Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesirspor 44. Olağan Genel Kurulu mahkemelik oldu

38 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Balıkesirspor'da sular durulmuyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin önceki hafta yapılan 44. olağan genel kurulu, usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla mahkemelik oldu. Av. Ömer Marmaralı,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesirspor 44. Olağan Genel Kurulu mahkemelik oldu
38 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Balıkesirspor'da sular durulmuyor. Kırmızı-Beyazlı ekibin önceki hafta yapılan 44. olağan genel kurulu, usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla mahkemelik oldu. Av. Ömer Marmaralı, yaptığı açıklamada hukuki sürecin başladığını belirterek, "Konuyla ilgili ilk günden itibaren arkadaşlarımız çalıştı. Birçok usulsüzlük tespit ettik. Konu yargıya intikal etmiştir." dedi.

Önceki hafta yapılan ve mevcut Başkan Tuna Aktürk'ün tekrar seçildiği Balkes'in olaylı kongresi mahkemelik oldu. Av. Marmaralı, 59 üyenin imzaladığı dava dilekçesini asliye hukuk mahkemesine verdi. Genel kurulda birçok usulsüzlüğün gündeme geldiğini iddia eden Marmaralı, bunları o sırada ve daha sonra dile getirdiklerini söyledi: "Ancak karşımızda Balıkesirspor'un yıpranmasını isteyen bir yapıyla karşılaştık. Kısacası kongrede gerçekleşen usulsüz delegeler, naylon üyeler, salona giriş engelleri ve hukuksuz dîvan seçiminden sonra konu mahkemeye taşınmıştır. Bu konunun Balıkesirsporumuz'a olumlu sonuç getirmesi temennisinde bulunuyorum."

Karesi Belediye Meclis Üyesi Av. Mesut Akbıyık da Balıkesirspor kongresinin usulsüz olduğunu savunarak, yargıya başvuracaklarını söyledi. Akbıyık, "Kongrenin toplantıya çağrılmasından tutun, son ana kadar tüm işlemler usulsüz. Yirminin üzerinde usulsüzlük tespit ettik. Tüzüğümüzün 11. maddesine göre genel kurulda üye olabilecek kişiler, bir önceki yılın son gününe kadar üye olmuş kişilerdir; yani 31.12.2013 tarihine kadar üye olmuş kişiler, genel kurulumuzun da delegesi olurlar. 31.12.2013 tarihine kadar bizim kulübümüzün 391 üyesi var. Genel kurulda da bu kişilerin oy atması gerekir. 11 Şubat 2014 tarihinde kulübümüz, Dernekler Masası'na bir liste veriyor. Bu liste de 391 kişi. Bu bakımdan salona gittiğimizde, 391 kişi oy kullanması gerekirken 508 kişilik bir üye listesiyle karşılaştık." diye konuştu. Bu usulsüzlüğün kongre açısından karşılığının, tek başına bir iptal sebebi olduğunu savunan Av. Akbıyık, "Çünkü gelen kurula katılma yeteneği olmayan kişiler, o gün genel kurula gelmiş demektir. Şubat 2014 yılında üye olabilirsiniz ama oy kullanamazsınız. Tüzüğümüz çok açık, bunun ihlâl edilmesi çok büyük bir yanlıştır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.