Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Banvit, Efes maçından galibiyet bekliyor

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, yapılması planlanan kapalı spor salonu ve takımın Avrupa’daki ve Türkiye ligindeki durumunu değerlendirerek, "Bu hafta oynayacağımız Efes maçı liderlik için oldukça önemli bir maç. Ligde...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Banvit, Efes maçından galibiyet bekliyor
Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, yapılması planlanan kapalı spor salonu ve takımın Avrupa’daki ve Türkiye ligindeki durumunu değerlendirerek, "Bu hafta oynayacağımız Efes maçı liderlik için oldukça önemli bir maç. Ligde yenilgisiz devam etmek istiyoruz" dedi.
Kapalı spor salonu sorununun Bandırma’nın en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mevcut Kara Ali Acar Spor Salonu Bandırma’nın ihtiyacına cevap veremiyor. Bandırma’ya yakışacak şehrin marka değerini artıracak simge olacak bir spor salonu ihtiyacımız var. Bunun için bölge milletvekillerinin ve yerel yönetimlerin işbirliği içinde olmaları gerekiyor. Ayrıca Türkiye basketbol Federasyonu ve devletin gücüne ihtiyacımız var. 15 Temmuz darbe kalkışmasının yatırımları çok olumsuz etkilediğini gerçeğini yaşıyoruz. Ancak yine spor salonunun yapımı konusunda oldukça yol alındı. Yapılacak 5 bin kişilik salonumuz bitince şimdilik salonumuz da Bandırma gençliğinin hizmetine sunulacak. Bugüne kadar o salonda yaptıklarımızın tamamını orada bırakacağız. Amatör branşlarda başarı çıtamız da yükselmiş olacak" dedi.
Avrupa kupalarında şimdiye kadar başarılı maçlar çıkardıklarını söyleyen Özkan Kılıç "FIBA Şampiyonlar Ligi’nde oynayan takımların hepsi şampiyonluğu hedefliyor. Kuşkusuz Banvit olarak da bizim hedefimizde bu kupa da şampiyon olmak. Oynadığımız grup oldukça dengeli takımlardan oluşuyor. Öncelikli hedefimiz olarak grup da ilk ikiye girerek bir sonraki turu maç yapmadan geçmektir. Kadro genişliği olarak sıkıntı yaşadığımız da bir gerçek. Özellikle uzun uçak yolculukları takımı fazlasıyla zorluyor. İstanbul’a inmekle de yolculuk bitmiyor. Oradan da Bandırma’ya kara yolculuğu yapıyoruz. Maç takvimi oldukça zorlu. FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki Türk takımlarının da oldukça iddialı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş, Karşıyaka ve Banvit bu ligi domine eden takımlar olacaktır. Bu turnuvada gidebileceğimiz noktaya kadar gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Takımın bütçesi 2 milyon 4 bin Dolar
Bu sene daha dar bütçe ile yeni bir takım kurduklarının altını çizen Başkan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu sezon yeni bir takım oluşturduk. Takımın başına da Sasa Filipovski gibi genç ve başarıya aç bir koç getirdik. A Takımı’nın bütçesi 2 milyon 4 bin Dolar. Ligimizin bazı önemli takımlarının takım bütçeleri yaklaşık Banvit’in 10 katıdır. Ancak her şeyin maddiyat olmadığını oynadığımız maçlar ile gösterdik. Ligin başında iddialı takımlarla oynadık. Bu hafta oynayacağımız Efes maçı da önemli. Liderlik için oldukça önemli bir maç. Ligde yenilgisiz devam etmek istiyoruz. Yeni kurulan bir kadro olmamıza karşın takım olgusunu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Filipovski’nin şehirle, seyirciyle bütünleşmesi, iyi bir diyalog içine girmesiyle takım adına olumlu gelişmelerdi. Bu yola çıkarken en büyük hayalim alt yapılarda Türkiye Şampiyonluklarına uzanmak ve alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuları A Takım’da oynatmaktı. Çok şükür bunu fazlasıyla başardık. Bu sene alt yapıdaki tüm kategorilerde şampiyon olduk. Ama kulüp olarak şehir olarak biraz daha büyük hedeflere koşma zamanımız geldi. Şimdi A Takım seviyesinde de kupaları kaldırmak istiyoruz. Özellikle Türkiye Kupasında şampiyon olarak kupayı Bandırma’ya getirmek hedefimiz olmalı. Hiçbir başarı plansız gelmez. Banvit Basketbol Kulübü her adımını planlayarak atan bir kulüp, o yüzden bizlerin ve basketbolseverlerin beklediği kupaların Bandırma’ya geleceğine inanıyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.