Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Davutoğlu'nun kızı Muğla'da oryantiring yarışına katıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu, Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Yıldızlar ve Gençler Oryantiring (Yön Bulma) Yarışları'na katıldı. Menteşe ilçesindeki Yaraş Kent...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Davutoğlu'nun kızı Muğla'da oryantiring yarışına katıldı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Hacer Büke Davutoğlu, Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Yıldızlar ve Gençler Oryantiring (Yön Bulma) Yarışları'na katıldı. Menteşe ilçesindeki Yaraş Kent Ormanı'nda düzenlenen yarışların startını, Vali Amir Çiçek verdi. Sporcular, kendilerine verilen bölgenin haritasında belirtilmiş hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Kontrol noktalarında bulunan turuncu-beyaz bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak, bitiş noktasını bulmak için çabaladılar. Ormanlık alana yerleştirilen hedefleri sırasıyla geçen yarışmacıların sonraki hedefi, yarışı en kısa sürede tamamlamak olurken başarısızlar diskalifiye edildi.

Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hacer Büke Davutoğlu da Genç Kızlar kategorisinde okulu adına yarıştı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, kızılçam ağaçlarıyla kaplı Yaraş Kent Ormanı'nda federasyonun ilk defa Türkiye oryantiring şampiyonası düzenlediğini belirterek, "Oryantiring ve Okul Sporları Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Oryantiring Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'na, 30 ilimizden 300 sporcu katıldı. Oryantiring sporunun diğer spor branşlarından farkı, ön hazırlık aşaması. Haritasından tutun, yerleşim alanıyla ilgili büyük bir çalışma gerçekleştirdik. Yarışmanın kuralları bunu gerektiriyor. Bu spor sadece bedenen yapılan bir spor değil, aynı zamanda zekânın da en üst seviyede kullanıldığı bir spor branşı. Sporun ana amacı, harita ve ellerindeki pusulayla yön bulmak." dedi.

Dereceye giren öğrenciler, Antalya'da nisan veya mayıs ayında yapılacak Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.