Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayan Futbol takımı, Bursa'dan Van'a yolcu otobüsüyle geldi

Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi takımlarından Bursa Vatanspor kafilesi, ligin ilk haftasındaki maçlarını yapmak için Bursa’dan bindikleri yolcu otobüsüyle Van’a geldi. Yaklaşık 22 saatlik yolu zor şartlar altında tamamlayan futbolcular,...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayan Futbol takımı, Bursa'dan Van'a yolcu otobüsüyle geldi
Türkiye Kadınlar 2. Futbol Ligi takımlarından Bursa Vatanspor kafilesi, ligin ilk haftasındaki maçlarını yapmak için Bursa’dan bindikleri yolcu otobüsüyle Van’a geldi. Yaklaşık 22 saatlik yolu zor şartlar altında tamamlayan futbolcular, yarın Şemdinli’de gerçekleştirecekleri maçta 3 puan almak için mücadele edeceklerini söyledi. TFF'nin kendilerine yeterince maddi destek sağlamadığını aktaran Vatan Spor Kulübü Başkanı Selam Sultansu, "TFF Bayan futboluna harcaması gerektiğinin sadece yüzde 10’nu harcıyor. Yüzde 90 harcamıyor. Ben diyorum ki artık bu yüzde 90’nın bir kısmını harcamaya başla." dedi.

Vatan Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2. Futbol Ligi ilk haftasında pazar günü saat 13.00'te Şemdinli'de Hakkarigücüspor'la karşılaşacak. Maça gitmek için özel araç ayarlayamayan kulüp yönetimi kafileyi, Bursa-Van otobüsüne bindirip yolcu etmişti. Dün saat 12.00 sıralarında binilen yolcu otobüsünden yolcular bugün saat 11.00 gibi indi. Kafile, Van şehir merkezinde kısa bir gezi düzenlemek ve öğle yemeği yemek için mola verdi.

Burada açıklama yapan Vatan Spor Kulübü Başkanı Selam Sultansu, yolculuklarının şuana kadar ki bölümünün iyi geçtiğini aktardı. Van’da kısa bir mola verdiklerini belirten Sultansu, “Havanın sıcaklığıyla birlikte doğu insanın sıcaklığını yaşıyoruz. İlgi, alakaları, saygıları gerçekten anlatıldığı gibi. Anlatılanların gerçekliğini ancak buradan görebilirsiniz. Biz bunu başardığımıza inanıyoruz. Yarın ki maçı da insanların saygısı ve misafirperliğiyle yaşayacağız. Bursa’ya Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı çekmeden döneceğimize inanıyorum." dedi.

"KADIN FUTBOLUNA ÇAĞ ATLATACAĞIZ DİYEN FATİH TERİM İCRAATA BAŞLASA ARTIK"

Devlet erkanın bayan futbol takımları için de üzerlerine düşeni yapması gerektiğini aktaran Sultansu, "TFF’nin de bu işin üzerinde durması lazım. Ekonomik boyutta amatör kulüp muamelesi, ama maç programında profesyonel muamelisini yapmasını bırakması lazım. Bu tür maç planlamaları yapıyorlarsa, bize bu konuda maddi yardım etmeleri gerekiyor. Sayın Fatih Terim hocamız, bayan futbol takımımıza ‘Çağ atlatacağız, çığır atlatacağız, her türlü destek vereceğiz.’ diye laflar ediyor ama hocanın artık verdiği sözleri icraata geçirmesini tavsiye ediyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Milli takımın başında bayan milli takım ile erkek milli takım bu şartlar altında eşitlik olmaz. Onu da buradan hatırlatıyorum. Bize maddi ve manevi desteklerini esirgemesin. Onun için üstüne düşeni yerine getirsin. Zaten bu işin gönüllü kahramanları bayan futbolcuları, yöneticileri, hocaları ve başkanlarıyla var. Yapılacaksa oluşumun biraz daha rahat olması için biraz daha ekonomik boyutların aşılması gerekiyor o da onların elinde var. TFF Bayan futboluna harcaması gerektiğinin sadece yüzde 10’nu harcıyor. Yüzde 90 harcamıyor. Ben diyorum ki artık bu yüzde 90’nın bir kısmını harcamaya başla."

Takımın Teknik Direktörü Asiye Erman da geçtiğimiz yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin takımlarına deplasman maçlarında büyük destekleri olduğunu söyleyerek, "Ancak bu yıl deplasman maçlarımızda Hakkari ve Mardin gibi doğu illerimiz. Var yaklaşık 15 gündür yöneticilerimiz Hakkari deplasmanına gelebilmek için büyük çaba sarf ettiler. Maalesef çaldığımız bütün kapılar yüzümüze kapandı. Bize söyledikleri sadece telkindi. ‘Gitmeyin. Orada karışıklıklar var. Gerek yok. 3-0 hükmen mağlup olun.’ Gibi sözler söyledi. Ama kızlarımız büyük cesaret örneği gösterdi. Hocam her şeye rağmen oraya gitmek istiyoruz. Büyüklerimizin böyle söylemesini anlayamadık. Sonuçta Hakkari de bizim toprağımız, oradakiler kardeşimiz, biz her şeye rağmen bütün olumsuzluklara rağmen göğüs gerekerek, maçımızı oynamaya geldik." diye konuştu.

Siyasi karışıklıkların spora yansıtılmaması gerektiğine inandığını dile getiren Erman, “Spor her zaman dostluk, barış ve kardeşliktir. Sporun olduğu yerlerde güzellik olur. Eğer biz buraya gelemeseydik. Bizden sonraki takımların da önünü kapatmış olurduk. Böyle bir şeye hakkımız yok. Onların önünü açmak zorundayız. Federasyonunun bize daha fazla katkı vermesini, arkamızda durmasını istiyoruz. Yani bizim bayan voleybol milli takımımız, bayan basketbol milli takımımızın maçları olduğunda aylarca televizyonlarda reklamlar dönerken, bizim futbolcu kızların milli maçları olduğunda ufacık bir yazı bile çıkmıyor gazete ve televizyonlarda. Yarın ki deplasman maçımızda çok güzel karışlanacağımıza inanıyoruz. Oradaki insanlar çok zor şartlarda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Oradaki kızlarımızda futbola güzellik katıyorlar. Bizde onların yanında olmak için buradayız. Her şey kardeşlik ve dostluk adına olsun." İfadelerini kullandı.

Vatanspor’un Kaptanı Ayşenur Alan, çok uzun ve keyifli bir yolculuk yaptıklarını ifade etti. Bu deplasman maçına diğer takımların da önünü açmak için geldiklerini dile getiren Alan, "Van’a uzun bir yolculuğun sonunda ulaştık. Çok uzun bir yolculuk yaptığımız için galibiyet bekliyoruz. Aksi bir durumu düşünmüyoruz. Bu deplasmanda 3 puanı almak istiyoruz." İfadelerini kullandı.

Van’da öğle yemeği yiyen kafile, Yüksekova’ya doğru yola çıktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.