Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aykut Kocaman Yeni Sezonda İstikrar Bekliyor

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu başarılı performansla 40 puan toplayan takımın ligi üçüncü sırada tamamlayarak çok büyük ve önemli bir başarıya imza attığını belirtti.Kulübün...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sezonun ikinci yarısında ortaya koyduğu başarılı performansla 40 puan toplayan takımın ligi üçüncü sırada tamamlayarak çok büyük ve önemli bir başarıya imza attığını belirtti.
Kulübün internet sitesine açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, sezonun son maçında Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ederek ikinci yarı performansıyla 40 puana ulaşan yeşil-beyazlı takımın ikinci devrenin lideri olduğuna işaret ederek, “Bu önemli bir başarı ve kolay elde edilmedi. Öncelikle bu başarıda emeği geçen tüm oyuncularımı ve teknik ekibimi kutluyorum. Takımımız bizim kendi standardımıza bakıldığında çok çok büyük ve önemli bir iş yaptı" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ YOKTU"
Atiker Konyaspor’un geride bıraktığımız sezon performansını da değerlendiren Aykut Kocaman şunları söyledi:
"Daha önce lig üçüncülüğü gibi bir hedefimiz yoktu. Bizim sezona başlayan kadromuzda ikinci yarıda ufak tefek değişiklikler oldu ve bu da çok olumlu yansıdı. Amacımız 50-55 puan bandına oturmaktı. Geçen sezonun ikinci yarısını 29 puanla kapamıştık. Geçen sene Kasımpaşa maçında attığımız ve yediğimiz iki golü saymazsak 12 gol yiyen bir takım vardı. 5 şampiyonluk yaşamış takıma karşı 2 galibiyet, 2 beraberlik alan bir takım vardı. Ve bir şeyler zaten gözüküyordu. Bu senede dediğim gibi 50-55 puan bandına oturabilirsek bunu sürdürebilirlik hali gözüküyordu. İlk yarıdaki gidişatımız tamamen böyleydi. Ama ilk yarıda şöyle bir aksaklıkla karşılaştık. Genel ve bütün olarak bakıldığı zaman 26 puan gayet iyi gözüküyordu. Ama bütünün içinde küçük ayrıntılara bakıldığında zaman zaman dillendirmeye de çalıştığım gibi ilk yarıda iki İstanbul takımına mağlup olduk. Bu maçlarda geriye düştüğümüz maçları çevirme adına biraz problemliydik. Özellikle ilk yarının son haftasında oynadığımız Beşiktaş maçı ufak-tefek değişiklikler ve takviye yapma gereğimiz olduğunu gösterdi. Ancak takviyelerin bu kadar isabetli olma ihtimali çok kolay olmuyor. Bizim bu anlamda bir şansımızda oldu. Hem Skubic hem Douglas çok ciddi takviyeler oldu ki Amir’i de çok fazla kullanamadık. Onu biraz daha fazla kullanabilseydik skor anlamında değil ama oyun anlamında daha fazla kazanımlar elde edebilirdik.”
"ÜÇÜNCÜLÜK DÜŞÜNCEMİZ..."
Ligin ikinci yarısında 5 İstanbul takımıyla oynadıkları maçlarda 3 galibiyet, 2 beraberlik alarak bir anlamda ligin ilk yarısında yenildikleri maçların rövanşlarını aldıklarını ifade eden Kocaman, “Yapılan takviyelerle sezonun ikinci yarısına Akhisar Belediyespor deplasmanında iyi bir başlangıç yaptık. İkinci deplasman maçımızda Galatasaray’dan beraberlikle dönüşümüz ama bu beraberliğin bize kattığından çok Galatasaray’dan götürdüğü çok önemliydi üçüncülük yolunu açma açısından söylüyorum. Büyük takımların özellikle şampiyonlukla ve Şampiyonlar Ligi ile ilişkileri azaldığı ve kesildiği andan itibaren gerilemeleri biraz daha fazla olabiliyor. Galatasaray’dan 1 puanı alınca Galatasaray bu yarışın içerisinden her an çekilebilir durumdaydı. Arkasından gelen Beşiktaş kupa maçları ve kazanarak Beşiktaş’ı geçme gücümüz ‘Acaba olabilir miyiz?’ dedirtmeye başladı. Esasında Konya kamuoyu ile paylaşmasak da oyuncularımızla kendi aramızda takımla paylaştığımız an üçüncülük düşüncemiz Beşiktaş kupa maçlarından sonra oldu. Ondan sonra da ligin içerisinde gerçekten çok güçlü bir depar attık. 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik bir serimiz vardı. O dönemde bizimle beraber yarışan hem Galatasaray, hem Başakşehir hem de Akhisar Belediyespor’dan aramızda ciddi bir puan farkı oluşturduk. Bu farkı koruduk ve kulüp tarihinin en büyük ve önemli başarısına imza attık. Buralara gelmek kolay değildi ama şimdi daha önemlisi bu konumu üç aşağı beş yukarı toplanacak puanlarla ve sıralama yeri ile korumak. Yeni sezon hem lig, hem UEFA Avrupa Ligi hem de Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda birden mücadele vereceğiz. Umuyorum ve diliyorum ki önemli tecrübeler yaşayıp yaşatacağımız yeni sezonda da başarılı olur ve istikrarı sağlarız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.