Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bekir Aydın: “Ya zafer alacağız, ya şehit olacağız dedik”

Dünya ve Avrupa tekvando eski şampiyonu ve milli tekvandocu Bekir Aydın, darbe girişimi sırasında Atatürk Havaalanı’na ya zafer almaya ya şehit olmaya gittiklerini söyledi. Aydın ayrıca o akşam orada askeriyenin darbesine darbe yaptıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya ve Avrupa tekvando eski şampiyonu ve milli tekvandocu Bekir Aydın, darbe girişimi sırasında Atatürk Havaalanı’na ya zafer almaya ya şehit olmaya gittiklerini söyledi. Aydın ayrıca o akşam orada askeriyenin darbesine darbe yaptıklarını açıkladı.
Dünya ve Avrupa tekvando eski şampiyonu Bekir Aydın, 15 Temmuz’da darbe girişimi sırasında Atatürk Havaalanı’nda olan olayları ve tankları nasıl durduklarını İHA’ya açıkladı.
Bir bütün olarak havalimanına gittiklerini söyleyen Bekir Aydın, “İlk haberi Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldık. Biz yıllarca bu ülke için mücadele ettik. Bu ülkede çok darbeler yaşandı. Gelecek nesillere bu darbelerin yaşanmaması adına dedik ki, ‘Biz oraya mücahit olmaya gidiyoruz’. Reisi Cumhur’dan talimatı aldıktan sonra iş yerindeydim. 16 yaşındaki oğlumda gelmek istiyor. Oğlumu çektim kenara dedim ki, “Ailem, namusum sana emanet. Hakkınızı helal edin” dedim ve koşarak Başkomutanımızın emrini yerine getirdim. Bu milletin bir ferdi olarak orada bulunmamız gerekiyor dedik. Yarın evlatlarımız hesap soracak, sormamak için biz oraya gittik” dedi.
“Ya zafer alacağız, ya şehit olacağız dedik”
Havalimanına ilk girdiklerinde çok kalabalık bir gruplarının olmadığını söyleyen Aydın, “100, 150 kişilik bir grubumuz vardı. Hep beraber 3-4 tankı gönderdik. Tankın içindeki askerler, silahlarını halka doğrultmuş durumdaydı. ‘Gelmeyin öldürürüz’ diyorlardır. Tankları gönderdikten sonra iç hatlarda 3 tank kaldı. Kule düşmemiş. Kule, darbecilerin elinde. Bizde tankları gönderebilmek için tanklara çıkma kararı aldık. ‘Ya zafer alacağız, ya şehit olacağız’ dedik” şeklinde konuştu.
“Biz oraya ölmeye geldiğimizi anlatmaya çalıştık”
Bir fırsat yakalayıp tanka çıktığını belirten Bekir Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
“Tanka çıkar çıkmaz ateş ettiler. Kendimi siper ettim. Biz oraya ölmeye geldiğimizi anlatmaya çalıştık. ‘Ne işin var asker burada. Kimin tetikçisisin’ dedik. Bizler tanklara çıktıktan sonra askerler alınıyor. Bizler askeri esir alıyoruz. Sonra orada kalan 3 tankı göndermek isterken çatışma çıktı. Çatışmada yanımızdaki arkadaşlar vuruldu. Kiminin ayağı koptu, kimi tankın altında kaldı. Bizler durmadık. ‘Ya öleceğiz, ya öleceğiz’ dedik. O tanklarını gönderdikten sonra kule 15 dakika sonra düştü. O askerleri, komutanları almamız gerekiyor. 60-65 askeri yaklaşık 100, 115 kişiyle kovalamaya başladık. Yarım saat kovalamaca oldu. Halk sel gibi gelmeye başladı. Askerler silahlarını bize doğrulttu. Biz hamle yapınca kaçtı. Onları sıkıştırdık. Halk 500 kişiyken, 10 bin kişi oldu. 3 saatte onları teslim aldık. Özel Hareket Timi’ni bekledik sonra tek tek teslim ettik. Daha sonra Reis-i Cumhur, hava alanına indi.”
Olmaması gerek bir şey olduğunu vurgulayan Aydın, “Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Bu acıları göstermesin. Askeriyenin darbesine biz darbe yaptık. Onlar ne kadar ölmeye hazırsa bizde ölmeye hazırız” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.