Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Yıldırım: "Beni Kızdırmasınlar 10 Sene Daha Bırakmam"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli taraftarların Ersun Yanal tezahüratlarına tepki göstererek, "Ben olduğum sürece Ersun Yanal buraya gelemez. Beni kızdırmasınlar 10 sene daha bırakmam" dedi.Aziz Yıldırım, Ülker...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli taraftarların Ersun Yanal tezahüratlarına tepki göstererek, "Ben olduğum sürece Ersun Yanal buraya gelemez. Beni kızdırmasınlar 10 sene daha bırakmam" dedi.
Aziz Yıldırım, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde bir basın toplantısı düzenledi.
“GALATASARAY KULÜBÜ BÜYÜK BİR CAMİADIR”
Türkiye’nin iki sorunu olduğunu belirten Yıldırım, “Bir tanesi terör sorunu bir tanesi de paralel yapı sorunu. Türkiye bugün kötü günlerden geçiyor. Bu iki çok önemli konu varken, bizlerin spor yaparken, konuşmak yorum yapmak gibi bir hakkımız olmamalı. Her gün şehitler veriliyor. Bunlar olmuyor gibi gece televizyonları açıyoruz yorumcular konuşuyor. Bazı insanlara aptalca gelen kelimelerle kendilerini ifade ediyorlar. Sonra ceplerine paralarını dolduruyorlar. Galatasaray’ın futbolcusu Beşiktaşlı futbolcuya telefon etmiş, bunun için ne diyorsunuz? Galatasaray Kulübü büyük camiadır. Onlar da o zaman konuşulur. Ama 5 hafta var. Beşiktaş’a kolaylık sağlayacaklar böyle bir şey olamaz. Osmanlıspor sahamızda geldi iyi oynadılar ve berabere kaldık. Beşiktaş’a karşı da çıkar oynarlar. Maçlar bitti mi? Hayır 5 maç var. 5 maç sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa dün yönetim istifa diyenler, oyuncular yuhalayanlar ne diyecekler” ifadelerini kullandı.
“ERSUN YANAL’I BİZ GÖNDERDİK”
Ersun Yanal’ın Feenrbahçe’den istifa etmediğini vurgulayan Başkan Yıldırım, “Ersun Yanal’ı antrenör yaptık. Ben getirdim. Konuştum. Diyor ki, ‘Fenerbahçe’den ben ayrıldım.’ Ya biz seni gönderdik! Oraya bilgisayarlarla yazarak çizerek olmuyor. Fenerbahçe’yi şampiyon yaptığımız zaman tek başına yapmadı. Tribünler bağırıyordu o dönem ‘Aykut Kocaman’ diye. Trabzon’a gitti. Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı diye tek kelime konuşamadı. Şimdi ilk devre bitiyor. Şu anda 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray’ın puanları 54’lerde” diye konuştu.
“ERSUN YANAL TEZAHÜRATI YAPTIRDILAR”
Fenerbahçe taraftarlarının bir kısmının organize edilerek Ersun Yanal tezahüratı yaptırıldığını belirten Başkan Yıldırım, “Halis Özkahya Fenerbahçe - Beşiktaş ve Sivasspor - Beşiktaş maçında şampiyonluğu etkiliyor. Terörle ilgili devletin alacağı her türlü kararda biz üzerimize düşeni yerine getiririz. Paralel yapı için de aynı şeyi söylüyorum. Hepimizin el birliği ile bunlarla mücadele etmesi lazım. Dün Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Bu organize edildi ama sonunda gördük. GFB grubu arıyor. UNIFEB arıyor biz bağırmadık diyor. Kim bağırdı peki? İçeriye el uzatanlar var. Bilet verip organize edenler var” şeklinde konuştu.
“ALKOL ALMIŞ ŞEKİLDE TRİBÜNE GELENLERİ ENGELLEMEK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”
Taraftarların alkollü bir şekilde stada geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Ben dün bütün kameraları takip ettim. Aziz Yıldırım’a istediğiniz gibi bağırın. Ben 18 senedir alışkınım. Çünkü rant çeteleri var. Şimdi bunlarla ilgili çalışmaya başladık. Bu tribünlere alkollü gelmeyi engelleyeceğim. Alkol almış şekilde tribüne gelenleri engellemek için elimden geleni yapacağım. Bu gruplar içinde rant mücadelesi var. Lütfen insanların başına bir şey gelmeden tedbir alın. Yalnız bizde değil, diğer kulüplerde de varsa onlarda da aynı şekilde” ifadelerini kullandı.
