Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayan futbol takımı Hakkari’deki maça yolcu otobüsüyle gitti

Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi takımlarından Bursa Vatanspor kafilesi, ligin ilk haftasında pazar günü Şemdinli’de oynayacakları Hakkarigücüspor maçı için araç bulamadı. Kulüp yöneticilerinin tüm görüşmelerine rağmen özel araç...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayan futbol takımı Hakkari’deki maça yolcu otobüsüyle gitti
Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi takımlarından Bursa Vatanspor kafilesi, ligin ilk haftasında pazar günü Şemdinli’de oynayacakları Hakkarigücüspor maçı için araç bulamadı. Kulüp yöneticilerinin tüm görüşmelerine rağmen özel araç ayarlanamayınca 18 kişilik bayan futbol kafilesi, yolcu otobüsüyle yola çıktı. Hal böyle olunca futbolcular ve antrenörler duruma tepki gösterdi.

Vatan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2. Futbol Ligi ilk haftasında pazar günü saat 13.00’te Şemdinli’de Hakkarigücüspor’la karşılaşacak. Maça gitmek için özel araç ayarlamak için kolları sıvayan kulüp yönetimi tüm görüşmelere rağmen araç bulamadı. Devreye giren CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, “Sizi yolcu otobüsüyle gönderebiliriz” diyerek Vatan Spor kafilesine 18 kişilik otobüs bileti ayarladı. Sabahın erken saatlerinde kulüp binasında toplanan Vatan Spor Bayan Futbol Takımı kafilesi, önce eşyalarını minibüslere yerleştirdi. Minibüslere doluşan bayan futbolcular Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne geldi. Terminalde Van otobüsüne binen futbolcular yaşadıklarına tepki gösterdi.

Bayan futbolculardan Yasemin Metin, takıma bu sene transfer olduğunu belirterek, “Yaklaşık 20 yıldır bayan futbolun içerisindeyim, fakat Türkiye Futbol Federasyonu’nun bayan futboluna katkısını görmedim. Televizyon ve gazetelerde basketbol, hentbol ve voleybol gibi branşlarla daha ağırlık veriliyor. Ama bayan futbolundan bahseden yok. Federasyon'a neden destek verilmediğini sormak istiyorum. Bursa’nın tek bayan futbol takımıyız. Çok işadamı var ama bize faydaları yok, birçok firmadan sponsor olmalarını bekliyoruz. Üç milyon Bursalı 18 tane yürek edemedi. Ne olursa olsun maçımızı oynayıp alnımızın akıyla döneceğimize inanıyorum.” diye konuştu. Helin Ergüzel isimli futbolcu da "Destek verilmediği sürece beklenti içerisine girmesin. 30 saat yol gideceğiz. Beraber gideceğimiz yolcularımızın bizden rahatsız olup olmadıklarını da bilmiyoruz. Çıkıp topumuzu oynayacağız." dedi.

HAKKARİ DE BİZİM ŞEHRİMİZ, BİZ GİTMEZSEK SONRAKİ TAKIMLARIN DA ÖNÜNÜ KESERİZ

Takımın Teknik Direktörü Asiye Erman da federasyona tepki gösterdi. Erman, "Siyasi karışıklıkların yaşandığı bir süreçte gidiyoruz. Yaklaşık 15 gündür çalmadığımız kapı kalmadı, ama bize sadece, ‘gitmeyin, gerek yok, karmaşa yaşanıyor’ dediler. 18 tane cesur yürek var burada, ısrarla maçımızı oynamak istiyoruz. Eğer şimdi gitmezsek bizden sonra gidecek takımların da önünü kapatacağız. Biz şimdi gideceğiz ki; oradaki insanlar da orada güzelliklerin yaşanabildiğini göstermeliyiz. Biz gitmezsek, o gitmezse kim gidecek. Orası da bizim topraklarımız. Hakkari de bizim şehrimiz. Oradakiler de bizim kardeşlerimiz. Orada şu anda mermiler atılıyor, ama şehre adım attığımızda takımımız çiçekle karşılanacak. Bu güç şartlarda da olsa şehrimizi temsil edeceğiz. İlk kez yolcu otobüsüyle maça gidiyoruz. Bu durumu ilk defa yaşıyoruz. Bazıları oradaki yaşanılan karışıklıklar sebebiyle aracını göndermeye cesaret edemediler. Akşamdan beri uyuyamıyorum, potanın perileri, filenin sultanları var, bizim çocuklar sokağın köpekleri mi? Bunu soruyorum. Bunun cevabını versin federasyon bize." diye konuştu.

ÖZEL ARAÇ OLSAYDI 25 FUTBOLCUMUZ DA GELECEKTİ

Maçın kar yağışı sebebiyle Yüksekova’dan Şemdinli’ye alındığını belirten Vatan Spor Kulübü Başkanı Selam Sultansu da "Geçen sene belediyelerin desteği oldu. Ama şuanda Hakkari’ye gidemeyecektik. Milletvekili Sena Kaleli’nin desteğiyle yola çıkma sürecine girdik. Bu deplasmanla da bitmiyor. Sonraki hafta Mardin’e gideceğiz. Yine Kayseri’ye gideceğiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne de gideceğiz. Oralarda da bu maçların oynanması lazım. En azından hiçbir şeye saygı duymuyorsak oradaki kardeşlerimizin emeğine saygı duymamız lazım. 18 kişilik kafile halinde gideceğiz. 16 futbolcu götürüyoruz. İlk defa yolcu otobüsüyle gidiyoruz ama belki önümüzdeki günlerde de bu tür hadiselerle karşılaşacağız. Siyasetle futbolu karıştırmıyoruz. Oraya maç oynamaya gidiyoruz. 25 kişilik kadromuzdan kimse ‘gelmiyorum’ demedi. Eğer özel araç gitseydi 25 futbolcu da gidecekti. Bu da bize güven verdi. Kızlarımız da siyasetle futbolu karıştırmıyor. Oradaki kardeşlerimizin emeğinin ziyan edilmemesi görüşündeyiz. Kulüp başkanları ve hocalarıyla görüştüm. Bizi misafir edeceklerini söylediler. Oraya gidip maçı oynayıp, geleceğiz inşalalah."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.