Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç’tan “Milli Takım İçin TEK Yürek Olalım” Çağrısı

Bakan Çağatay Kılıç, "a Milli Takımımız İçin Tek Yürek Olalım" Çağrisi Yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç’tan “Milli Takım İçin TEK Yürek Olalım” Çağrısı
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı için "Tek yürek olalım" çağrısı yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Eleştiriler olacaktır. Bunları daha sonra konuşalım. Takımlarımızın arkasında tek yürek olarak duralım” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Hırvatistan ile oynanan ilk maçta istenilen sonucun olmadığını ancak önümüzde iki maçın olduğunu belirten Kılıç, “Hırvatistan maçındaki performanstan çıkarılacak derslerle ilgili mutlaka teknik ekip çalışma yapmıştır. Futbolcu kardeşlerimiz de buradaki çalışmanın içerisinde yapılması gerekenleri yapıyorlardır. Ben önümüzdeki iki maça bakmak taraftarıyım. İnşallah oradaki maçlarda bizim lehimize olan sonuçlar alarak yollarına devam etmeleri noktasında benim ümidim en üst seviyede. Orada ilk maça gittiğimizde bir akşam öncesindeki antrenmana katılma imkanımız oldu. Takımda güzel bir hava vardı, iyi bir kardeşlik, uyum var. İnşallah bu uyum önümüzdeki maçlarda sahaya yansıyacaktır” diye konuştu.
Hırvatistan maçının ardından Teknik Direktör Fatih Terim ile bir konuşma gerçekleştirdiklerini kaydeden Kılıç, “Genel anlamda bir konuşmamız oldu. Hala umudumuz var. Bu turnuvadır. Geçmiş yıllardaki turnuvalarda da bazen çok iyi başlangıçlar yapamayarak yola çıkıyorduk ama sonunu iyi getiriyorduk. İnşallah sefer de öyle olur” ifadelerini kullandı.
İspanya maçına gideceğini de sözlerine ekleyen Kılıç, şöyle devam etti:
“Kolay bir maç değil, zor bir rakip. Ama milli takımımız da iyi bir takım. Genç yeteneklerin olduğu, tecrübeli arkadaşlarımızın olduğu bir takım. Her şeyden önce göğüslerinde taşıdıkları ay yıldızın hakkını vermek üzere orada büyük bir çaba ortaya koyacaklarına ben inanıyorum. Dediğimiz gibi turnuva süreci içerisinde bazen iyi bazen kötü sonuçlar olabilir. İnşallah bundan sonraki sonuçlarımız iyi olsun.”
"ELEŞTİRİLERİ DAHA SONRA DEĞERLENDİRELİM, KONUŞALIM"
“Takımlarımızın arkasında tek yürek olarak duralım” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Kılıç, “Bu Milli Takım bizim Milli Takımımız. Bu kardeşlerimiz Ay Yıldızlı Bayrağı taşıyorlar. Kadın Basketbol Milli Takımımız için de ben dua edeceğim. Bütün vatandaşlarımız onları duaları ile desteklesinler. Pozitif düşünelim. İnanın bu pozitif düşünce ve dualar destek olacaktır onlara. Onların şu an ihtiyacı olan şey Türkiye’nin onların yanında olduğunu, vatandaşlarımızın onlarla beraber olduğunu bilmeleri. Avrupa’da gurbette yaşayan vatandaşlarımız statlara akın ediyorlar, milli takımımızı destekliyorlar. Eleştiriler olacaktır. Bunları daha sonra değerlendirelim, konuşalım” dedi.
“EMRE MOR’UN FARKLI BİR BAKIŞI VAR”
Bakan Kılıç, 18 yaşındaki futbolcu Emre Mor ile ilgili olarak ise, “Teknik kapasitesi açısından çok yüksek tekniği olan bir kardeşimiz. Aynı zamanda orada attığı pasları da görüyoruz. Farklı bir futbol bakışı var. Ümit ediyorum uzun yıllar milli takımımıza hizmet edecektir, orada katkısı olacaktır. Tabii burada bizim diğer futbolcu arkadaşların da kaptanın da önemi büyük. Arda maçtan sonra bir açıklama yaptı. Bu anlamda ortaya farklı bir performans konması gerektiğinin bilincinde. Biz onun da bu noktadaki futbol zekasının ve oyununun geçmişte çok örneklerini gördük. Ümit ediyoruz İspanya maçında takım olarak bu kabiliyeti, gücü sahaya yansıtarak gerekli sonucu alacaklardır. Cuma günü tüm Türkiye iki büyük müsabaka yaşayacak. Hem basketbol kadın milli takımımızın olimpiyat kotası alması için çıkacağı maç hem A milli futbol takımımızın gruptaki çıkışını hazırlamak üzere çıkacağı maç" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.