Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşegül Çakın Yıldızlar Dünya Şampiyonu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Malezya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın’ı kutluyorum. 58 kiloda podyuma çıkan sporcumuzun güçlü rakiplerini...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Malezya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın’ı kutluyorum. 58 kiloda podyuma çıkan sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı” dedi.
Malezya’nın Penang kentinde devam eden Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nın 3.’cü günü sonunda milli sporcular toplam 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.
Şampiyonanın 3. günü Bayanlar 69 kilogramda ülkemizi temsil eden milli sporcu Ayşegül Çakın, koparmada 80 kilogram ile 2’nci, silkme ve toplamda 2 altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olurken, kürsünün en üst basamağına çıkarak Malezya’nın Penang kentinde İstiklal Marşı’nı coşkuyla okuttu. Erkekler 69 kilogramda ülkemizi temsil eden Ferhat Ali Yazıcı, koparmada 133 kiloluk kaldırışıyla gümüş, silkmede 158 kilogram ile 4’üncü, toplamda 291 kilogram ile bronz madalyanın sahibi oldu.
Sıralama
Aynı kiloda yarışan milli sporcu Furkan Özbek koparmada 123 kilogram kaldırışıyla 7’nci, silkmede 156 kilogram ile 6’ncı toplamda 279 kilogram ile 7’nci oldu. 62 kilogramda ülkemizi temsil eden Ramazan Kara, koparmada 115 kilogram kaldırışıyla 11’inci, silkmede 145 kilogram ile 6’ncı toplamda 260 kilogram ile 6’ncı oldu.
Taşpınar: "Yürekten kutluyorum"
Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, elde edilen başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Madalyaya uzanan genç sporcularımızı ve antrenörlerini yürekten kutluyorum. Ülke olarak böyle başarılara ihtiyacımız var. Halter olarak özellikle alt yapıda önemli başarılar elde etmek bizleri gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç ise milli halterci Ayşegül Çakın’ı tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli halterci Ayşegül Çakın için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Malezya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın’ı kutluyorum. 58 kiloda podyuma çıkan sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı. Ayşegül Çakın’ın başarısını sürdüreceğine inanıyorum. Malezya’da devam eden Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda mücadele eden sporcularımıza başarılar diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.