Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Şimşek'ten Gaziantep'e uluslararası turnuva sözü

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Gaziantep'te düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinlikleri, tenisseverlerle buluştu. Organizasyonu izleyen ve tenis oynayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'e...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Şimşek'ten Gaziantep'e uluslararası turnuva sözü
Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Gaziantep'te düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinlikleri, tenisseverlerle buluştu. Organizasyonu izleyen ve tenis oynayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'e uluslararası turnuva sözü verdi.

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) desteğiyle, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Gaziantep'te düzenlenen TEB Sokak Tenisi, Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'nda kurulan kortlarda yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi'nin katılımıyla gerçekleşen TEB Sokak Tenisi etkinliklerine Gazianteplilerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Trafiğe kapatılan yaklaşık 1 kilometrelik alanda kurulan 30 tenis kortunda 400 tenissever Sokak Tenisi oynarken, gencinden yaşlısına çok sayıda kişi de etkinliklere katıldı.

ŞİMŞEK'TEN TEB VE TENİS FEDERASYONU'NA TEBRİK

Bakan Şimşek Gaziantep'e uluslararası organizasyon sözü verdi. Anadolu'da tenisi gençlerle buluşturmanın önemini ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere yönelik düzenledikleri organizasyondan dolayı hem TEB'i hem de Türkiye Tenis Federasyonu'nu tebrik etti ve Gaziantep'e uluslararası turnuva sözü verdi.

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Sokak Tenisi organizasyonunun 81 ilde gençlerle buluştuğunun altını çizdi. Tenisin tabana yayılmasının bu tip organizasyonlarla gelişebileceğini vurguladı ve tenisi yaygınlaştırmak için bu organizasyona destek veren TEB'e teşekkür etti.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ise banka olarak, özellikle son yıllarda ülke genelinde büyük bir atılım gösteren ve ciddi bir büyüme potansiyeli barındıran tenise yatırımı, her şeyden önce 'ülkenin geleceğine yatırım' olarak gördüklerini söyledi ve şöyle devam etti:

"Bugüne kadar tenis organizasyonlarına sponsorluklarımızla olduğu kadar ana sponsoru olduğumuz TTF ile başlattığımız bir sosyal sorumluluk projesi olan Sokak Tenisi ile de tüm Türkiye'yi tenisle kucaklamaya çalıştık. Tenisi sadece televizyondan izlenen bir spor olmaktan çıkarmak; halka daha yakın bir spor haline getirmek amacıyla üç yıldan bu yana sürdürdüğümüz Sokak Tenisi ile tüm illerimizin sokaklarını, meydanlarını, AVM'lerini birer korta dönüştürerek herkesi tenis oynamaya davet ediyoruz. Bugün Gaziantep'te düzenlediğimiz Sokak Tenisi gibi organizasyonlar sayesinde ülkemizde tenis sporunun tanıtımına ve gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

SOKAK TENİSİ NEDİR?

Gerçek tenis için iyi bir antrenman şekli olan sokak tenisi, herkesin oynayabileceği bir oyundur. Gerçek tenisten en önemli farkı servisi yavaş ve kolay olmasıdır. Sokak tenisi topu daha büyük ve yumuşaktır. Bu sebeple top daha yavaş zıplar ve vuruşu kolaylaştırır.

Gerçek tenis temel tekniklerini (forehands, backhands, slams, lobs, volleys, drop shots) içinde barındırır. Sokak tenisi ekipmanı, gerçek oyunun tüm önemli unsurlarını ve özelliklerini göz önünde bulundururken, tenis sporunu mini kortta oynamak amacıyla tasarlanmıştır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.