“BEN BURADA OLDUĞUM SÜRECE, ERSUN YANAL BURAYA GELEMEZ”
Fenerbahçe’ye başkan olduğu sürece kulübe Ersun Yanal’ın gelemeyeceğini vurgulayan Yıldırım, “Dün bağırıyorlar. Ersun Yanal diye. Ersun Yanal’ı kim ortaya attı. Ben olduğum müddetçe Ersun Yanal bu kulübe gelemez. Benimle fazla uğraşmasınlar, 10 sene daha bırakmam” dedi.
“YÖNETİM ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI"
Yönetim olarak gerekli transferleri yaparak üzerlerine düşeni yaptıklarını dile getiren Yıldırım, “Fenerbahçe yönetimine bağıramazlar. Fenerbahçe yönetimi ne yapmış? Bütün futbolcuları getirmiş. Beşiktaş 7-8 senedir şampiyon olamıyor. Galatasaray geçmişinde 14 sene olamadı. Biz de geçmişimizde 7-8 sene olamadık. Fenerbahçe bir şey mi kaybetti? Fenerbahçe Rize’de lider oldu. Araba kurşunlandı. Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. Bugün 1 sene geçti. Olayların nedeni ortaya çıkardı mı” açıklamasını yaptı.
“FENERBAHÇE VE GALATASARAY’DA BAZI OYUNCULAR TERÖRDEN ETKİLENİYOR”
Ülkedeki terör korkusunun futbolu da etkilendiğini belirten Yıldırım, “Bu sene yine Galatasaray maçına 2 saat kala maçı seyircisiz oynayacağız dediler. Yanlış yaparsınız dedim. Hayır dedik. Erteleyin dedik. Seyircisiz oynansa belki sportif anlamda avantaj olacaktık ama tehir edildiğinde Türkiye kendini terör belasına teslim etmemiş olacaktı. Fenerbahçe’de de Galatasaray’da da bazı oyuncuların bu korku nedeniyle kendilerini tam veremediklerini hissediyorum” dedi.
“AZİZ YILDIRIM’I YIKAMAZSINIZ”
Ersun Yanal’ın neden ayrıldığını herkesin bildiğini vurgulayan Yıldırım, “Ahlaklı olan insanlar bu kulüpte çalışabilir. Ahlaksız olanlar çalışamaz. Fenerbahçeliyim diyorsan Trabzon’a gitmeyecekti. Galatasaray ile flört etmeyecekti. Ama benden sonra dahi Ersun Yanal ile görüşmeler olursa elimden geldiğince engel olacağım. Bir tezgah oynanıyor. Aziz Yıldırım’ı yıkamazsınız” diye konuştu.
“FENERBAHÇE, HER ÜÇ YILDA BİR ŞAMPİYON OLUYOR”
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli takımın her üç yılda bir şampiyon olduğunu vurgulayarak, “Bir başkan adayı çıkıyor bizden. 15 senedir olamadı. Ya sen başkan olamazsın! Sen Fenerbahçe’yi mahkemeye vereceksin. Bu delege seçmez seni. Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyenler iki tane şey yapacaklar. Kongrede söz verecekler. 1 - Üniversitenin tamamlanması, 2 - Gebze’de 250 dönüme yakın arazi alıyoruz. 3 Temmuz Kompleksi’ni kuracağız. 7 senelik bir proje olacak. O projenin detaylarını belirleyeceğiz. Bunları yapacaklar. Fenerbahçe benim dönemimde her 3 senede bir şampiyon olmuştur. Daha fazla olabilirdik. 2006’da önümüz kesildi. 2009’da Bursa ile yarıştığımızda kaybettik, son maçta. O sene isteseydik şampiyon olurduk. Sonra da biz hapisteyken, burada ışıkları açtırdılar. Utanmadan görev yapıyorlar” dedi.
"YAYIN HAKKI İÇİN TFF VE KULÜPLER BİRLİĞİ ANLAŞMALI"
Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği’nin yayın hakkı konusunda işbirliği yapması gerektiğini belirten Yıldırım, “Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği ile bir araya gelerek, yayın hakkı için ihale yapması lazım. Süper Lig A.Ş.’yi kurmak kolay değil. Kanunla kurulmaması lazım. Federasyon yayın haklarındaki paylarını düşürecek. Yayın geliri ihalesi de 450 milyon dolara 2010’da yaptığımız anlaşmanın bugüne göre belirlenmesiyle olacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.