritik bir hamle ile topu kornere tokatladı.
Beşiktaş kaçırdı Dinamo attı
60’ncı dakikadan sonra Kiev savunmasını ve kalesini ablukaya alan Beşiktaşlı oyuncular bu dakikalarda Talisca’nın ve Quaresma’nın ayağından yakaladığı net fırsatlardan yararlanamadı. Ardından dakika 65’te Dinamo Kiev’in ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta arka direkte Tsygankov’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-1
Fabri devleşti
Siyah-beyazlı takım kalesinde gol görmesinin ardından özellikle uzun toplarla rakip sahada baskı oluşturmaya çalışsa da rakip Dinamo Kiev, oyunu soğutmaya çalıştı. Duraklayan oyunda Talisca, Quaresma oyundan düşen futbolcular olarak öne çıktı. Karşılaşmanın 87. dakikasında ise Beşiktaş kalesinde Fabri adeta devleşerek, Yarmolenko’nun birebirdeki pozisyonunda topun kaleye gitmesini engelledi. Mücadelenin sonu karşılıklı atılan gollerle sona ererken, Beşiktaş grupta puanını 2’ye çıkardı. Dinamo Kiev ise puanla tanıştı. Grubun bir diğer maçında Napoli evinde Benfica’yı 4-2’lik skorla mağlup etti. İtalyan ekibi bu galibiyetle puanını 6’ya çıkararak, B Grubu’nda zirvedeki yerini korudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.