Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan Avrupa Olimpiyatları hazırlıklarına hız verdi

Azerbaycan'da, yapılacak Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunlarının hazırlıkları kapsamında basını bilgilendirme gezisi düzenlendi. Söz konusu olimpiyatların koordinasyon komitesi tarafından organize edilen gezide, yarışmalara hazır olan ve tamamlanma...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan'da, yapılacak Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunlarının hazırlıkları kapsamında basını bilgilendirme gezisi düzenlendi. Söz konusu olimpiyatların koordinasyon komitesi tarafından organize edilen gezide, yarışmalara hazır olan ve tamamlanma aşamasındaki spor kompleksleri basın mensuplarına tanıtıldı.
Gezi öncesi basının karşısına geçen olimpiyatların koordinasyonundan sorumlu Karl Reader harita üzerinde oyunların yapılacağı yerlerle ilgili bilgi verdi. Reader, söz konusu oyunlar için Bakü'nün 3 bölgeye ayrıldığı bildirildi. Birinci bölgede sporcuların kalacağı olimpiyat köyü atletizm ve jimnastik yarışmalarının yapılacağı Olimpiyat stadı ve Ulusal Jimnastik arenası bulunduğunu söyledi. İkinci bölgede Azadlıg Meydanı, Haydar Aliyev Spor Konser Kompleksi, Bakü Binicilik Merkezi, Dağ Bisiklet Parkı BMX, Velopark Sarhadçi Spor Olimpiyat Merkezi ve Bakü Ekspo Centerin yer aldığını ifade eden Reader, üçüncü ve son bölgede ise Uluslararası Yüzme Merkezi, Su Topu Plaj Voleybolu Arenası, Basketbol Arenası ve Bakü Kristal Hall bulunduğu Devlet Bayrak Meydanı bölgesi olduğunu bildirdi.

OLİMPİYATLARA 48 ÜLKEDEN SPORCULAR GELECEK
Azerbaycan, Avrupa'nın 48 ülkesinden 18 branşta 5 bin 600 sporcunun katılacağı olimpiyat oyunlarının sorunsuz yapılabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Ülkedeki, mevcut spor komplekslerinin modernizasyonunu tamamlanırken yeni yapılan komplekslerde de son aşamaya gelindi. Bu çerçevede inşası devam eden Bakü Olimpiyat Stadı 68 bin kişilik kapasitesiyle bölgenin en büyüğü olarak dikkat çekiyor. Ayrıca sporcuların yarışmalar süresince kalacakları olimpiyat köyü 5 yıldızlı otel konforunda ve her türlü imkana sahip olarak dizayn edildi.
Avrupa Olimpiyat Komitesi ilk Avrupa Oyunları için geçtiğimiz yıl 12 Aralık tarihinde Roma'da yaptığı toplantı sonunda söz konusu oyunların startının 2015'te Bakü'de verilmesine dair karar aldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.