Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkanlık için destek isteyen Öztürk: İşitme engellilerin sesi olacağım

Diyarbakır ve çevre illerden delegelerle bir araya gelen İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkan adayı işadamı Ahmet Öztürk, işitme engellilerin sesi olmayı istediğini söyledi. Öztürk, "İşitme engelli bir babanın oğlu olmanın yanı...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkanlık için destek isteyen Öztürk: İşitme engellilerin sesi olacağım
Diyarbakır ve çevre illerden delegelerle bir araya gelen İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkan adayı işadamı Ahmet Öztürk, işitme engellilerin sesi olmayı istediğini söyledi. Öztürk, "İşitme engelli bir babanın oğlu olmanın yanı sıra bu toplumun duyarlı bir vatandaşı olarak işitme engellilerin sesi olacağım." dedi.

Engelli insanların sorunlarını bizzat yaşayarak gördüğünü belirten Öztürk, bu sorunları çözmek için bir çözüm süreci oluşturmak istediğini belirterek, "Bu sorunları çözmek zaman alabilir, emek isteyebilir, fakat pes etmeyeceğiz. Mevcut sorunlara çözüm geliştirmek için elimizden gelen her şeyi sizlerle birlikte yapacağız." diye konuştu.

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Adayı İşadamı Ahmet Öztürk, Diyarbakır programı kapsamında delegelerle bir araya gelirken, Diyarbakır, Adana, Erzurum, Gaziantep gibi illerden 23 delege, aday teklif imzalarını Öztürk'ten yana kullandı.

Diyarbakır İşitme Engelliler Derneği Başkanlığı'nda Diyarbakır ve doğu illerindeki delegelerle buluşan Ahmet Öztürk, federasyonun mevcut durumu ve geleceğe dair planlamalarına ilişkin delegelerle fikir alış verişinde bulundu. Başkan seçilmesi halinde işitme engellilerle sadece sportif alanlarda değil, sosyal alanlarda da çok farklı projelere imza atacaklarını kaydeden Öztürk, birlik içinde hareket etmenin sorunların çözümünde ilk adım olacağının altını çizdi.

Türkiye'nin son yıllarda spor yatırımları alanında çok büyük ilerlemeler gerçekleştirdiğini anlatan Öztürk, şunları söyledi:

"Güneydoğu Anadolu'nun en önemli merkezlerinden biri olan Diyarbakır'da sizlerle bir araya gelmek ve bana verdiğiniz desteği görmek beni çok mutlu etti. Bildiğiniz üzere işitme engelli bir ailenin çocuğu olarak sizlerin karşısındayım. Bu nedenle sizlerin gerek iş yaşamında gerek gündelik hayatta gerekse de sosyal hayatta ne gibi zorluklarla karşılaştığınızı çok iyi biliyorum. Adaylığımın ilk gününden itibaren çok sayıda işitme engelli kardeşimizle görüşme fırsatı buldum. Onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledim. Sorunlar elbette olacaktır. Ancak ben, bir çözüm süreci oluşturmanın gerektiğini düşünüyorum. Bu sorunları çözmek zaman alabilir, emek isteyebilir, fakat pes etmeyeceğiz. Mevcut sorunlara çözüm geliştirmek için elimizden gelen her şeyi sizlerle birlikte yapacağız."

"GEÇMİŞTE YAŞANANLARI GERİDE BIRAKMALIYIZ"

Sadece federasyon yönetimi ya da delegeler olarak değil, tüm işitme engelli bireylerin mevcut enerjilerini ve imkanlarını etkili kullanmaları gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Enerjimizi ve imkanlarımızı değiştiremeyeceğimiz durumlar için harcamak yerine, birlikteliğimizle farklı bir hale getirebileceğimiz durumlar için kullanmanın daha faydalı olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Öztürk, öncelikli hedefinin sorunlara çözüm aramak ve bu çözümleri de en makul haliyle kısa sürede hayata geçirmek olduğunu belirterek, "Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işitme engelli vatandaşımız var. Böylesine yüksek bir sayının göz ardı edilmesi mümkün değil. İnşallah Federasyonun Başkanlığını devraldıktan sonra öncelikle federasyonumuzun ve sporcularımızın şartlarını iyileştirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Ardından 3 milyon vatandaşımızın tamamının dertlerine derman olabilecek adımları sizlerle beraber atacağız. İşitme engelli bir babanın oğlu olmanın yanı sıra bu toplumun duyarlı bir vatandaşı olarak işitme engellilerin sesi olacağıma emin olun." dedi.

Toplantı sonunda Başkan Adayı Öztürk, delegelerin hepsiyle tek tek görüşerek fikir alışverişinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.