Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kılıç: “Bizim ülke olarak antrenör açığımız var”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda istedikleri başarıyı elde edemediklerini ve ülke olarak antrenör açıklarının olduğunu söyledi.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TFF Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Kılıç: “Bizim ülke olarak antrenör açığımız var”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda istedikleri başarıyı elde edemediklerini ve ülke olarak antrenör açıklarının olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen ‘2016 Sporun Enleri’ programına katıldı.
Programda Samsun ASKF Başkanı Şener Aydın’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun spor şehri. Spor şehri olmaktan gurur duyan, 19 Mayıs kimliği ile gurur duyan, Samsun kendini spora yönelik bir alt yapıda hazırlıyor. 2019 Cumhuriyetimizin 100. yılı olmak ile birlikte 2023 yılında yapılacak birçok etkinliğin 2019 yılında da birçok etkinliği Samsun’da da yapılmasına yönelik hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Dünya Judo Şampiyonu Samet Bulut’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Genel Başkanı Ali Düşmez, 70 ildeki amatör sporlarda sağlıkçıların olduğunu büyük illerde de yüzde 70’lere kadar geldiklerini söyledi.

Demirören: “Federasyon olarak döviz hesabımızı kapattık”
Federasyon olarak döviz hesaplarını kapattıklarını belirten TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Futbol Federasyonu olarak yönetim kurulu toplantımızı belirli zamanlarda değişik illerde yapıyoruz. Amacımız oradaki kulüplerimizi, amatör kulüplerimizi görerek daha doğru kararlar almak istiyoruz. Yarın da toplantımızı Samsun’da yapacağız. Az önce bakanımız ile birlikte Samsun stadyumunu gezdik. Mart ayında ilk maçı oynayacaklarını düşünüyorum. Biz de buradan söz vererek milli maçımızın bir tanesini burada oynayacağız. Yönetime geldiğimizden beri amatör sporlar bizim için çok önemli. Tabii biz amatör sporların futbol bölümüne bakıyoruz. Futbol bölümüne de ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü futbol Türkiye’de siyasetten sonra ikinci geliyor. Toplumları bir araya getiren, kardeşlik duygusunu birbirimizle kaynaşmasını sağlayan en önemli unsurdur. Bunun için de her sene belli bir bütçeyi amatör sporlara ayırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın verdiği nasihati biz 10 gün evvelinden yaptık. Federasyon olarak döviz hesabımızı kapattık, hepsini TL’ye çevirdik” diye konuştu.

Bakan Kılıç: “Bizim ülke olarak antrenör açığımız var”
2016 Rio Olimpik ve Paralimpik Oyunları’nda istedikleri başarıyı elde edemediklerini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Paralimpikte çok kısa bir geçmişi olan noktadaydık ve orada başarılıydık. Ama olimpiyat oyunlarında istediğimiz başarıyı elde edemedik. Türkiye’nin potansiyeline uygun olan başarıyı elde edemedik. Bunun çeşitli sebepleri var. Bu sebeplerle ilgili olarak da masaya yatırılan ciddi çalışmalar var. Bunu gelecekte göreceğiz. Değişimler de yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Öncelikli olan şey, zihnimizin içerisindeki düşünce yapısını ve spora, sporcuya, yetiştirme tarzına ve ona yaklaşımımızdaki değişikliktir. Bizim ülke olarak antrenör açığımız var. Türkiye’nin maddi kaynak sıkıntısı yok. Spora 300 milyon liranın üzerinde yatırım yapan bir ülkemiz var” şeklinde konuştu.

"Mütekabiliyet her şekilde işlenebilir"
Geçen günlerde TBMM Başkanvekili Bahçekapılı’nın Almanya’da havalimanında alıkonulmasına tepki gösteren Bakan Kılıç, “Uluslararası camianın içerisinde Türkiye’yi farklı göstermeye, farklı şeylerde bir araya getirmeye çalışanlar var. Ülkeler arası ilişkilerde, diplomatik ilişkilerde belli nezaketler vardır. O nezaket kurallarına herkes uymak durumundadır. Yakın zamanda Almanya’da cereyan eden ve TBMM’nin başkan vekiline havalimanında yapılan muamele kabul edilemez. Ayşe Nur Bahçekapılı hanımefendinin çalışmış olan pasaportundan sonra alınan seyahat belgesi ile bin bir zorluk çıkartarak Almanya’dan çıkışını geciktiren ve orada onu sıkıntıya sokan görevliler hakkında Almanya Federal Cumhuriyeti’nin ivedi şekilde izahat vermesi ve orada yanlış bir uygulama içerisinde olan bu görevliler ile ilgili de gerekli işlemleri yapmasını bekliyoruz. Bu en azından hiçbir şey değilse diplomatik nezaketen yapılması gereken şeydir. ‘Tanımıyorduk, bilmiyorduk’ diyerek bu işin içerisinden çıkamazsınız. ‘Uluslararası kurallarımızda öyledir’ diyerek de bu işin içerisinden çıkamazsınız. Bir nezaket vardır, ülkelerarası ilişkiler vardır, hepsinden önemlisi gösterilmesi gereken belli uluslararası kurallar vardır. Uluslararası kurallarda mütekabiliyet diye bir uygulama vardır. Mütekabiliyet de her şekilde işletilir. Türkiye’yi farklı noktada almak isteyenler önce kendilerine baksınlar. Türkiye’de bir takım sorunların olduğunu söylüyorlar. Biz bu yaz Fransa’da Olağanüstü Halin gölgesi altında Avrupa Futbol Şampiyonası’nı izledik. Fransa sokaklarında ağır silahlarla gezen askerler vardı. Orada OHAL vardı. Hiç kimse Paris’te veya Fransa’da ‘yapmayalım, orada bir sıkıntı olur’ demedi. Dürüst olacağız. Teröre karşı mücadelede birbirimize destek vereceğiz. Birbirimizi kösteklemeyeceğiz. Çünkü terör ne milleti ne dini ne inancı ne sınırı vardır. Gelir herkesi her an her yerde vurabilir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 2016 yılında Türkiye ve dünyada dereceye giren Samsunlu sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez ve protokol üyeleri verdi.
Programa ayrıca Garnizon Komutanı J.Alb. Ünsal Ağaoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, sporcular ve hakemler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.