Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Banvit hazırlık dönemini iki şampiyonlukla bitirdi

Yeni sezon hazırlıklarına Uşak ve Antalya’da oynadığı 3 turnuva ile sonlandıran Banvit, bu turnuvalarda 2 şampiyonluk ve bir 3.’lük elde ederek sezona hazır bir görüntü verdi.İlk olarak 11-13 Eylül tarihleri arasında Uşak’ta düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Banvit hazırlık dönemini iki şampiyonlukla bitirdi

Yeni sezon hazırlıklarına Uşak ve Antalya’da oynadığı 3 turnuva ile sonlandıran Banvit, bu turnuvalarda 2 şampiyonluk ve bir 3.’lük elde ederek sezona hazır bir görüntü verdi.

İlk olarak 11-13 Eylül tarihleri arasında Uşak’ta düzenlenen Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Kupası’na katılan Banvit, burada Demir İnşaat Büyükçekmece ve Muratbey Uşak Sportif takımları ile mücadele etti. Turnuvanın ilk maçında Demir İnşaat Büyükçekmece takımı ile oynayan Banvit, Amerikalı oyun kurucusu Jake Odum’un 25 sayı ve 5 ribaundluk performansının yanı sıra Adonis Thomas’ın 12 sayı ve 4 ribaundluk katkısı ile karşılaşmadan 62 - 75 galibiyetle ayrıldı.

Final maçında ise ev sahibi Muratbey Uşak Sportif ile oynayan Banvit çekişmeli geçen maç sonrasında Adonis Thomas’ın 17 sayı ve 4 ribaundluk performansı ile karşılaşmadan 77 - 73 galibiyetle ayrılarak turnuvada şampiyonluğa ulaştı.

Banvit Uşak’ta oynadığı Kurtuluş ve Demokrasi Şehitleri Kupası’nın ardından 2 turnuvada oynayacağı toplam 6 maç için Antalya’ya geçti. 15-17 Eylül tarihleri arasında Banvit; Anadolu Efes, Tofaş, Nizhny Novgorod (Rusya), Zalgiris Kaunas (Litvanya) ve Zenit Basket (Rusya) takımları ile birlikte Gloria Smart Casual Event Basketbol Turnuvası’na katıldı. Buradaki ilk maçında Anadolu Efes ile karşılaşan Banvit müthiş mücadelenin sergilendiği maçta normal sürenin 79 - 79 beraberlikle sona ermesinin ardından uzatma periyotunda son topu kullanamayınca karşılaşmadan 87 - 88 mağlubiyetle ayrıldı. Polonya Milli Takımı ile Eurobasket 2017’de mücadele eden Damian Kulig, takımının elenmesinin ardından bu sezon ilk kez Banvit forması giydiği mücadelede 21 sayı ve 7 ribaundluk performans ile göz doldurdu.

Banvit grubunun ikinci maçında Rus temsilcisi Zenit Basket ile karşılaşırken Damian Kulig’in 26 sayı - 5 ribaund ve Jake Odum’un 20 sayı - 3 asistlik performansı ile karşılaşmadan 70 - 72 galibiyetle ayrıldı. Gloria Smart Casual Event Basketbol Turnuvası’nın 3.’lük-4.’lük maçında yine Rus temsilcisi Nizhny Novgorod takımı ile karşılaştı. Baştan sona üstün oynadığı mücadelede Jake Odum’un 17 sayı - 3 asist ve Tony Taylor’ın 16 sayı - 1 asistlik performansı ile turnuvayı tek mağlubiyetle 3.sırada tamamladı.

Hazırlıklarına Antalya’da devam eden Banvit ikinci kez düzenlenen Gloria Smart Casual Event Basketbol Turnuvası’na bu kez Beşiktaş Sompo Japan, Eskişehir Basket, Muratbey Uşak Sportif, Lokomotiv Kuban (Rusya) ve Zenit Basket (Rusya) ile birlikte katıldı. Turnuva öncesinde Slovenya Milli Takımı ile birlikte Eurobasket Şampiyonu olan takım kaptanı Gasper Vidmar’ı takımın kamp yaptığı otele geldiğinde büyük bir sürpriz bekliyordu. Vidmar’ı otelin lobisinde karşılayan staff ve oyuncular ayakta alkışlarken daha sonrasında takım halinde Vidmar için özel olarak hazırlanan "Hoşgeldin Şampiyon" etiketli pastayı kestiler.

Gloria Smart Casual Event Basketbol Turnuvası’ndaki ilk maçında Eskişehir Basket ile karşılaşan Banvit Damian Kulig’in 14 sayı - 9 ribaund ve Tolga Geçim’in 5 sayı - 3 asistlik performansı ile sahadan 57 - 62 galibiyetle ayrıldı. Turnuvada grubunun ikinci maçında Rus temsilcisi Lokomotiv Kuban ile karşılaşan Banvit maçın başından sonuna kadar üstün oyununun yanı sıra Jake Odum’un 25 sayı - 7 asist ve Tony Taylor’ın 21 sayı - 1 asistlik performansı ile rakibini 88 - 80 mağlup ederek finale yükseldi.

Finalde Rus temsilcisi Zenit Basket takımı ile karşılaşan Banvit Damian Kulig’in 17 sayı - 7 ribaund ve Jake Odum’un 16 sayı - 3 asistlik performansı ile karşılaşmadan 80 - 82 galibiyetle ayrılarak turnuvada Şampiyonluğa ulaştı.

4 Ekim Çarşamba günü Fenerbahçe Doğuş ile oynayacağı Cumhurbaşkanlığı Kupası final maçı öncesinde oynadığı 3 turnuvanın ikisinde Şampiyonluğa ulaşan Banvit hazırlık dönemini oldukça verimli geçirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.