Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “Ülkemizin sporda başarısı için müdahil olmamız gereken yerlerde hiç çekinmeden müdahil olacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ülkemizin sporda başarısı için müdahil olmamız gereken yerlerde hiç çekinmeden müdahil olacağız” dedi.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yönetim kurulu üyeliğine seçildiği...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ülkemizin sporda başarısı için müdahil olmamız gereken yerlerde hiç çekinmeden müdahil olacağız” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yönetim kurulu üyeliğine seçildiği Dünya Dopingle Mücadele Ajansı’nın (WADA) İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen icra kurulu toplantısına katıldı. Türkiye’nin uyguladığı “dopinge karşı sıfır tolerans politikası” ve “temiz spor” hassasiyetini WADA yetkilileriyle paylaşan Bakan Çağatay Kılıç, toplantıda ayrıca, yasaklı madde kullanan sporcuların itirafçı olması ve doping yapan sporcuların yanı sıra onlara destek veren ve yönlendiren kişilerin de işlem görmesinin toplantıda ele alındığını kaydetti.
Glasgow’da Pazar günü düzenlenen WADA İcra Kurulu toplantısına katılan Bakan Çağatay Kılıç, toplantıda WADA’nın önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı çalışmaların değerlendirildiğini aktardı. Bakan Kılıç, toplantıda doping ve yasaklı madde kullanan sporcuların itirafçı olması konusunun gündeme geldiğini ve bu konunun masaya yatırıldığını kaydederek, bu konuda tamamen gizlilik esas alınarak, WADA bünyesinde kurulan ekibin bilmesi şartıyla bir çalışmanın yapılması konusunda mutabık kalındığını ifade etti. Bakan Kılıç, yasaklı maddeler konusunda spor camiasının bilinçlendirilmesi ve sporcuların yanı sıra ailelerinin de eğitim alması gibi konuların da toplantıda gündeme geldiğini söyledi.
Bakan Kılıç, doping konusunda sporcuların buzdağının görünen yüzü olduğunu, altında onu destekleyen antrenöründen başlayarak farklı noktalara kadar herkesin araştırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Sadece yakalanan sporcunun değil, ona destek olan ve yanlış yönlendirmiş kişiler için de işlem yapılması toplantıda gündeme geldi. Bir taraftan da bu daha olmadan önce temelden sporcu yetişirken yapılacak çalışma önemli. Bu WADA’nın en önemli konularından birisi, ülkemizde de yapmamız gereken şey bu. Çok erken yaşta antrenörlerimizin doğru eğitilmesi, onların da sporcularını doğru eğitmesi, sporcu kardeşlerimizin de çok erken yaşlarda neyin kullanılıp, kullanılmayacağıyla ilgili şeylerin eğitimini alması" ifadelerini kullandı.
“Genel Spor Yönetimi anlayışımızda bir değişiklik olacak”
Federasyonlarda devam eden seçimlerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bakan Kılıç, genel spor yönetimi anlayışında değişiklik olacağının altını çizerek, "Ülkemizin sporda başarısı için müdahil olmamız gereken yerlerde hiç çekinmeden müdahil olacağız" şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, “Olimpiyatlara, paralimpik oyunlara az bir süre kaldı, kış-yaz olsun fark etmez, hadi bir hızlanalım” anlayışının terk edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Planlamaların şimdiden yapılması gerekiyor. Biz onu yapıyoruz. Kulüpler çok önemli, antrenörler çok önemli. Bu sadece federasyonlarla olacak bir şey değil. Seçimler devam ediyor, değişiklik olanlar var. Delegelerin başarısız görüp değiştirdikleri başkanlar var. Önemli federasyonlarda önemli değişiklikler oldu. Yönetim kurulları değişti. Sadece bu değil, sporcuların asıl yetişeceği yer kulüplerdir ve oradaki antrenörlerdir" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.