Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da şehitler anısına maraton düzenlendi

Batman’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Uluslararası Yarı Maratonu düzenlendi.Batman’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da şehitler anısına maraton düzenlendi

Batman’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Uluslararası Yarı Maratonu düzenlendi.

Batman’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü nedeniyle Batman Belediye’sinin ev sahipliğinde, Valilik, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle Uluslararası Yarı Maratonu düzenlendi. 12 ülkeden 470 sporcunun katıldığı maraton, Kozluk yolu üzeri Samanyolu köyünde başladı. 21 kilometrelik maraton, Batman Belediyesi önünde sona erdi.

Maratonda, erkeklerde birincilik ipini 1 saat 4 dakika 21 saniye ile göğüsleyen Kenyalı Sporcu Sang Benard Cherliyot, 5 bin TL ile ödüllendirildi. İkinciliği Etiyopya’dan Febene Alemu Regasa, üçüncülüğü ise Kenya’dan Moses Too aldı. Kadınlarda ise birinci Kenya’dan Daisy Jeptoo, ikinci Nuran Satılmış ve üçüncülüğü Nursel Karataş aldı.

Maratonda 3 kilometrelik halk koşusu da yapıldı. Erkekler halk koşusunda birinci Yasin Özdemir, ikinci Ramazan Yıldız ve üçüncü de Mustafa Balık oldu. Kadınlarda ise birinci Makbule Akbaba, ikinci Ruken Tek ve üçüncü Kader Şimşek oldu.

Aksoy: “Bu tür etkinlikler şehrin tanıtımına katkı yapıyor”

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Aksoy, Çanakkale şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek, “Spor faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Gecen yıl 1.’sini düzenlemiştik. Bu yıl da federasyon takviminde yapılıyor. Bu maraton yarışını Çanakkale şehitlerimizin ruhuna armağan ediyoruz. Bu tür etkinlikler şehrimizde büyük farklılık oluşturuyor. Bu tür etkinlikler şehrimizin tanıtımına büyük etken oluyor. Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Çintimar: “Uluslararası takvime dahil olacak”

Batman’da yapılan Uluslararası Yarı Maratonu’nun bu yıl federasyon takvimine alındığını ve 3.’sünün yapılması durumunda uluslararası takvime de alınacağını söyleyen Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ise şunları kaydetti:

“Batman’da düzenlenen yarı maraton, uluslararası alana taşınacak bir maraton ve bu yıl ikincisi düzenlendi. Önümüzdeki sene üçüncüsü düzenlenecek ve üçüncüsü olduktan sonra da uluslararası takvime de girme hakkı elde etmiş olacaktır. Buradaki amaç, ülkemizin bu bölgesinde insanlar spor ile gündeme gelmeli, şehirler spor ile gündeme gelmeli. Biz de bunları yapmaya çalışıyoruz. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili’nin desteği çok. Bu konuda büyük desteği oluşu ve yapılan etkinliğin baştan sona takip etmeleri bizim de burada olmamız bu tür organizasyonu daha iyi ve daha büyük seviyelere taşınmasına vesile olacaktır. Çanakkale şehitlerini anıldığımız bu günde Çanakkale şehitlerimizin adına düzenlenen bu yarı maraton çok daha büyüyerek, çok daha gelişerek devam edecektir. Bu vesileyle biz de Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün Afrin’de mücadele eden bütün Mehmetçiklerimizin de Türk halkı olarak dualarımızla onların yanlarındayız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.