Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başakşehir’den Dünya Arenasına

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir güreş altyapısında yetişen 3 güreşçi Sırbistan’da yapılan Yıldızlar Avrupa ve Bosna Hersek’te yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonaları’nda milli mayoyu giyme ve derece yapma...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başakşehir güreş altyapısında yetişen 3 güreşçi Sırbistan’da yapılan Yıldızlar Avrupa ve Bosna Hersek’te yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonaları’nda milli mayoyu giyme ve derece yapma başarısı gösterdi.
Başakşehir güreş altyapıda 6 yıldır devam eden özverili çalışmalar meyve vermeye devam ediyor. Başakşehir altyapıda yetişen güreşçilerden 42 Kg Mustafa Safa Yıldırım, 63 Kg A. Fatih Demir ve 85 Kg Tayfun Şenyürek Türkiye Yıldızlar Milli Takımı’na giren güreşçiler oldular. 42 Kg Mustafa Safa Yıldırım Sırbistan’da yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Avrupa Şampiyonası’nda 5. olurken, 63 Kg A. Fatih Demir Avrupa 3.’sü oldu. A. Fatih Demir ayrıca Bosna Hersek’te yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonası’nda 5. olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu aşamaya gelene kadar kendi ilçe, il ve bölge elemelerinden sonra Türkiye Şampiyonası ve uluslar arası güreş turnuvaları gibi birçok elemelerden geçerek takıma girmeye hak kazanan güreşçiler, 10 sıkletten üçünde Başakşehir güreş altyapı imzası bulunuyor.
İBB Spor Kulübü’nün 7 yıl önce Başakşehir’de kurmuş olduğu güreş altyapısı, kurulduğu günden beri yüzlerce güreşçi yetiştiriyor. Ata sporumuz güreşe farklı bir vizyon kazandıran Başakşehir güreş altyapısı camiada takdirle karşılanıyor.
BAKIR: "SPORCU, ANTRENÖR VE AİLE ÜÇGENİ BAŞARIYI BÜYÜTÜR"
Başakşehir Güreş Altyapı Sorumlusu Antrenör Cemal Bakır, yaptığı açıklamada, “Biz göreve başladığımız zaman bu günleri hedef olarak koymuştuk, kimi arkadaşlarımız bu büyük başarıların gelmesinin kolay olmayacağını düşünse de bugün geldiğimiz nokta hedeflerimize doğru iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu başarıda tabi ki antrenör olan evlatlarımın katkısı büyüktür. Biz ekip olarak yola çıktık ve bu yolda bize ailelerin de çok büyük katkısı oldu, başarı zaten sporcu, antrenör ve aile üçgeninde büyür. Bize güvenen ve çalışmaları ile başarı yakalayan sporcu yavrularımıza, antrenör evlatlarıma ve desteklerini esirgemeyen ailelere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
YILDIRIM: "BAŞAKŞEHİR GÜREŞ ALTYAPISINDA BÜYÜK İŞ BAŞARDI"
Bosna Hersek’te yapılan Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonası kafilesinde yer alan Başakşehir Güreş Derneği Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım ise, “Başakşehir’de yapılan çalışmalar meyvelerini Türkiye’den sonra Avrupa ve Dünya şampiyonalarında vermeye başladı. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında milli takıma 3 güreşçi birden vermek çok büyük bir başarı, bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımızı, sporcu yavrularımızı ve dernek yönetim kurulu ve üye ailelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.
Başakşehir’in güreşte marka olmaya başladığını ve bunun tüm camia tarafından fark edilip takdir gördüğünü söyleyen Yıldırım, “Başakşehir Belediye Başkanımız bize her konuda destek oldu, ayrıca bize ilk fırsatta bir salon yapma sözü vermişti. İnşallah sevgili başkanımızın da desteği ile bu başarıları kalıcı hale getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.